Θρίαμβος της Λίβερπουλ στο «Σαν Σίρο»! Η ομάδα του Άρνε Σλοτ «καθάρισε» 3-1 με ανατροπή τη Μίλαν πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση και έκανε ιδανικό μπάσιμο στη νέα εποχή του Champions League. Βασικός ξεκίνησε ο Κώστας Τσιμίκας που είχε και ασίστ στον Φαν Ντάικ.

Με γκολ από τα αποδυτήρια ξεκίνησε το ματς καθώς μόλις στο 3’ η Μίλαν αναπτύχθηκε γρήγορα από την πλευρά του Τσιμίκα, ο Μοράτα έδωσε στον Πούλισιτς κι εκείνος τελείωσε για το 1-0. Αυτό ήταν και το… λάθος των γηπεδούχων καθώς στη συνέχεια η Λίβερπουλ αγρίεψε και αφού στο 17’ ο Σαλάχ σημάδεψε το δοκάρι με τρομερό σουτ, ήρθε το 1-1 στο 23’ από κεφαλιά του Κονατέ μετά από εκτέλεση κόρνερ.

Στο 29’ ο Σαλάχ είναι και νέο δοκάρι, αλλά στο 40’ οι «reds» έκαναν την ανατροπή με ακόμη ένα στατικό. Ο Τσιμίκας εκτέλεσε κόρνερ και ο Φαν Ντάικ με κεφαλιά έγραψε το 1-2. Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους ο Μενιάν έσωσε σε προσπάθεια του Γκάκπο και η Μίλαν γλίτωσε από τρίτο γκολ.

Στο δεύτερο μέρος η Λίβερπουλ είχε και πάλι τον έλεγχο, έφτασε κοντά σε γκολ με τον Τσιμίκα στο 64’ και το πέτυχε τρία λεπτά μετά όταν ο Γκάκπο έκανε την κούραση από τα αριστερά, την ιδανική στιγμή γύρισε την μπάλα και ο Σομποσλάι από κοντά την έστειλε στα δίχτυα για το 1-3. Μέχρι το φινάλε η ομάδα του Σλοτ κράτησε άνετα τη νίκη ενώ ήταν και πιο απειλητική για ακόμη ένα γκολ.

Οι συνθέσεις του ματς

Μίλαν: Μενιάν (51’ Τοριάνι), Καλάμπρια(70’ Έμερσον), Τομόρι(84’ Γκάμπια), Πάβλοβιτς, Ερναντές, Λόφτους-Τσικ, Φοφανά, Ρέιντερς, Λεάο, Πούλισιτς(84’ Οκαφόρ), Μοράτα(70’ Έιμπραχαμ)

Λίβερπουλ: Άλισον, Αλεξάντερ-Άρνολντ(79’ Γκόμες), Κονατέ, Φαν Ντάικ, Τσιμίκας, Χράφενμπερχ, ΜακΆλιστερ(90+2’ Εντό), Σαλάχ(90+2’ Κιέζα), Σομποσλάι, Χάκπο(68’ Νούνιες), Ζότα(68’ Ντίας)