Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Ανδρουλάκης: Οι πολίτες περιμένουν από εμάς κάτι μεγαλύτερο, να είμαστε η επόμενη κυβέρνηση

Ανδρουλάκης: Οι πολίτες περιμένουν από εμάς κάτι μεγαλύτερο, να είμαστε η επόμενη κυβέρνηση

«Στις δημοσκοπήσεις το ΠΑΣΟΚ είναι δεύτερο κόμμα με μια σημαντική διαφορά», επισήμανε ο πρόεδρος του κόμματος Νίκος Ανδρουλάκης

Οι πολίτες περιμένουν τώρα από εμάς κάτι μεγαλύτερο. Να είμαστε η επόμενη κυβέρνηση και να αγωνιστούμε για να βελτιωθεί η ζωή τους, επισήμανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό STAR και σχολιάζοντας τα δεδομένα των πρόσφατων δημοσκοπήσεων, σημείωσε πως «στις δημοσκοπήσεις το ΠΑΣΟΚ είναι δεύτερο κόμμα με μια σημαντική διαφορά. Νομίζω ότι τα καλύτερα είναι μπροστά μας, διότι οι πολίτες μας έδωσαν τη δύναμη να ξαναμπούμε πρωταγωνιστικά στο πολιτικό προσκήνιο».

«Κάποιος θα φανεί αν είναι καλός πρωθυπουργός, όταν θα γίνει πρωθυπουργός»

Άσκησε κριτική στα πεπραγμένα της κυβέρνησης της Νέα Δημοκρατίας που, σύμφωνα με τον ίδιο, έχουν οδηγήσει σε τεράστιες ανισότητες, χαμένες ευκαιρίες από το Ταμείο Ανάκαμψης και μία χώρα που έχει τη δεύτερη χειρότερη αγοραστική δύναμη και τους δεύτερους χειρότερους μισθούς ως ποσοστό του ΑΕΠ στην Ευρώπη των 27, αλλά τα τρίτα υψηλότερα κέρδη για τις επιχειρήσεις.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ υπογράμμισε πως το κόμμα έχει καταφέρει κάτι μοναδικό στα χρόνια της Μεταπολίτευσης, να σπάσει δηλαδή τις μυλόπετρες των δύο μεγαλύτερων κομμάτων, αλλά σε μια περίοδο πολύ διαφορετική από το 2012, που το έκανε μεν ο ΣΥΡΙΖΑ εν μέσω οικονομικής κρίσης και απώλειας του 25% του ΑΕΠ της χώρας.

«Για να συμβεί αυτό, πάει να πει ότι είχαμε μία σωστή στρατηγική. Προσωπικά, λοιπόν, θα συνεχίσω τη στρατηγική της πολιτικής αυτονομίας, του ήθους, της συνέπειας, του αξιόπιστου και συγκεκριμένου λόγου χωρίς περιτυλίγματα, λαϊκισμούς, διχαστικές αντιλήψεις και πρακτικές», τόνισε.

«Έχω μία άλλη αντίληψη για την πολιτική ως προσφορά και ως λειτούργημα»

Πρόσθεσε ότι «κάποιος θα φανεί αν είναι καλός πρωθυπουργός, όταν θα γίνει πρωθυπουργός. Αυτό έδειξε η ιστορία και με τον κ. Τσίπρα και με τον κ. Μητσοτάκη, με απογοητευτικά αποτελέσματα», είπε αναφερόμενος στο ζητούμενο του λεγόμενου «πρωθυπουργίσιμου».

«Ζητώ από τους πολίτες να με εμπιστευθούν. Στις 6 και 13 Οκτωβρίου κρίνεται το ύφος, το ήθος και ο προσανατολισμός της επόμενης κυβέρνησης», είπε, θέτοντας το διακύβευμα των επερχόμενων εσωκομματικών εκλογών.

«Δεν μπήκα στην πολιτική για να κάτσω 30 χρόνια βουλευτής, ούτε 20 χρόνια υπουργός. Έχω μία άλλη αντίληψη για την πολιτική ως προσφορά και ως λειτούργημα. Για αυτό ζητώ από τους πολίτες, τους ψηφοφόρους μας και όσους ανήκουν στον προοδευτικό χώρο, να μας εμπιστευθούν διότι πρέπει να αλλάξει το υπόδειγμα πολιτικής στην Ελλάδα. Η πολιτική των likes, του TikTok, του ρουσφετιού και της απαξίωσης του δημοσίου διαλόγου, με τη διχόνοια, τη συνωμοσιολογία και τον λαϊκισμό, πρέπει να γίνουν παρελθόν», τόνισε σχετικά με την προσωπική του οπτική για την πολιτική.

«Θα αγωνιστώ και ως πρόεδρος και ως μέλος της παράταξης»

Ερωτηθείς για τη στάση του την επόμενη μέρα και την ηθική δέσμευση προς τους συνυποψηφίους του να συνδράμουν όλοι ενεργά ως υποψήφιοι βουλευτές την προσπάθεια του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ στις επόμενες βουλευτικές εκλογές, ο Νίκος Ανδρουλάκης τόνισε πως «εγώ είμαι εδώ, θα αγωνιστώ και ως πρόεδρος και ως μέλος της παράταξης. Γιατί δεν θέλουμε μόνο στρατηγούς, θέλουμε και πολλούς στρατιώτες».

Ως προς τη δημιουργία ενός προοδευτικού μετώπου απέναντι στις πολιτικές της Νέας Δημοκρατίας, έκανε λόγο για ένα ανοιχτό πολιτικό συνέδριο, στο οποίο θα κληθούν όλες οι προοδευτικές κοινωνικές δυνάμεις. Παράλληλα, απέκλεισε ξανά κάθε σενάριο συμπόρευσης με τη Νέα Δημοκρατία.

Only in

Η δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τους ναζί της Χρυσής Αυγής

Η ναζιστική εγκληματική οργάνωση, τα τάγματα εφόδου και όσα συνέβησαν το μοιραίο βράδυ της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2024