Πιο σύντομη απ’ ότι αναμενόταν, αποδείχτηκε η θητεία του Ντανιέλε Ντε Ρόσι στον πάγκο της Ρόμα.

Ο Ιταλός θρύλος των τζαλορόσι, Ντανιέλε Ντε Ρόσι, αποτελεί παρελθόν από την τεχνική ηγεσία του ιταλικού συλλόγου μετά από 30 αγώνες, πληρώνοντας το κακό ξεκίνημα των Ρωμαίων στη φετινή Serie A.

H Ρόμα ξεκίνησε την φετινή σεζόν με 0/4 στις πρώτες τέσσερις αγωνιστικές του Καμπιονάτο έχοντας τρεις ισοπαλίες με Κάλιαρι (0-0), Γιουβέντους (0-0), Τζένοα (1-1) και μία ήττα εντός έδρας ήττα από την Έμπολι με 2-1, με τη διοίκηση του ιταλικού συλλόγου να προχωράει σε αυτή τη κίνηση νωρίς προκειμένου να αλλάξει η κατάσταση όσο το δυνατόν πιο γρήγορα.

Ο Ντανιέλε Ντε Ρόσι μέτρησε 14 νίκες, 9 ισοπαλίες και 7 ήττες ως προπονητής της Ρόμα, την οποία ανέλαβε τον Ιανουάριο του 2023 μετά την απόλυση του Μουρίνιο. Μάλιστα, το καλοκαίρι είχε υπογράψει νέο συμβόλαιο μέχρι το 2027.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ιταλικού συλλόγου:

«Η Ρόμα ανακοινώνει ότι απάλλαξε τον Ντανιέλε Ντε Ρόσι από τον ρόλο του ως προπονητή της πρώτης ομάδας. Η απόφαση του συλλόγου λαμβάνεται προς το συμφέρον της ομάδας, προκειμένου να μπορέσει να ξαναμπεί άμεσα στον επιθυμητό δρόμο, τη στιγμή, που η σεζόν είναι ακόμα στην αρχή της.

Στον Ντανιέλε, ο οποίος θα είναι πάντα στο σπίτι του στο Giallorossi Club, ένα ευχαριστώ από καρδιάς για τη δουλειά, που έγινε τους τελευταίους μήνες με πάθος και αφοσίωση. Θα ακολουθήσουν ανακοινώσεις για την τεχνική καθοδήγηση της ομάδας».