Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Υπόθεση Ζιζέλ Πελικό: Συνεχίζεται η πολύκροτη δίκη – «Δεν γεννιέσαι διεστραμμένος, γίνεσαι»

Υπόθεση Ζιζέλ Πελικό: Συνεχίζεται η πολύκροτη δίκη – «Δεν γεννιέσαι διεστραμμένος, γίνεσαι»

Ο Ντομινίκ Πελικό ομολόγησε τις φρικτές πράξεις για τις οποίες κατηγορείται, κάνοντας λόγο για έναν «εθισμό» τον οποίο απέδωσε στα σκληρά παιδικά του χρόνια.

«Είμαι βιαστής, όπως όλοι σε αυτό το δωμάτιο» είπε εχθές ο Ντομινίκ Πελικό μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου, αποδεχόμενος έτσι τις κατηγορίες που τον θέλουν επί μία δεκαετία να νάρκωνε την τότε σύζυγό του Ζιζέλ Πελικό και να καλεί δεκάδες αγνώστους μέσα στο σπίτι τους για να τη βιάσουν.

Καταθέτοντας για πρώτη φορά μετά από πολυήμερη ασθένεια, ο 71χρονος Πελικό είπε για τους άλλους 50 κατηγορούμενους, ηλικίας από 26 έως 74 ετών, πως «όλοι γνώριζαν», εννοώντας πως όλοι τους ήξεραν για ποιον λόγο τους καλούσε στο σπίτι του.

«Είμαι ένοχος για ό,τι έκανα», είπε ο Πελικό. «Λέω στη γυναίκα μου, στα παιδιά μου, στα εγγόνια μου … μετανιώνω για ό,τι έκανα και ζητώ συγχώρεση, ακόμη και αν είναι ασυγχώρητο». Για τη σύζυγό του Ζιζέλ, με την οποία ήταν παντρεμένος επί 50 χρόνια, είπε: «Δεν της άξιζε αυτό».

Ζήτησε επίσης συγγνώμη από τη σύζυγο ενός άλλου άνδρα, την οποία φέρεται να βίασε στο σπίτι της όταν ήταν υπό την επήρεια ναρκωτικών.

«Ψάχνω κάποιον να κακοποιήσει τη γυναίκα μου»

Το δικαστήριο άκουσε πώς ο Πελικό έλεγε ξεκάθαρα στους άνδρες μέσω ιδιωτικών μηνυμάτων στο Διαδίκτυο: «Ψάχνω κάποιον να κακοποιήσει τη γυναίκα μου στον ύπνο». «Είσαι σαν εμένα, σου αρέσει ο βιασμός».

«Είχα έναν εθισμό, είχα ανάγκες. Έβαζα τα πάντα σε κίνδυνο χωρίς να σκέφτομαι. Ήμουν εγωιστής και ντρέπομαι»

Η Ζιζέλ Πελικό

Ο δικαστής είπε ότι ο Πελικό είχε πει στους ερευνητές ότι, όταν η σύζυγός του ήταν ναρκωμένη, θα ήταν αναίσθητη για περίπου επτά ώρες και θα έλεγε στους άνδρες που φέρεται να είχε καλέσει στο σπίτι: «Σερβιριστείτε μόνοι σας». Είχε αυστηρούς κανόνες – οι άνδρες γδύνονταν στην κουζίνα, δεν έπρεπε να καπνίζουν ή να φορούν άρωμα και έπρεπε να ζεσταίνουν πρώτα τα χέρια τους για να μην την ξυπνήσουν.

Ο Πελικό είπε ότι οι άνδρες γνώριζαν ότι τους βιντεοσκοπούσαν «επειδή υπήρχε τρίποδο και κάμερα. Όλοι μπορούσαν να το δουν όταν έμπαιναν στο δωμάτιο». Καθώς μιλούσε, ορισμένοι από τους κατηγορούμενους άνδρες χασκογελούσαν ή κουνούσαν το κεφάλι τους.

Ο Πελικό είπε ότι οι βιασμοί της γυναίκας του ήταν ένας εθισμός. «Είχα έναν εθισμό, είχα ανάγκες. Έβαζα τα πάντα σε κίνδυνο χωρίς να σκέφτομαι. Ήμουν εγωιστής και ντρέπομαι».

«Δεν γεννιέσαι διεστραμμένος, γίνεσαι»

Ο 71χρονος συμφώνησε με τον δικαστή ότι η κακοποίηση της συζύγου του ήταν «αναπόσπαστο μέρος της ζωής του». Είπε επανειλημμένα στο δικαστήριο: «Δεν γεννιέσαι ανώμαλος, γίνεσαι».

Είπε ότι οι πράξεις του συνδέονται με την κακοποίηση που υπέστη ως παιδί. Ο δικαστής μίλησε στο δικαστήριο για έναν βίαιο πατέρα και για «οικογενειακή σεξουαλική κακοποίηση και οικογενειακά μυστικά».

Ο Πελικό είπε ότι βιάστηκε σε ηλικία εννέα ετών στο νοσοκομείο από έναν νοσοκόμο όταν νοσηλευόταν για τραυματισμό στο κεφάλι. Είπε ότι σε ηλικία 14 ετών, ως μαθητευόμενος σε ένα εργοτάξιο, έγινε μάρτυρας —και αναγκάστηκε να συμμετάσχει— σε έναν ομαδικό βιασμό μιας γυναίκας, την οποία περιέγραψε ως ανάπηρη. «Ήταν πολύ βαρύ για να το αντέξω», είπε στο δικαστήριο.

Οι φωτογραφίες της κόρης του

Στο άκουσμα όλων αυτών η κόρη του Πελικό, Καρολίν Νταριάν φώναξε: «Λες ψέματα, λες ψέματα!». Στη συνέχεια ο 71χρονος άντρας ανακρίθηκε και για τις φωτογραφίες της ημίγυμνης κόρης του που βρέθηκαν στην κατοχή του.

«Καρολίν, ποτέ δεν σε νάρκωσα, ποτέ δεν σε βίασα», επέμεινε ο Ντομινίκ Πελικό. Για αρκετά λεπτά, ο 70χρονος ανακρίθηκε για τις δύο φωτογραφίες της κόρης του που βρέθηκαν στον υπολογιστή του, όπου εκείνη φορούσε μόνο με ένα εσώρουχο και ένα μπλουζάκι, ξαπλωμένη στο πλάι.

«Δεν είμαι σίγουρος ότι είναι αυτή», είπε αρχικά.

«Δεν ήμουν εγώ αυτός που τράβηξε αυτές τις φωτογραφίες», συνέχισε. «Ποιος το έκανε τότε;» Ο Πελικό δεν απάντησε.

«Δεν μπορείτε να συμπεριφερθείτε σαν άντρας;» του λέει, ο δικηγόρος της Καρολίν, απαιτώντας εξηγήσεις. Ακόμη και η δικηγόρος του Πελικό προσπάθησε να τον κάνει να παραδεχτεί ότι αυτός τράβηξε τις φωτογραφίες. «Το να το παραδεχτείς δεν θα αλλάξει τίποτα από όσα μας αφορούν σήμερα», είπε η Beatrice Zavarro, κοιτάζοντάς τον στα μάτια.

Ο κατηγορούμενος σιώπησε.

Only in

Ειδικός αναλυτής στο in: Παγίδευσε η Μοσάντ τους βομβητές της Χεζμπολάχ σε συνεννόηση με την προμηθεύτρια εταιρεία;

Η έκτακτη μαζική αγορά τηλεειδοποιητών από την λιβανέζικη οργάνωση για να αποφεύγει δολοφονίες από drones και πυραύλους μέσω στιγμάτων κινητών κι οι αναφορές Ελλήνων ειδικών. Πρόκειται για μια εντυπωσιακή μυστική επιχείρηση του Ισραήλ ή συμβαίνει κάτι άλλο;

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2024