Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Ο Νικόλας Φαραντούρης έγινε μέλος της διακοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας ΕΕ – ΗΠΑ

Ο Νικόλας Φαραντούρης έγινε μέλος της διακοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας ΕΕ – ΗΠΑ

Ο νέος ρόλος του καθηγητή Νικόλα Φαραντούρη για λογαριασμό της Ευρωβουλής - Ποια η αρμοδιότητα μιας διακοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας

Τακτικό μέλος της Διμερούς Διακοινοβουλευτικής Αντιπροσωπείας Ευρωπαϊκής Ένωσης – Ηνωμένων Πολιτειών (EU-US Delegation) ορίστηκε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος του LEFT, Νικόλας Φαραντούρης.

Πρόκειται για μια ξεχωριστή θέση για Έλληνα ευρωβουλευτή καθώς η συγκεκριμένη αντιπροσωπεία θεωρείται από τις κομβικές σε διπλωματικό επίπεδο για τη συνεργασία Ευρωπαϊκής Ένωσης και ΗΠΑ.

Οι διακοινοβουλευτικές αντιπροσωπείες είναι μόνιμα όργανα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Διατηρούν και εμβαθύνουν περαιτέρω τις σχέσεις με τα κοινοβούλια εκτός ΕΕ, όπως εν προκειμένω με το αμερικανικό Κογκρέσο.

Οι αντιπροσωπείες αποτελούν μέσα κοινοβουλευτικής διπλωματίας και ελέγχου. Παίζουν επίσης καταλυτικό ρόλο στη διαμόρφωση των θέσεων της Ευρωβουλής και της ΕΕ στις διμερείς σχέσεις, ιδίως εν όψει των επικείμενων αμερικανικών εκλογών.

Ο κ. Φαραντούρης αποδεικνύεται υπερδραστήριος στις Βρυξέλλες και το Στρασβούργο ξεπερνώντας πολλές φορές τα όρια του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς. Θυμίζουμε πως ο ίδιος έχει δηλώσει ότι σκέφτεται σοβαρά να θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Only in

Ειδικός αναλυτής στο in: Παγίδευσε η Μοσάντ τους βομβητές της Χεζμπολάχ σε συνεννόηση με την προμηθεύτρια εταιρεία;

Η έκτακτη μαζική αγορά τηλεειδοποιητών από την λιβανέζικη οργάνωση για να αποφεύγει δολοφονίες από drones και πυραύλους μέσω στιγμάτων κινητών κι οι αναφορές Ελλήνων ειδικών. Πρόκειται για μια εντυπωσιακή μυστική επιχείρηση του Ισραήλ ή συμβαίνει κάτι άλλο;

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2024