Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Πώς να προετοιμαστείς ψυχολογικά για το πρώτο ραντεβού μετά τον χωρισμό

Πώς να προετοιμαστείς ψυχολογικά για το πρώτο ραντεβού μετά τον χωρισμό

Πότε είναι η κατάλληλη στιγμή και τι βήματα πρέπει να κάνεις μέσα σου για να βγεις έτοιμη στο πρώτο ραντεβού μετά από έναν μεγάλο χωρισμό;

Πίστευες ότι τα πρώτα ραντεβού τελείωσαν για εσένα την ημέρα που βγήκες πρώτο ραντεβού με τον σύντροφο σου. Κάπως ανακουφίστηκες, από την άλλη κάπως νοστάλγησες. Μέχρι που ήρθε η μέρα που η σχέση αυτή έφτασε στο τέλος της. Έδωσες στον εαυτό σου όλο τον απαιτούμενο χρόνο να θρηνήσεις το τέλος της σχέσης και να μπορέσεις να εξελιχθείς μέσα από αυτό και τώρα έφτασε η ώρα που πρέπει να προχωρήσεις.

Ένα από τα στάδια του να προχωρήσεις μπροστά και να αφήσεις την προηγούμενη σχέση σου στο παρελθόν είναι να βγεις το πρώτο ραντεβού μετά από τον χωρισμό. Πότε όμως είναι η κατάλληλη στιγμή και πώς μπορείς να προετοιμαστείς για το πρώτο σου ραντεβού χωρίς να αφήσεις τον χωρισμό να σε κρατάει πίσω;

Τα πρώτα ραντεβού δεν είναι ποτέ εύκολα, αλλά όταν έχει προηγηθεί και ένας δύσκολος χωρισμός από μια μακροχρόνια σχέση, τότε τα πράγματα ζορίζουν ακόμη περισσότερο. Το πότε θα αποφασίσεις να κάνεις αυτό το βήμα είναι στο δικό σου χέρι. Ο κάθε άνθρωπος χρειάζεται διαφορετικό χρόνο να επεξεργαστεί τον χωρισμό και τα δυσάρεστα συναισθήματα που προκύπτουν.

Ωστόσο είναι καλύτερο πριν βγεις ραντεβού με κάποιο άλλο άτομο να βγεις ένα ραντεβού μόνος και να σε μάθεις από την αρχή. Σίγουρα έχεις μια λίστα από νέα μέρη όπου θέλεις να εξερευνήσεις. Εκείνο το εστιατόριο που βλέπεις συνέχεια στο TikTok, το πάρκο λίγο έξω από την πόλη που έχεις αποθηκεύσει στους χάρτες στο κινητό σου, ήρθε η ώρα να τα επισκεφτείς όλα και να περάσεις χρόνο με εσένα αλλά και με τους φίλους σου και να απολαύσετε νέες εμπειρίες. Όλες αυτές οι εμπειρίες θα σε βοηθήσουν να επουλώσεις τα τραύματα που μπορεί να σου έχει αφήσει ο χωρισμός.

Όταν διαπιστώσεις ότι ξεπέρασες τον χωρισμό, όταν θα βλέπεις το μέλλον με θετικότητα και αισιοδοξία και όταν θα αισθάνεσαι άνετα με την μοναξιά και τον εαυτό σου, τότε είναι μια καλή στιγμή να προετοιμαστείς και να βγεις ένα πρώτο ραντεβού.

Πώς να προετοιμαστείς για το πρώτο ραντεβού μετά τον χωρισμό

Μην βγεις για να αντικαταστήσεις τον πρώην σου

Κάθε ραντεβού και κάθε άνθρωπος έχει κάτι να σε διδάξει και δεν θα πρέπει να τον αντιμετωπίζεις σαν υποκατάστατο του πρώην σου. Αντί λοιπόν να βγαίνεις με έναν συγκεκριμένο σκοπό, είτε αυτός είναι το περιστασιακό σεξ ή μια νέα σχέση, σκέψου ότι απλώς πας να γνωρίσεις νέο κόσμο, να ζήσεις μια εμπειρία.

Μπορεί το ραντεβού αυτό να σου χαρίσει έναν φίλο ή πράγματι την επόμενη σου σχέση, αλλά δεν θα είναι καλό να είναι αυτός ο απώτερος στόχος σου. Είναι επίσης σημαντικό όταν βγαίνεις αυτό το ραντεβού να μην έχεις μεγάλες και μη ρεαλιστικές προσδοκίες (όπως για παράδειγμα ότι σήμερα θα γνωρίσεις τον έρωτα της ζωής σου) γιατί μπορεί και να απογοητευτείς.

Μην πέσεις στην παγίδα της σύγκρισης

Είναι απολύτως λογικό να συγκρίνεις οποιοδήποτε άτομο βγαίνεις σε ραντεβού με τον πρώην σου, πόσο μάλλον αν χωρίσατε με καλούς όρους, αλλά η σύγκριση αυτή μόνο σύγχυση μπορεί να σου προκαλέσει. Επίσης η σύγκριση δεν σε αφήνει να δώσεις ευκαιρίες στα νέα άτομα που γνωρίζεις καθώς μπορεί να πιστεύεις ότι κανείς δεν θα είναι τόσο κατάλληλος για εσένα όσο ο πρώην σύντροφός σου.

Αν δεν μπορείς να σταματήσεις την σύγκριση, πιθανόν να χρειάζεται να περάσεις λίγο περισσότερο χρόνο με τον εαυτό σου και να αναθεωρήσεις τη σχέση που τελείωσε. Εξέτασε το ενδεχόμενο να κάνεις μια λίστα με όλους τους λόγους που σε οδήγησαν στον χωρισμό έτσι ώστε να απομυθοποιήσεις τον πρώην σύντροφο σου και να διασκεδάσεις πραγματικά γνωρίζοντας έναν νέο άνθρωπο.

Μην μιλάς για τον πρώην σου

Κανείς δεν θέλει να βγει ραντεβού με ένα άτομο που θα μιλάει διαρκώς για την προηγούμενη του σχέση. Από τη μια δίνεις την εντύπωση ότι είσαι ακόμη κολλημένος στο παρελθόν και από την άλλη δίχνει ασέβεια ως προς το άτομο που έχεις απέναντι σου. Όντως η σχέση σου ήταν ένα μεγάλο μέρος της ζωής σου και της καθημερινότητάς σου, αλλά βρίσκεται πλέον στο παρελθόν και σίγουρα δεν χωράει σε ένα πρώτο ραντεβού. Ακόμη και αν θέλεις να μοιραστείς την αστεία ιστορία όπου ο πρώην σύντροφός σου πρωταγωνιστεί, είναι καλύτερο να την αφήσεις για μια άλλη στιγμή.

Μην απογοητεύεσαι

Πιθανόν θα βγεις πολλά αποτυχημένα ραντεβού, τα οποία ωστόσο δεν θα πρέπει να αφήσεις να σε απογοητεύσουν. Ακόμη και αυτά έχουν τη μαγεία τους, σου χαρίζουν αστείες ιστορίες αλλά και πραγματικά διδακτικές εμπειρίες σχετικά με τα άτομα που μπορεί να συναντήσεις. Προσπάθησε να προσπερνάς τα “αποτυχημένα” ραντεβού και να βγαίνεις σε επόμενα σαν να μην υπήρξαν ποτέ.

* Πηγή: Vita

Only in

Η ίδια κοροϊδία – πάλι

Τα μέτρα «σωτηρίας» του αθηναϊκού κέντρου από το AirBnb, κάθε άλλο παρά σωτήρια αποδεικνύονται.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2024