Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Ρωσία: Την ισχύ σεισμού είχε η πελώρια έκρηξη στη αποθήκη όπλων του Τβερ

Ρωσία: Την ισχύ σεισμού είχε η πελώρια έκρηξη στη αποθήκη όπλων του Τβερ

Το μέγεθος της κύριας έκρηξης υποδεικνύει ότι είχε ισχύ που ισοδυναμεί με 200-240 τόνους εκρηκτικών, εκτιμά ειδικός.

Δορυφόροι και σεισμογράφοι στην άλλη άκρη του κόσμου κατέγραψαν την έκρηξη που διέλυσε αποθήκη όπλων στο Τβερ της Ρωσίας, έπειτα από μεγάλης κλίμακας ουκρανική επίθεση με drone.

Η πόλη του Τοροπέτς κοντά στην αποθήκη εκκενώθηκε, επιβεβαίωσαν οι τοπικές αρχές.

Βίντεο και εικόνες που αναρτήθηκαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης –υλικό που δεν έχει ακόμα διασταυρωθεί- δείχνουν μια πελώρια πύρινη σφαίρα να υψώνεται στον ουρανό καθώς πολλαπλές εκρήξεις φωτίζουν την επιφάνεια μιας λίμνης, περίπου 380 χιλιόμετρα δυτικά της Μόσχας.

Δορυφόροι της NASA κατέγραψαν ισχυρές πηγές θερμότητας σε μια περιοχή 14 τετραγωνικών χιλιομέτρων που αντιστοιχεί στην αποθήκη όπλων.

Σεισμογράφοι σε όλο τον κόσμο κατέγραψαν εκείνη την ώρα δόνηση μεγέθους 2,8 βαθμών.

«Ο εχθρός χτύπησε αποθήκη όπλων στην περιοχή του Τοροπέτς» έγραψε ο Γιούρι Ποντόλιακα, φιλορώσος στρατιωτικός blogger που γεννήθηκε στην Ουκρανία.

«Ό,τι μπορεί να καεί ήδη καίγεται (και εκρήγνυται»).

Κρατικά μέσα της Ρωσίας είχαν αναφέρει παλαιότερα ότι στην περιοχή βρισκόταν μεγάλη αποθήκη συμβατικών όπλων. Την Τετάρτη δεν μετέδωσαν την είδηση της επίθεσης.

Το μέγεθος της κύριας έκρηξης υποδεικνύει ότι είχε ισχύ που ισοδυναμεί με 200-240 τόνους εκρηκτικών, δήλωσε στο Reuters ο Τζορτζ Ουίλιαμ Χέρμπερτ του Middlebury Institute of International Studies στην Καλιφόρνια.

Ορισμένοι στρατιωτικοί blogger εξέφρασαν την απορία τους για το γεγονός ότι μια επίθεση με drone κατέστρεψε μια εγκατάσταση θωρακισμένη σαν φρούριο.

Σύμφωνα με άρθρο του κρατικού πρακτορείου RIA Novosti από το 2018, η Ρωσία κατασκεύαζε τότε αποθήκη για πυραύλους, πυρομαχικά και εκρηκτικά κοντά στο Τόροπετς, μια πόλη με ιστορία 1.000 ετών και πληθυσμό 11.000 κατοίκων.

Ο Ντμίτρι Μπουλγκάκοφ, τότε αναπληρωτής υπουργός Άμυμας, δήλωσε στο RIA το 2018 ότι η αποθήκη θα άντεχε ακόμα και σε επίθεση με ένα μικρό πυρηνικό όπλο. Ο Μπουλγκάκοφ συνελήφθη φέτος για διαφθορά, κατηγορία την οποία αρνείται.

Only in

Ειδικός αναλυτής στο in: Παγίδευσε η Μοσάντ τους βομβητές της Χεζμπολάχ σε συνεννόηση με την προμηθεύτρια εταιρεία;

Η έκτακτη μαζική αγορά τηλεειδοποιητών από την λιβανέζικη οργάνωση για να αποφεύγει δολοφονίες από drones και πυραύλους μέσω στιγμάτων κινητών κι οι αναφορές Ελλήνων ειδικών. Πρόκειται για μια εντυπωσιακή μυστική επιχείρηση του Ισραήλ ή συμβαίνει κάτι άλλο;

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2024