«Ο μεγάλος μας στόχος είναι το πρωτάθλημα. Το ξέρετε όλοι. Αλλά με αυτή την εικόνα, βάζουμε προβλήματα στους εαυτούς μας. Αυτό που έγινε με τον Παναιτωλικό, δεν μπορεί να συμβεί ξανά. Δεν πρέπει να συμβεί και δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να επαναληφθεί».

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ δεν έκρυψε τις σκέψεις τους μιλώντας στους ποδοσφαιριστές του την επομένη του αγώνα με τον Παναιτωλικό. Κυρίως, δεν έκρυψε την ενόχλησή του για το γεγονός ότι η ομάδα του «πέταξε» δύο βαθμούς, που έπρεπε και μπορούσε να έχει κατακτήσει.

Ο Βάσκος τεχνικός ήταν απόλυτος στην κουβέντα που είχε με τους ποδοσφαιριστές του. Σε αντίθεση με όσα μπορεί να πιστεύει κανείς, το πρόβλημά του δεν ήταν οι πολλές σέντρες. Το μεγάλο του πρόβλημα στην εικόνα που εμφάνισε ο Ολυμπιακός στον αγωνιστικό χώρο ήταν το γεγονός ότι οι παίκτες του μπήκαν στο παιχνίδι χωρίς την ένταση και το «νεύρο» που απαιτούν τέτοια παιχνίδια. Και κυρίως, ότι έκαναν ό,τι χειρότερο μπορούσαν στην τελική προσπάθεια.

Ο Ολυμπιακός τελείωσε το παιχνίδι με 30 τελικές. Πάνω από τις μισές θα μπορούσαν να είναι φάσεις για γκολ ή για επικίνδυνες καταστάσεις στην αντίπαλη άμυνα. Αλλά την κρίσιμη στιγμή, όσοι βρέθηκαν σε θέση βολής, έκαναν τη χειρότερη δυνατή επιλογή. Με τον Μεντιλίμπαρ να είναι περισσότερο θυμωμένος με τους παίκτες που έχασαν ευκαιρίες γιατί δεν ήταν συγκεντρωμένοι και αποφασιστικοί.

«Πρέπει να κάνουμε περισσότερα σε αυτά τα παιχνίδια. Πρέπει να παλεύουμε και να είμαστε επιθετικοί από το πρώτο λεπτό. Πολλές ομάδες θα παίζουν άμυνα με 9-10 παίκτες στην περιοχή τους. Εμείς δημιουργήσαμε ευκαιρίες και τις σπαταλούσαμε χωρίς λόγο», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Μεντιλίμπαρ, επισημαίνοντας επιπλέον ότι «…δεν γίνεται να φτάνουμε στην αντίπαλη περιοχή χωρίς πρόβλημα, να τα κάνουμε σωστά εκεί και στην τελική προσπάθεια να μην έχουμε συγκέντρωση και καλές αποφάσεις. Μπορούσαμε να έχουμε βάλει πολλά γκολ, αλλά δεν κάναμε τίποτε σωστά για να τα καταφέρουμε».

Οσο για τις 70 σέντρες, το θέμα που έγινε σημαία του κακού αποτελέσματος με τον Παναιτωλικό, ο Μεντιλίμπαρ υπενθύμισε σε όλους ότι «…ξέρετε όλοι δεν με πειράζουν οι σέντρες. Είναι ένας τρόπος να επιτεθείς στην αντίπαλη άμυνα και να σκοράρεις. Αλλά εμείς, είτε κάναμε σέντρες άστοχες και με κακές επιλογές είτε είχαμε λάθος τοποθέτηση για να πάρουμε την μπάλα στην επαναφορά. Και αυτό έγινε, γιατί δεν είμαστε συγκεντρωμένοι και αποφασιστικοί».

Πάντως, είναι σαφές ότι ο προπονητής του Ολυμπιακού ετοιμάζει αλλαγές στο παιχνίδι με τον Αρη. Η επιστροφή του Κάρμο σε θέση βασικού, αντί του Πιρόλα, είναι δεδομένη. Αλλά δεν αποκλείεται να υπάρξει και αλλαγή και σε άλλα πρόσωπα. Ισως και οπισθοχώρηση του Τσικίνιο. Αν και η αναμέτρηση του Κλεάνθης Βικελίδης θεωρείται μεγάλης δυσκολίας από τον Μεντιλίμπαρ. Ο οποίος περιμένει ότι και ο Μασούρας και ο Ρέτσος θα είναι διαθέσιμοι να αγωνιστούν στη Θεσσαλονίκη.