Η Billie Eilish και ο αδερφός της Finneas υποστήριξαν δημοσίως την Κάμαλα Χάρις για την προεδρία των ΗΠΑ, ενώ παράλληλα παρακάλεσαν τους θαυμαστές τους να ψηφίσουν νωρίς.

Το βραβευμένο με Grammy και Όσκαρ αδελφικό δίδυμο, Billie Eilish και Finneas, έκανε τη δημόσια έκκληση εχθές Τρίτη (17/9) σε ένα βίντεο που μοιράστηκε στο Instagram.

«Σήμερα είναι η Εθνική Ημέρα Εγγραφής Ψηφοφόρων και σας ζητάμε να πάτε μαζί μας στο iwillvote.com για να ελέγξετε την κατάστασή σας και να ψηφίσετε νωρίς όπως εμείς», ξεκίνησε να λέει ο 27χρονος Finneas.

«Ψηφίζουμε την Κάμαλα Χάρις και τον Τιμ Γουόλς επειδή αγωνίζονται για την προστασία της αναπαραγωγικής μας ελευθερίας, του πλανήτη μας και της δημοκρατίας μας», πρόσθεσε η 22χρονη Billie Eilish.

«Δεν μπορούμε να αφήσουμε τους εξτρεμιστές να ελέγχουν τις ζωές μας, τις ελευθερίες μας και το μέλλον μας. Ο μόνος τρόπος για να σταματήσουμε αυτούς και την επικίνδυνη ατζέντα του Project 2025 είναι να ψηφίσουμε και να εκλέξουμε την Κάμαλα Χάρις», πρόσθεσε ο Finneas, με την Billie Eilish να καταλήγει: «Ψηφίστε σαν να εξαρτάται η ζωή σας από αυτό, γιατί αυτό συμβαίνει».

Δείτε το βίντεο:

«Ο Ντόναλντ Τραμπ καταστρέφει τη χώρα μας»

Το Project 2025 είναι ένα σχέδιο 900 σελίδων που καταρτίστηκε από πρώην συνεργάτες του Ντόναλντ Τραμπ και εγκρίθηκε από ένα ισχυρό think tank που δίνει στον πρώην πρόεδρο έναν οδικό χάρτη για τη δεύτερη κυβέρνησή του.

Πρόκειται ουσιαστικά για μια λίστα επιθυμιών για την κυβέρνησή του και περιλαμβάνει ένα λεπτομερές σχέδιο για την επέκταση της εκτελεστικής εξουσίας του, την αντικατάσταση των δημοσίων υπαλλήλων με διορισμένους που έχουν ευθυγραμμιστεί ιδεολογικά, τη συντριβή των δικαιωμάτων στην άμβλωση και την επιβολή μιας αντιμεταναστευτικής ατζέντας, μεταξύ άλλων πολιτικών.

Η Eilish έχει στο παρελθόν καταδικάσει ανοιχτά τον Τραμπ δηλώνοντας ότι «ο Ντόναλντ Τραμπ καταστρέφει τη χώρα μας και όλα όσα μας ενδιαφέρουν».

Η στήριξη των δύο πετυχημένων καλλιτεχνών στην Κάμαλα Χάρις έρχεται λίγες ημέρες μετά απ’ αυτήν της Τέιλορ Σουίφτ, μέσω ανάρτησής της στο Instagram.

Στη δήλωσή της, η Σουίφτ μοιράστηκε ότι πιστεύει ότι η Χάρις «είναι μία σταθερή, ταλαντούχα ηγέτιδα και πιστεύω ότι μπορούμε να πετύχουμε πολλά περισσότερα σε αυτή τη χώρα αν μας οδηγεί η ηρεμία και όχι το χάος».

«Έκανα την έρευνά μου και έκανα την επιλογή μου»

«Ψηφίζω την @kamalaharris επειδή αγωνίζεται για τα δικαιώματα και τους σκοπούς που πιστεύω ότι χρειάζονται έναν πολεμιστή για να τους υπερασπιστεί. Νομίζω ότι είναι μια σταθερή, ταλαντούχα ηγέτιδα και πιστεύω ότι μπορούμε να πετύχουμε πολύ περισσότερα σε αυτή τη χώρα αν μας οδηγεί η ηρεμία και όχι το χάος. Ενθαρρύνθηκα και εντυπωσιάστηκα τόσο πολύ από την επιλογή του συνυποψηφίου της @timwalz, ο οποίος υπερασπίζεται τα δικαιώματα των LGBTQ+, την εξωσωματική γονιμοποίηση και το δικαίωμα της γυναίκας στο σώμα της εδώ και δεκαετίες», συνεχίζει στην ανάρτησή της η Σουίφτ.

«Έκανα την έρευνά μου και έκανα την επιλογή μου. Η έρευνά σας είναι δική σας και η επιλογή είναι δική σας. Θέλω επίσης να πω, ειδικά στους ψηφοφόρους που ψηφίζουν για πρώτη φορά: να θυμάστε ότι για να ψηφίσετε, πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι! Θεωρώ επίσης ότι είναι πολύ πιο εύκολο να ψηφίζετε νωρίς. Στο instagram story μου θα σας παραπέμψω πού μπορείτε να εγγραφείτε και να βρείτε ημερομηνίες και πληροφορίες για την πρόωρη ψηφοφορία», κατέληξε η pop star.