Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Βενεζουέλα: Κατασχέθηκε αμερικανικός οπλισμός και συνελήφθη τέταρτος Αμερικανός

Βενεζουέλα: Κατασχέθηκε αμερικανικός οπλισμός και συνελήφθη τέταρτος Αμερικανός

Απάντηση για την κατάσχεση του προεδρικού αεροσκάφους και επιπρόσθετη πίεση στις ΗΠΑ φαίνεται πως ασκεί η Βενεζουέλα.

Η Βενεζουέλα έχει συλλάβει έναν τέταρτο Αμερικανό πολίτη από τις αρχές του μήνα, δήλωσε την Τρίτη ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας Ντιοσντάντο Καμπέγιο, χωρίς να κατονομάσει το πρόσωπο που συνελήφθη. Ο Αμερικανός συνελήφθη αφού τράβηξε φωτογραφίες στρατιωτικών μονάδων, σταθμών παραγωγής ενέργειας και κρατικών φορέων, δήλωσε ο Καμπέλο κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της Εθνοσυνέλευσης που μεταδόθηκε από την κρατική τηλεόραση.

«Ακόμα ένας πολίτης βορειοαμερικανικής καταγωγής συνελήφθη, ένας Αμερικανός που παρακολουθούσαμε συνελήφθη εδώ στο Καράκας να φωτογραφίζει ηλεκτρικές εγκαταστάσεις, πετρελαϊκές εγκαταστάσεις, στρατιωτικές μονάδες», δήλωσε ο Καμπέλο. Το Σάββατο, η Ισπανία ζήτησε από τη Βενεζουέλα πληροφορίες σχετικά με τη σύλληψη δύο Ισπανών, τριών Αμερικανών πολιτών και ενός Τσέχου, μετά από αναφορές ότι συνελήφθησαν για υποτιθέμενο σχέδιο αποσταθεροποίησης της χώρας.

Οι συλλήψεις έγιναν αφού η κυβέρνηση της Βενεζουέλας ανακάλεσε τον πρεσβευτή της στην Ισπανία αυτή την εβδομάδα για διαβουλεύσεις και κάλεσε τον Ισπανό πρεσβευτή να εμφανιστεί στο υπουργείο Εξωτερικών, κλιμακώνοντας τις διπλωματικές εντάσεις μετά τις αμφισβητούμενες προεδρικές εκλογές της Βενεζουέλας.

«Να είστε σίγουροι ότι αυτός ο κύριος είναι μέρος του σχεδίου κατά της Βενεζουέλας», δήλωσε ο Καμπέλο σύμφωνα με το Reuters. Πρόκειται για την πιο πρόσφατη πράξη του δράματος, η οποία περιελάμβανε έως και την κατάσχεση του προεδρικού αεροσκάφους της Βενεζουέλα σε τρίτη χώρα!

O Νικολάς Μαδούρο πιάνει στα χέρια του το M4A1 του αμερικανικού στρατού.

Νέες κατασχέσεις αμερικανικού οπλισμού

Ο υπουργός Ασφαλείας του Πολίτη (κατά τον επίσημο τίτλο του) Ντιοσντάντο Καμπέγιο επιβεβαίωσε ότι οι δυνάμεις ασφαλείας της Βενεζουέλας κατέσχεσαν στρατιωτικό εξοπλισμό από τις ΗΠΑ, προσθέτοντας στην προηγούμενη κατάσχεση περισσότερων από 400 τυφεκίων στις 14 Σεπτεμβρίου. Μεταξύ των κατασχεθέντων όπλων είναι τυφέκια Καλάσνικοφ και άλλα πυροβόλα όπλα από την Century Arms, μια εταιρεία που ειδικεύεται στην κατασκευή αντιγράφων του τυφεκίου AK.

Οι αρχές κατάσχεσαν επίσης ένα M4A1, ένα αυτόματο τυφέκιο εφόδου, το οποίο χρησιμοποιείται αποκλειστικά από τις αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις. Ο Καμπέγιο τόνισε ότι το φορτίο των όπλων προοριζόταν να χρησιμοποιηθεί κατά τη διάρκεια των προεδρικών εκλογών της Βενεζουέλας που διεξήχθησαν στις 28 Ιουλίου. Αποκάλυψε επίσης ότι οι πραξικοπηματίες είχαν δεσμούς με μια μαφία χάκερ από το Ισραήλ.

«Συλλάβαμε τρία άτομα που συμμετείχαν σε επιθέσεις με χειροβομβίδες. Αυτοί οι εγκληματίες συνδέονταν με τον Χοσέ Μιγκέλ Εστράδα, ο οποίος εκτίει ποινή για την απόπειρα δολοφονίας του προέδρου Νικολάς Μαδούρο», είπε.

Οι κατηγορίες της Βενεζουέλα και η στοιχειοθέτησή τους

«Δεκατέσσερις αρχηγοί συμμοριών που συνελήφθησαν ανακρίνονται επειδή σχεδίαζαν να τοποθετήσουν εκρηκτικά μέσα στις φυλακές», δήλωσε ο Καμπέγιο και επιβεβαίωσε ότι ο Γουίλμπερ Καστανέντα, ενεργό μέλος του αμερικανικού στρατού, επικοινώνησε με ένα πρόσωπο που συνδέεται με την εγκληματική συμμορία γνωστή ως Aragua Train.

«Τα όπλα εισήλθαν στη Βενεζουέλα από την Κολομβία», δήλωσε ο υπουργός, αποκαλύπτοντας ότι, πριν από τις εκλογές, ακροδεξιοί πραξικοπηματίες μοίραζαν φυλλάδια στο Μαϊάμι και την Κολομβία, υποστηρίζοντας ότι θα καταλάβουν το κυβερνητικό μέγαρο της Βενεζουέλας ανεξάρτητα από τα αποτελέσματα των εκλογών.

Το βράδυ της Δευτέρας, ο πρόεδρος Νικολάς Μαδούρο δήλωσε ότι τα γεγονότα αυτά επιβεβαιώνουν προηγούμενες κατηγορίες ότι ο Έκτορ Γκερέρο, αρχηγός της συμμορίας Aragua Train, συνδέεται άμεσα με τις τρομοκρατικές επιθέσεις. Ανέφερε επίσης ότι αυτά που παρουσίασε δημοσίως ο Καμπέγιο «δεν είναι ούτε το 10% των πλήρων στοιχείων σχετικά με τα τρομοκρατικά σχέδια» που έχει ήδη στην κατοχή της η Εισαγγελία της Βενεζουέλας.

Τα στοιχεία με την εκπαίδευση του Γουίλμπερτ Τζόζεφ Καστανέντα στον Αμερικανικό στρατό.

O κομάντο των SEALs εν τέλει είναι αληθινός!

Το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ έδωσε τη Δευτέρα στη δημοσιότητα τα υπηρεσιακά στοιχεία ενός ναύτη (φωτό πάνω) ο οποίος συνελήφθη από τις αρχές της Βενεζουέλας στα τέλη Αυγούστου, αφού κορυφαίος αξιωματούχος της χώρας ισχυρίστηκε ότι συμμετείχε σε συνωμοσία για τη δολοφονία του προέδρου Νικολάς Μαδούρο και την ανατροπή του καθεστώτος του.

Ο Γουίλμπερτ Τζόζεφ Καστανέντα, ο οποίος κρατείται στη Βενεζουέλα για περισσότερες από δύο εβδομάδες, είναι υπαξιωματικός πρώτης τάξης και SEAL του Πολεμικού Ναυτικού που υπηρετεί από το 2007, σύμφωνα με τα αρχεία που παραχώρησε το Πολεμικό Ναυτικό.

Ένας Αμερικανός αξιωματούχος είχε επιβεβαιώσει νωρίτερα ότι ο ναύτης συνελήφθη στα τέλη του περασμένου μήνα, καθώς η χώρα είναι μπλεγμένη σε αμφισβητούμενες εκλογές τις οποίες ο Μαδούρο ισχυρίζεται ότι κέρδισε.

Only in

Αποκάλυψη in: Πώς αποφεύχθηκε η τραγωδία στους Αγίους Αναργύρους και τι δεν λειτούργησε στα Τέμπη

Η παρ' ολίγον μετωπική σύγκρουση των δύο τρένων στους Αγίους Αναργύρους ξύπνησε μνήμες του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη. Πώς αποφεύχθηκε αυτή τη φορά το μοιραίο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2024