Καταιγίδα εντυπωσιακών ρεκόρ σε συλλογικό και ατομικό επίπεδο σημειώθηκε στους έξι πρώτους αγώνες του νέου Champions League.

Το σκορ όχι μόνο της ημέρας αλλά και της διοργάνωσης από το 1992, πέτυχε η Μπάγερν συντρίβοντας με 9-2 την Ντιναμό Ζάγκρεμπ. Οι Βαυαροί έγιναν η πρώτη ομάδα στην ιστορία του Champions League (τελική φάση) που σημειώνει εννέα γκολ σε ένα ματς. Στα προκριματικά βέβαια, του 2011, η Ελσίνκι είχε συντρίψει με 10-0 την Μπάνγκορ Σίτι.

Η προηγούμενη ομάδα που είχε πετύχει τον ίδιο αριθμό τερμάτων στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση ήταν η Ρεάλ Μαδρίτης. Στις 24 Οκτωβρίου 1990 η Βασίλισσα είχε συντρίψει με 9-1 τη Σβαρόφσκι Τιρόλο για τον δεύτερο γύρο του Κυπέλλου Πρωταθλητριών.

Η Μπάγερν μετρά 21 σερί νίκες στο ντεμπούτο της σε κάθε σεζόν στο Champions League με τέρματα 60-7. Η τελευταία φορά που ηττήθηκε ήταν τη σεζόν 2002/2003 από τον Ντεπορτίβο Λα Κορούνια με 3-2 στο Μόναχο.

Διπλό ρεκόρ και για τον Χάρι Κέιν. Με τα τέσσερα γκολ που πέτυχε έφτασε τα 33 και έγινε ο κορυφαίος άγγλος σκόρερ στην ιστορία του Champions League, ενώ ταυτόχρονα έγινε ο πρώτος παίκτης που στέλνει τρεις φορές την μπάλα στα δίχτυα από τα 11 μέτρα σε ένα ματς.

Να σημειωθεί πάντως πως τέσσερα γκολ με την Μπάγερν έχουν πετύχει ακόμα ο Μάριο Γκόμεζ, ο Σερζ Γκνάμπρι και ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι.

Πρώτα βραβεύτηκε ως κορυφαίος παίκτης σε συμμετοχές (710) στην ιστορία της Μπάγερν και στη συνέχεια πέτυχε και νέο ρεκόρ.

Ο Τόμας Μίλερ αγωνίστηκε για 152η φορά με τη φανέλα των Βαυαρών στο Champions League και έσπασε το ρεκόρ του Τσάβι ως ο παίκτης με τις περισσότερες συμμετοχές στη διοργάνωση με μία ομάδα.

Νεότερος σκόρερ

Εντυπωσιακός και ο νεαρός Εντρίκ. Λίγες ώρες μετά την κοινοποίηση του γάμου του, ο βραζιλιάνος άσος της Ρεάλ πέτυχε το πρώτο του γκολ στο Champions League κλέβοντας το ρεκόρ από τον μυθικό Ραούλ ως ο νεότερος σκόρερ της Βασίλισσας στη διοργάνωση.

Ο Εντρικ κατέρριψε το ρεκόρ σε ηλικία 18 ετών και 53 ημερών, ενώ ο Ραούλ είχε πετύχει το πρώτο του γκολ στην ηλικία των 18 ετών και 113 ημερών.

Ο Βραζιλιάνος για τον οποίον είπε ο Κάρλο Αντσελότι πως έχει cojones για το θάρρος του να σκοράρει στα λίγα λεπτά που παίζει, έγινε ταυτόχρονα ο δεύτερος μη ευρωπαίος νεότερος σκόρερ μετά τον γκανέζο πρώην άσο του Ολυμπιακού, Πίτερ Οφορίκουε που είχε σκοράρει σε ηλικία 17 ετών και 1994 ημερών.

Να θυμίσουμε πως πριν λίγες ημέρες ο Εντρίκ έγινε ο νεότερος σκόρερ της Ρεάλ στη La Liga στον 21ο αιώνα.

Ο Κιλιάν Εμπαπέ έγινε ο 15ος παίκτης που σκοράρει στο ντεμπούτο του στη διοργάνωση με τη λευκή φανέλα αλλά μόλις ο δεύτερος Γάλλος μετά τον Κριστιάν Καρεμπέ, το 1998.

Βορειοανατολικά, στο Τορίνο, το «δεκάρι» της Γιουβέντους, ο Κενάν Γιλντίζ έγινε ο νεότερος παίκτης της Βέκια Σινιόρα που σκοράρει (εναντίον της Αϊντχόβεν) στο Champions League στην ηλικία των 19 ετών και 136 ημερών, παίρνοντας το ρεκόρ του «Πιντουρίκιο» Αλεσάντρο ντελ Πιέρο ο οποίος είχε σκοράρει στην ηλικία των 20 ετών και 308 ημερών εναντίον της Ντόρτμουντ, στις 13 Σεπτεμβρίου 1995.

Ιδιαίτερο στοιχείο ήταν και το ρεκόρ που κατέγραψε η Γιουβέντους παρατάσσοντας εναντίον της PSV τη νεότερη ομάδα που έχει παίξει ποτέ στο Champions League με μέσο όρο ηλικίας 25 ετών και 149 ημερών.