Ο Νταουρέν Κουρουγκλίεβ κατέκτησε το τελευταίο μετάλλιο για την Ελλάδα, στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι, στις 9 Αυγούστου. Το χάλκινο του έφτανε τον απολογισμό για τη χώρα μας, στα 8 μετάλλια, στην πιο επιτυχημένη εμφάνιση μετά το 2004.

Παρότι έχει περάσει περισσότερο από ένας μήνας από την κατάκτηση του χάλκινου, ο Κουρουγκλίεβ τώρα αρχίζει να συνειδητοποιεί τι έγινε στην γαλλική πρωτεύουσα, χάρη στις εκδηλώσεις του κόσμου. «Toν πρώτο καιρό δεν είχα καταλάβει τι είχα πετύχει, αλλά όταν έφτασα σπίτι και είδα τους συγγενείς και τους φίλου μου, το συνειδητοποίησα. Όταν με καλούν σε εκπομπές ή σε σπίτια για να μου κάνουν το τραπέζι το καταλαβαίνω όλο και περισσότερο.»

Όπως λέει στο In.gr που τον συνάντησε μαζί με τον προπονητή του Χρήστο Ξενίδη, αυτό που χαίρεται περισσότερο, είναι οι εκδηλώσεις λατρείας του κόσμου.

«Η αγάπη του κόσμου είναι μεγάλη. Χθες με σταμάτησαν κάποια νέα παιδιά, μου ζήτησαν να φωτογραφηθούν μαζί μου και μου έδωσαν τα συγχαρητήρια τους. Νιώθω πολύ όμορφα όταν μου εκφράζουν οι άνθρωποι την αγάπη τους.»

Ο 32χρονος παλαιστής, που εκπροσώπησε την Ελλάδα στη μεγάλη γιορτή του αθλητισμού γεννήθηκε στο Νταγκεστάν, την επαρχία της Ρωσίας που έχει μακρά παράδοση στην πάλη και λόγω του πολέμου με την Ουκρανία, επέλεξε να αγωνιστεί με τα χρώματα της Ελλάδας. Αυτή την ευκαιρία που του έδωσε η χώρα μας για να πάρει μέρος στους Ολυμπιακούς, δεν πρόκειται να την ξεχάσει ποτέ. «Είμαι πολύ ευγνώμων που οι Έλληνες μου έδωσαν αυτή την ευκαιρία και εάν δεν ήταν η αγάπη τους, δεν θα μπορούσε να γίνει κάτι τέτοιο. Και είναι μόνο η αρχή γιατί οι μεγαλύτερες κατακτήσεις είναι μπροστά μου.»

Το χάλκινο μετάλλιο το οποίο το επιδεικνύει με μεγάλο καμάρι, του… άνοιξε την όρεξη για νέες διακρίσεις και επιτυχίες και ήδη κάνει όνειρα για τη συμμετοχή του, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λος Αντζελες το 2028. «Οι Ολυμπιακοί Αγώνες γίνονται κάθε τέσσερα χρόνια και αυτή η αίσθηση που πήρα από το κοινό στο Παρίσι είναι μοναδική. Ήδη προετοιμάζομαι για το Λος Αντζελες σε τέσσερα χρόνια. Δεν θέλω βέβαια να προτρέχω και να λέω ότι μπορώ να κατακτήσω ένα μετάλλιο, μόνο ο Παντοδύναμος το ξέρει. Αλλά θα κάνω ότι μπορώ για να φέρω ένα καλό αποτέλεσμα για τους Έλληνες.»

Λόγω αυτής της αγάπης, έχει προτείνει να γίνουν και αγώνες πάλης στο Παναθηναϊκό Στάδιο. «Θα ήταν πολύ ωραίο να γίνουν αγώνες πάλης στο Καλλιμάρμαρο. Θα προσελκύσουν οι αγώνες πολύ κόσμο και κυρίως νέα παιδιά, σε ένα ιστορικό σημείο στο οποίο έγιναν οι πρώτοι σύγχρονοι Ολυμπιακοί Αγώνες.»

Ο Κουρουγκλίεβ μαθαίνει πλέον ελληνικά και ήδη λέει τις πρώτες λέξεις, «Γεια σας, τι κάνετε, ευχαριστώ πολύ». Τώρα ανυπομονεί να ζήσει την υποδοχή των φιλάθλων, την Πέμπτη στη γιορτή της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής στο Καλλιμάρμαρο, που μεταξύ άλλων θα τιμηθεί και η Ολυμπιακή ομάδα στο Παρίσι. «Μου έστειλαν την πρόσκληση από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και με μεγάλη χαρά την αποδέχθηκα. Είμαι έτοιμος και το περιμένω πως και πώς να τους δω όλους και να γιορτάσουμε τις επιτυχίες στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Περιμένω και τους φιλάθλους να έρθουν στο Παναθηναϊκό Στάδιο και να το γεμίσουν.»