Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Κάλεσμα ΣΥΡΙΖΑ στην αντιφαστική πορεία στη μνήμη του Παύλου Φύσσα

Κάλεσμα ΣΥΡΙΖΑ στην αντιφαστική πορεία στη μνήμη του Παύλου Φύσσα

«Έντεκα χρόνια μετά την αποτρόπαια δολοφονία, παραμένει επιτακτικό καθήκον ο διαρκής αγώνας ενάντια στον φασισμό», υπογραμμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ

Κάλεσμα στην αντιφασιστική πορεία που θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της Τετάρτης 18 Σεπτεμβρίου στο Κερατσίνι στη μνήμη του Παύλου Φύσσα απευθύνει ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, «ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, στηρίζοντας πάντα και συμμετέχοντας ενεργά στο αντιφασιστικό κίνημα, καλεί τους δημοκρατικούς πολίτες να συμμετάσχουν μαζικά στην μεγάλη αντιφασιστική πορεία στη μνήμη του Παύλου Φύσσα, σήμερα Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου 2024, στις 5.30 μ.μ. στο Κερατσίνι».

Παράλληλα το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης τονίζεται πως «έντεκα χρόνια πριν, ο αντιφασίστας μουσικός Παύλος Φύσσας έπεφτε νεκρός από το μαχαίρι του χρυσαυγίτη Ρουπακιά. Έντεκα χρόνια μετά την αποτρόπαια δολοφονία, παραμένει επιτακτικό καθήκον ο διαρκής αγώνας ενάντια στον φασισμό, τη μισαλλοδοξία, την κανονικοποίηση του ακροδεξιού λόγου».

«Έχουν ανοίξει επικίνδυνο μονοπάτι εκ νέου ανάδυσης του φασισμού»

Συνεχίζει λέγοντας ότι «μπορεί ηγεσία της νεοναζιστικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής να βρίσκεται στη φυλακή, ως αποτέλεσμα της διαρκούς πίεσης του αντιφασιστικού κινήματος, ωστόσο τα ακροδεξιά μορφώματα πολλαπλασιάζονται, σηκώνουν κεφάλι, διεκδικούν ρόλο και θεσμικό μανδύα και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη».

Τέλος, από τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ υπογραμμίζεται πως «ειδικά στην Ελλάδα, η διαρκής απαξίωση των δημοκρατικών θεσμών από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, η αίσθηση ατιμωρησίας, ο αυταρχισμός, αλλά και η υιοθέτηση καθαρά ακροδεξιών θέσεων από τον ίδιο τον πρωθυπουργό και κορυφαίους υπουργούς, έχουν ανοίξει επικίνδυνο μονοπάτι εκ νέου ανάδυσης του φασισμού. Μια τέτοια εξέλιξη πρέπει να αποτραπεί πάση θυσία».

Only in

Ειδικός αναλυτής στο in: Παγίδευσε η Μοσάντ τους βομβητές της Χεζμπολάχ σε συνεννόηση με την προμηθεύτρια εταιρεία;

Η έκτακτη μαζική αγορά τηλεειδοποιητών από την λιβανέζικη οργάνωση για να αποφεύγει δολοφονίες από drones και πυραύλους μέσω στιγμάτων κινητών κι οι αναφορές Ελλήνων ειδικών. Πρόκειται για μια εντυπωσιακή μυστική επιχείρηση του Ισραήλ ή συμβαίνει κάτι άλλο;

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2024