Στους όρους διεξαγωγής του ντιμπέιτ της 24ης Σεπτεμβρίου από τη συχνότητα της δημόσιας τηλεόρασης, συμφώνησαν οι υποψήφιοι πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ.

Η συζήτηση θα κινηθεί σε έξι θεματικές ενότητες και προβλέπονται ερωτήσεις από δημοσιογράφους και ερωτήσεις μεταξύ των υποψηφίων.

Ειδικότερα αποφασίστηκε η συζήτηση να κινηθεί στις εξής θεματικές ενότητες:

1)Οικονομία ανάπτυξη

2)Κοινωνικό κράτος, νέα γενιά, δημογραφικό

3)Εξωτερική πολιτική, άμυνα, ΕΕ

4)Κράτος, Θεσμοί, Αυτοδιοίκηση

5)Κλιματική κρίση, πολιτική προστασία, ενεργειακή μετάβαση

6)ΠΑΣΟΚ: Επόμενη μέρα

Σε κάθε θεματική ενότητα οι δημοσιογράφοι ρωτούν εντός 30 δευτερολέπτων και κάθε υποψήφιος-α πρέπει να απαντήσει εντός 90 δευτερολέπτων.

Κάθε υποψήφιος-α έχει το δικαίωμα πέντε φορές στη διάρκεια του ντιμπέιτ να απευθύνει ερώτηση/τοποθέτηση/σχόλιο σε διαφορετικό κάθε φορά συνυποψήφιο-α του και σε διαφορετική θεματική ενότητα.

Το ντιμπέιτ θα κλείσει με τελική τοποθέτηση 90 δευτερολέπτων κάθε υποψηφίου

Η διαλογική συζήτηση θα διαρθρωθεί ως εξής: 30 δευτερόλεπτα ερώτηση/ 30 δευτερόλεπτα απάντηση/ 30 δευτερόλεπτα επανατοποθέτηση/ 30 δευτερόλεπτα ανταπάντηση.

Οι υποψήφιοι θα κάθονται αλφαβητικά και θα παίρνουν τον λόγο διαδοχικά.

Το ντιμπέιτ θα κλείσει με τελική τοποθέτηση 90 δευτερολέπτων κάθε υποψηφίου.

Στους δυο δημοσιογράφους δίνεται η δυνατότητα συνολικά 6 follow up ερωτήσεων, που πρέπει όμως να υποβληθούν σε διαφορετικό υποψήφιο-α (ερώτηση follow up:15 δευτερόλεπτα / απάντηση follow up: 30 δευτερόλεπτα).

Τις προηγούμενες ημέρες εκφράστηκαν διαφωνίες σε σχέση με τους όρους του διαλόγου μεταξύ των υποψηφίων αλλά τελικά βρέθηκε η χρυσή τομή.

Η προεκλογική εκστρατεία στο κόμμα της αντιπολίτευσης συνεχίζεται με περιοδείες και τοπικές εκδηλώσεις για τις εκλογές της 6ης Οκτωβρίου.