Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Οι καμπάνες ηχούν για τον Κυριάκο και στον ΣΥΡΙΖΑ βρίσκονται λίγο πριν τον πολιτικό τους πάτο

Οι καμπάνες ηχούν για τον Κυριάκο και στον ΣΥΡΙΖΑ βρίσκονται λίγο πριν τον πολιτικό τους πάτο

Αντιπολίτευση δεν είχαμε και αντιπολίτευση αποκτήσαμε, μέσα από τη ΝΔ! Τα νεύρα του Κυριάκου, ο ρόλος των Σαμαρά-Καραμανλή. Στον ΣΥΡΙΖΑ κάνουν τα πάντα για να αναδείξουν σε «μάρτυρα» τον Stefanos.

Αγαπημένα μου golden boys, αδικημένοι μου μικροαστοί, φτωχοί μου προλετάριοι, λατρεμένες μου βιοπαλαίστριες, με χαρά σάς ανακοινώνω ότι habemus αντιπολίτευση! Ω ναι, πέντε χρόνια αλωνίζει ολομόναχος ο Κυριάκος, αλλά να, έφτασε ο κόμπος στο χτένι και από τη στιγμή που πασοκοσυριζαίοι ασχολούνται με τα των οίκων των, ήρθε η στιγμή να σώσει την παρτίδα -και την πατρίδα- η μεγάλη λαϊκή παράταξη της Δεξιάς! Πολύ συγκινούμαι! Τέτοια συγκίνηση έχω να αισθανθώ από τον Αύγουστο, αντικρίζοντας το ηλιοβασίλεμα στη Σαντορίνη απ’ την ταράτσα του Franco’s.

Τζιζ

Φαντάζομαι είδατε την κοινή ερώτηση σχετικά με τις τράπεζες και τα κόκκινα δάνεια 11 βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας προς τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κ. Κωστή Χατζηδάκη; Ετσι θα κινηθεί από τούδε και στο εξής η «διαφωνία» εντός της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας. Με την υποβολή ερωτήσεων προς τους υπουργούς σε θέματα που κάνουν … «τζιζ»! Μου το έλεγαν χθες το μεσημέρι.

Πονοκέφαλος

Κι αν προσέξετε οι «11» αποτελούνται από καραμανλικούς και σαμαρικούς βουλευτές. Και δεν είναι ότι θα τραβάνε των «παθών τους τον τάραχο» οι υπουργοί, ούτε που θα προστεθεί ένας ακόμη πονοκέφαλος στον πρόεδρο. Είναι που σκέφτομαι αυτό τον έρμο τον υφυπουργό Επικρατείας, τον κ. Γιώργο Μυλωνάκη που θα … «πλαντάξει» στο πολιτικό «μασάζ». Και να είχε κι αποτέλεσμα «πάει κι έρχεται». Αλλά δεν το βλέπω…

Θα είναι ή δεν θα είναι;

Εν τω μεταξύ στις αρχές του Οκτωβρίου πρόκειται να γίνει η εκδήλωση του Ιδρύματος Καραμανλή για τα 50 χρόνια της μεταπολίτευσης. Εμβληματική εκδήλωση. Στην περυσινή να σας θυμίσω ότι κεντρικός ομιλητής ήταν ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης και στην ομιλία του ούτε λίγο ούτε αναφέρθηκε ιδιαίτερα στον ρόλο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη για την ένταξη της Ελλάδας στην ΕΟΚ – περίπου ισουψής με τον Κωνσταντίνο Καραμανλή. Κι έγινε χαμός. Μεταξύ των … Καραμανλήδων!

Ο κ. Κώστας Καραμανλής;

Διότι το «αφεντικό» του ιδρύματος είναι ο κ. Αχιλλέας Καραμανλής και ο πρώην πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής έγινε έξαλλος. Φέτος δεν έχει κλείσει ακόμη αν ο κ. Μητσοτάκης θα είναι ο κεντρικός ομιλητής. Το βέβαιο είναι ότι θα παρίσταται και επίσης πρώην πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς. Ο κ. Αχιλλέας Καραμανλής ενδεχομένως – λόγω των όσων έχουν συμβεί, ξέρετε έγκλημα Τεμπών… – θα ήθελε να είναι ο κ. Μητσοτάκης κεντρικός ομιλητής, αλλά απ΄ ότι μου λένε είναι αμφίβολο αν θα παρίσταται ο πρώην πρωθυπουργός. Μύλος! Αλλά κάθομαι και σκέφτομαι, πώς ακριβώς να είναι; Λίγα του σούρανε του Κυριάκου πριν λίγο καιρό στο Πολεμικό Μουσείο ο Αντώνης με τον Κώστα; Ήρθε και η ερώτηση των 11 που βάζει φωτιές στο εσωκομματικό τοπίο της ΝΔ, δεν τα λες και λίγα αυτά. Φρονώ ότι ο Κυριάκος θα επικαλεστεί ανειλημμένες υποχρεώσεις και δεν θα δώσει το παρών.

Η κυρία Αφροδίτη Λατινοπούλου

Εν τω μεταξύ μετά από την εκλογή της στην ευρωβουλή η κυρία Αφροδίτη Λατινοπούλου αποφάσισε να συγκροτήσει και το κόμμα της. Δεν γίνεται διαφορετικά. Μου λένε λοιπόν ότι η διαρροή στελεχών από την Πειραιώς θα συνεχιστεί το επόμενο διάστημα. Και μάλιστα σκοπεύει να συγκαλέσει ιδρυτικό συνέδριο τον προσεχή Νοέμβριο. Όπως καταλαβαίνετε επειδή ο κ. Κυριάκος Βελόπουλος ως έχων την μεγαλύτερη δύναμη στα δεξιά της Δεξιάς, θεωρεί ότι απειλείται. Κι ως εκ τούτου βρίσκεται σε εξέλιξη ένας ακόμη «εμφύλιος» στα δεξιά της Νέας Δημοκρατίας. Πάντως λένε ότι η κυρία Λατινοπούλου ασκεί μεγαλύτερη «πολιτική γοητεία» διότι αν μη τι άλλο «μοιράζει παιχνίδι». Εν αντιθέσει με άλλους όμορους χώρους. Εχει ενδιαφέρον το εγχείρημα και η κινητικότητα που παρατηρείται….

Πολλά debate

Ένα, δύο τρία, πολλά … debate! Άλλος θέλει δύο ακόμη – η κυρία Αννα Διαμαντοπούλου – άλλος με ένα βολεύεται. Αλλά έχουν «σκαλώσει» στους όρους της τηλεμαχίας. Διότι το θέμα εν προκειμένω δεν είναι η ουσία, δηλαδή οι πολιτικές θέσεις του καθενός από τους έξι υποψηφίους προέδρους του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ. Αλλά η εντύπωση που θα προκαλέσει. Το «φαίνεσθαι»! Α, να σας θυμίσω ότι ο κ. Χάρης Δούκας πριν συμμετάσχει στις δημοτικές εκλογές δεν τον ήξερε κανένας. Στην τηλεμαχία τον έμαθαν. Τότε απέκτησε αναγνωρισιμότητα. Όμως οι έξι υποψήφιοι πρόεδροι, αν μη τι άλλο είναι γνωστοί στο ακροατήριο των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ. Γιατί τόσος καυγάς; Μάλλον επειδή οι εκλογές – κατά τα φαινόμενα – εξελίσσονται σε «ντέρμπι»!

«Τον Βαραβά, τον Βαραβά…»

Ψάχνουν να βρουν τρόπο να ξεμπερδέψουν με τον Stefanos στον ΣΥΡΙΖΑ. Τελικά η μόνη λύση είναι να τον ρίξουν στην πυρά, όπως τις μάγισσες στο μεσαίωνα. Είναι η ασφαλέστερη λύση για να γλυτώσουν. Από τη νέα πλειοψηφία περιφέρονται διάφοροι στα κανάλια και θέτουν ευθέως θέμα είτε διαγραφής, είτε αποκλεισμού του από τις εσωκομματικές εκλογές. Xθες συνεδρίασε από τις – περίπου – τέσσερις το απόγευμα η Πολιτική Γραμματεία για να ετοιμάσει την εισήγηση της για τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής το σαββατοκύριακο. Κι έπρεπε να καταλήξουν στα κριτήρια των υποψηφίων.

Τα κριτήρια!

Όπως καταλαβαίνετε έγινε χαμός για μία ακόμη φορά. Τα κριτήρια που φαίνεται να εισηγείται η Πολιτική Γραμματεία είναι η κατάθεση πόθεν έσχες, ο υποψήφιος πρόεδρος να μην είναι δανεισμένος – αν πχ έχει στεγαστικό δάνειο, συμπεριλαμβάνεται ή όχι – και να μην έχει τεράστιες οφειλές σε δημόσιο, ασφαλιστικά ταμεία και εφορία. Και το «μπαλάκι» πλέον έχει η Κεντρική Επιτροπή. Αναρωτιέμαι όμως, αν και δεν ξέρω τα καταστατικά του ΣΥΡΙΖΑ καλά. Αυτά τα κριτήρια δεν αποτελούν διατάξεις καταστατικές που θα έπρεπε να συζητηθούν σε καταστατικό συνέδριο; Υπάρχει άραγε κανένας ειδικός συριζολόγος να μάς διαφωτίσει;

Only in

Η ίδια κοροϊδία – πάλι

Τα μέτρα «σωτηρίας» του αθηναϊκού κέντρου από το AirBnb, κάθε άλλο παρά σωτήρια αποδεικνύονται.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2024