Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Μεξικό: 15 νεκροί από κατολισθήσεις εξαιτίας ισχυρών βροχοπτώσεων

Μεξικό: 15 νεκροί από κατολισθήσεις εξαιτίας ισχυρών βροχοπτώσεων

Δύο τραγωδίες με συνολικά 15 νεκρούς εκτυλίχθηκαν σε δυο διαφορετικές περιοχές του Μεξικού, όπου σημειώθηκαν κατολισθήσεις εξαιτίας των ισχυρών βροχοπτώσεων.

Δεκαπέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας κατολισθήσεων στο κεντρικό τμήμα του Μεξικού, η πρώτη από τις οποίες σημειώθηκε το Σάββατο και έχει επίσημο απολογισμό εννέα νεκρούς, και η δεύτερη προχθές Δευτέρα και προκάλεσε έξι θανάτους, γνωστοποίησαν οι αρχές (φωτογραφία, επάνω, από το Χ).

Η πρώτη τραγωδία εκτυλίχτηκε σε κοινότητα στον δήμο Χιλοτσίνγκο, στην πολιτεία του Μεξικού, στην περιφέρεια της πρωτεύουσας.

Οι κατολισθήσεις είναι συχνές στο Μεξικό την περίοδο των βροχών, των τυφώνων και των κυκλώνων

«Ανασύραμε εννιά πτώματα» και «τρεις άνθρωποι διασώθηκαν», τόνισε ο εθνικός συντονισμός της πολιτικής προστασίας (CNPC) σε ανακοίνωσή του.

Οι υπηρεσίες έρευνας και διάσωσης έκαναν λόγο περί θανάτου νηπίου τριών μηνών το Σάββατο. Η πολιτική προστασία δεν διευκρίνισε αν συμπεριλαμβανόταν στον απολογισμό που δημοσιοποίησε.

Συνολικά, 132 άνθρωποι μεταφέρθηκαν σε προσωρινά καταλύματα, σύμφωνα με τις ομοσπονδιακές και τις τοπικές αρχές. Στις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης συμμετείχαν σχεδόν 600 στρατιωτικοί και άλλοι δημόσιοι λειτουργοί.

Δεύτερη κατολίσθηση

Προχθές Δευτέρα, ισχυρές βροχές προκάλεσαν δεύτερη κατολίσθηση, που έθαψε σπίτι στην πόλη Ναουκάλπαν, επίσης στην πολιτεία του Μεξικού, γνωστοποίησε ο CNPC.


Οι τοπικές αρχές ανέφεραν στο τηλεοπτικό δίκτυο Televisa ότι έξι άνθρωποι, μέλη της ίδιας οικογένειας, έχασαν τη ζωή τους και άλλοι τρεις τραυματίστηκαν.

Οι κατολισθήσεις είναι συχνές στο Μεξικό την περίοδο των βροχών, των τυφώνων και των κυκλώνων (γενικά μέσα Μαΐου – μέσα Οκτωβρίου).

Η χώρα βρίσκεται εξάλλου σε περιοχή με υψηλή σεισμικότητα και, όπως κάθε χρόνο, οι αρχές οργανώνουν αύριο Πέμπτη εθνική άσκηση για την αντιμετώπιση μεγάλου σεισμού, στην επέτειο της καταστροφής της 19ης Σεπτεμβρίου 1985, όταν σεισμική δόνηση 8,1 βαθμών ισοπέδωσε μέρος της πρωτεύουσας κι άφησε πίσω χιλιάδες νεκρούς.

Πηγή: ΑΠΕ

Only in

Αποκάλυψη in: Πώς αποφεύχθηκε η τραγωδία στους Αγίους Αναργύρους και τι δεν λειτούργησε στα Τέμπη

Η παρ' ολίγον μετωπική σύγκρουση των δύο τρένων στους Αγίους Αναργύρους ξύπνησε μνήμες του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη. Πώς αποφεύχθηκε αυτή τη φορά το μοιραίο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2024