Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Η απειλή του πόθεν έσχες για την υποψηφιότητα Κασσελάκη – Νέα συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας για τους «κόφτες»

Η απειλή του πόθεν έσχες για την υποψηφιότητα Κασσελάκη – Νέα συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας για τους «κόφτες»

Κλείδωσε το Έκτακτο Συνέδριο χωρίς αλλαγές καταστατικού, μαίνεται η σύγκρουση.

Λίγες μόνο ώρες προτού ο κ. Κασσελάκης ανοίξει δημόσια τα χαρτιά για την υποψηφιότητά του στη κούρσα ηγεσίας στο ΣΥΡΙΖΑ, η ομάδα των «100» συντηρεί το ζήτημα της κατάθεσης στο κόμμα του πόθεν έσχες του πρώην προέδρου.

Καθαρή διαδικασία

Από την πλευρά των 100 γίνεται λόγος για πολιτικές προϋποθέσεις και όχι για διοικητικά μέτρα και μάλιστα φωτογραφικού τύπου για να αποκλειστεί από την κούρσα ο κ. Κασσελάκης.

Κομβικής σημασίας που θα καθορίσει και τη στάση του πρώην προέδρου αλλά και την τελική στάση του Έκτακτου Συνεδρίου απέναντί του είναι και η προϋπόθεση «για την τήρηση του καταστατικού και των αποφάσεων των συλλογικών οργάνων», της Κεντρικής Επιτροπής και της Πολιτικής Γραμματείας.

Στόχος των 100 είναι σε αυτή τη φάση να χαραχτεί ένας καθαρός διάδρομος προς το Έκτακτο Συνέδριο και να μην υπάρξει περιθώριο από την πλευρά του πρώην προέδρου να αμφισβητήσει τις συμφωνημένες διαδικασίες.

Από το στρατόπεδο Κασσελάκη χαρακτηρίζουν τους κόφτες που προτείνει η πλειοψηφία στο ΣΥΡΙΖΑ ως ομολογία ήττας.

Ωστόσο μέχρι και σήμερα ο κ. Κασσελάκης δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά του αναμένοντας ποιοι θα είναι τελικά οι όροι της διαδικασίας εκλογής νέας ηγεσίας.

Οδικός χάρτης

Παύλος Πολάκης και Θεοδώρα Τζάκρη ήταν για μια ακόμη φορά οι επισπεύδοντες της διαδικασίες εκλογής νέου προέδρου.

Για τον Παύλο Πολάκη προέχει το φρένο στην πορεία εκφυλισμού του ΣΥΡΙΖΑ και απαξίωσής του στα μάτια των ψηφοφόρων του ενώ για την πλευρά Κασσελάκη το ζήτημα είναι μην ξεθωριάσει η οργή που επικρατεί στη βάση του κόμματος και μεταξύ των υποστηρικτών του προέδρου για το «πραξικόπημα της κουκούλας».

Ο οδικός χάρτης ωστόσο όχι μόνο δεν αλλάζει, αλλά επαναβεβαιώθηκε με την ίδια πλειοψηφία (18-3) και η εισήγηση της Πολιτικής Γραμματείας για Συνέδριο 1-3 Νοεμβρίου και κάλπες στο τέλος του ίδιου μήνα με τον πρώτο γύρο στις 23.

Ο Πολάκης και η Τζάκρη και 30 υπογραφές

Συζήτηση έγινε και για τις υπογραφές που θα πρέπει να συγκεντρώσουν οι υποψήφιοι. Από τις αρχικές διαρροές για συλλογή 50 υπογραφών τελικά όλοι συμφώνησαν στον αριθμό 30, όπως ίσχυσε και με τις κάλπες για τη διαδοχή του Αλέξη Τσίπρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Θεοδώρα Τζάκρη έβαλε το ζήτημα για περισσότερες υπογραφές θέλοντας σύμφωνα με τις εκτιμήσεις άλλων στελεχών να στριμώξει τον Παύλο Πολάκη υπολογίζοντας τη δύναμη που κατέγραψε ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στη μυστική ψηφοφορία για την πρόταση μομφής στον Στέφανο Κασσελάκη.

Στην Πολιτική Γραμματεία πάντως έπεσε στο τραπέζι και η πρόταση για μια πιο διευρυμένη δεξαμενή υπογραφών όπως βουλευτών και απλών μελών του κόμματος για υποψήφιους που ενδεχομένως να μην είναι μέλη της ΚΕ.

Only in

Η δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τους ναζί της Χρυσής Αυγής

Η ναζιστική εγκληματική οργάνωση, τα τάγματα εφόδου και όσα συνέβησαν το μοιραίο βράδυ της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2024