Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Ένα χειροκρότημα για την Στουτγκάρδη

Ένα χειροκρότημα για την Στουτγκάρδη

Η γερμανική ομάδα μπορεί να έχασε από την Ρεάλ στο Μπερναμπέου αλλά έπαιξε πολύ καλό ποδόσφαιρο και είναι ικανή για μεγάλα πράγματα στο Τσάμπιονς Λιγκ

Πόσες και πόσες φορές δεν έχουμε ακούσει ότι «τα πάντα κρίνονται εκ του αποτελέσματος»;  Είναι όντως έτσι ή μήπως με την συγκεκριμένη άποψη το ποτήρι θα είναι πάντα μισογεμάτο;

Κρίνονται όλα από το αποτέλεσμα; Το συγκεκριμένο moto έχει βρει περίοπτη θέση και στο ποδόσφαιρο αλλά εδώ θα πρέπει να επισημανθεί πως κανείς δεν μπορεί ν’ αγνοήσει μια καλή προσπάθεια αν το αποτέλεσμα δεν είναι η νίκη.

Και εστιάζοντας κάποιος στην χθεσινή πρεμιέρα των αγώνων του Τσάμπιονς Λιγκ δεν μπορεί να μην σταθεί στην αγωνιστική εικόνα της Στουτγκάρδης στο Μπερναμπέου, καθώς η γερμανική ομάδα εντυπωσίασε με την απόδοσή της.

Μα έχασε, μπορεί να ισχυριστεί κάποιος που εστιάζει στο αποτέλεσμα (3-1 νίκη των μερένγκες) αλλά η αλήθεια είναι (πολύ) διαφορετική και πρέπει εδώ να σημειωθεί πως ήταν κρίμα κι άδικο για την γερμανική ομάδα.

Και κρίμα και άδικο γιατί η καλύτερη ομάδα στο χορτάρι του Μπερναμπέου ήταν η Στουτγκάρδη και όχι η Ρεάλ Μαδρίτης. Οι φιλοξενούμενοι «ξεδίπλωσαν» όλο το ταλέντο που έχουν σαν ομάδα (σε άμυνα και επίθεση) και αξίζουν ένα μεγάλο χειροκρότημα για την προσπάθεια που έκαναν στην έδρα των Μαδριλένων.

Μπορεί να μην κέρδισαν το παιχνίδι αλλά κέρδισαν τον σεβασμό όλης της Ευρώπης με την εμφάνιση που πραγματοποίησαν κι αυτό μετράει πολύ.

Ο προπονητής της γερμανικής ομάδας, Σεμπάστιαν Χένες έδειξε από πέρυσι ότι είναι ένας εξαιρετικός κόουτς, οδηγώντας την Στουργκάρδη στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Πριν δύο χρόνια είχε πετύχει ένα θαύμα καθώς ανέλαβε μια αποστολή «αυτοκτονίας» στο φινάλε της σεζόν αλλά τελικά κατάφερε να δώσει την Στουτγκάρδη όταν δεν το πίστευε κανείς.

Πέρυσι «έχτισε» όπως αυτός ήθελε την ομάδα του και φέτος δείχνει ότι η Στουτγκάρδη μπορεί να θυμηθεί το ένδοξο παρελθόν περασμένων δεκαετιών.

Ο Χένες που είχε εργαστεί στις ακαδημίες της Λειψίας και της Μπάγερν πριν αναλάβει τα ηνία της Χόφενχαϊμ, θεωρείται αυτή την στιγμή ένα από τα πιο hot ονόματα προπονητών στην Γερμανία αλλά και στην Ευρώπη.

Ο 42χρονος προπονητής της Στουτγκάρδης κερδίζει όλο και περισσότερους πόντους με την εικόνα που παρουσιάζει η γερμανική ομάδα και είναι προφανές ότι έχει κάνει εξαιρετική δουλειά στις όχθες του Νέκαρ.

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι το όνομα του Χένες είχε ακουστεί τον περασμένο Μάιο για τον πάγκο της Μπάγερν, αλλά παρά τα «σενάρια» ο 42χρονος προπονητής παρέμεινε στην τεχνική ηγεσία της Στουτγκάρδης.

Η ουσία είναι πως η γερμανική ομάδα έδειξε στην πρεμιέρα του Τσάμπιονς Λιγκ πως είναι σε θέση να κοιτάξει στα… μάτια την Ρεάλ Μαδρίτης στο Μπερναμπέου κι αυτό δεν μπορούν να το καυχηθούν πολλοί σύλλογοι στην Ευρώπη.

Μάλιστα αν οι Μαδριλένοι δεν είχαν στην εστία τους τον Κουρτουά είναι πολύ πιθανό να μην έπαιρναν τη νίκη και τους τρεις βαθμούς, καθώς ο Βέλγος τερματοφύλακας έκανε εντυπωσιακές αποκρούσεις.

Γίνεται λοιπόν εύκολα αντιληπτό πως η συνέχεια της Στουτγκάρδης στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση αναμένεται με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον.

Only in

Δημήτρης Ψαθάς: Αίσχη και ντροπές της επταετίας

«Γινόντουσαν τέτοια πράματα;»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2024