Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Η πρώτη αντίδραση της Χεζμπολάχ στο νέο πλήγμα στον Λίβανο

Η πρώτη αντίδραση της Χεζμπολάχ στο νέο πλήγμα στον Λίβανο

Η Χεζμπολάχ εκτόξευσε 20 ρουκέτες εναντίον της ισραηλινής πόλης Κιριάτ Σμονά - Δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματίες

Στην αντεπίθεση πέρασε η Χεζμπολάχ, η οποία εκτόξευσε 20 ρουκέτες στην πόλη Κιριάτ Σμονά του Ισραήλ, όπως μεταδίδουν οι The Times of Israel.

Σύμφωνα με τις IDF, ορισμένες από τις ρουκέτες αναχαιτίστηκαν. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματίες.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, η Χεζμπολάχ ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση, ισχυριζόμενη ότι είχε στόχο ισραηλινή στρατιωτική βάση.

Νέες εκρήξεις σε συσκευές επικοινωνίας στον Λίβανο

Τουλάχιστον εννέα άνθρωποι σκοτώθηκαν και εκατοντάδες τραυματίστηκαν νωρίτερα  σήμερα (18/9) σε ένα νέο κύμα εκρήξεων συσκευών επικοινωνίας, σύμφωνα με νέες πληροφορίες, την επομένη από τις φονικές εκρήξεις βομβητών που ανήκαν σε μέλη της Χεζμπολάχ.

Τουλάχιστον 3 άνθρωποι σκοτώθηκαν από την έκρηξη «συσκευών μετάδοσης» στο Σοχμόρ του ανατολικού Λιβάνου, μετέδωσε νωρίτερα το επίσημο Εθνικό Πρακτορείο Ειδήσεων, προτού ανακοινωθεί ο νέος απολογισμός.

Επίσης προτού ανακοινωθεί ο νέος απολογισμός, το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι «πάνω από 100 άνθρωποι τραυματίστηκαν σε ένα κύμα εκρήξεων ασύρματων πομποδεκτών (γουόκι-τόκι)».

Μια πηγή ασφαλείας τόνισε ότι πολλοί από τους τραυματίες τραυματίστηκαν στο στομάχι και στα χέρια.

Οι ασύρματοι πομποδεκτές εξερράγησαν την ίδια ώρα στα νότια προάστια της Βηρυτού, καθώς γινόταν η κηδεία τεσσάρων μελών της Χεζμπολάχ που σκοτώθηκαν την προηγούμενη μέρα από την έκρηξη βομβητών, σύμφωνα με πηγή προσκείμενη στο λιβανέζικο ισλαμικό κίνημα και διασώστες.

Σε βίντεο, φαίνεται έκρηξη που συμβαίνει στο σώμα του μέλους της Χεζμπολάχ την ώρα που βρίσκεται στην κηδεία. Ο άνδρας πέφτει στο έδαφος.

Σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν στην περιοχή Μπεκαά.

Οι εκρήξεις προκάλεσαν πανικό, σύμφωνα με φωτογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου που κάλυπτε τις κηδείες των τεσσάρων ατόμων, συμπεριλαμβανομένου του γιου ενός βουλευτή της Χεζμπολάχ.

Άλλες εκρήξεις αναφέρθηκαν στη Σάιντα (νότια) και στο Μπάαλμπεκ (ανατολικά), όπου τραυματίστηκαν 15 άνθρωποι, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο μια νοσοκομειακή πηγή.

Χθες Τρίτη, τουλάχιστον 12 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περίπου 2.800 τραυματίστηκαν σε ταυτόχρονες εκρήξεις βομβητών της Χεζμπολάχ στο Λίβανο.

Only in

Δημήτρης Ψαθάς: Αίσχη και ντροπές της επταετίας

«Γινόντουσαν τέτοια πράματα;»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2024