Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Θεωρείτε ότι δεν έχετε φωτογένεια; Πρέπει να ακούσετε τη συμβουλή αυτής της δερματολόγου
Ingrid Goes West

Θεωρείτε ότι δεν έχετε φωτογένεια; Πρέπει να ακούσετε τη συμβουλή αυτής της δερματολόγου

«Έχω πολλούς ασθενείς που είναι όμορφοι και έρχονται να κάνουν αισθητικές επεμβάσεις μόνο και μόνο επειδή δεν τους αρέσει ο τρόπος που φαίνονται σε μια φωτογραφία» ανέφερε η Dr. Samantha Ellis.

Σας έχει τύχει ποτέ να ετοιμαστείτε για μια βραδινή έξοδο και να μείνετε ευχαριστημένοι με αυτό που είδατε στον καθρέφτη, για να απογοητευτείτε λίγο αργότερα από μια φωτογραφία σας; Οι μη κολακευτικές φωτογραφίες έχουν τον τρόπο να κλονίζουν την αυτοπεποίθησή σας.

«Σκεφτείτε όλα τα όμορφα ηλιοβασιλέματα που έχετε δει ποτέ στη ζωή σας»

Μια απλή συμβουλή – με την ευγενική χορηγία της δερματολόγου Dr. Samantha Ellis – μπορεί να σας βοηθήσει να επαναπροσδιορίσετε τις αρνητικές σκέψεις σχετικά με το πώς δείχνετε στις φωτογραφίες. Τον Ιούνιο δημοσίευσε ένα βίντεο στο Instagram της σχετικά με μια αξιομνημόνευτη συμβουλή που έλαβε κάποτε από έναν μέντορά της.

Η παραβολή «άλλαξε πραγματικά τον τρόπο με τον οποίο βλέπω τη φωτογράφηση του εαυτού μου, επειδή γενικά δεν μου αρέσει ο τρόπος που φαίνομαι στις φωτογραφίες», λέει η Ellis στο βίντεο.

«Και άλλαξε επίσης τον τρόπο με τον οποίο μιλάω στους ασθενείς μου ως δερματολόγος, επειδή έχω πολλούς ασθενείς που είναι όμορφοι και έρχονται να κάνουν αισθητικές επεμβάσεις μόνο και μόνο επειδή δεν τους αρέσει ο τρόπος που φαίνονται σε μια φωτογραφία».

Να τι είπε ο μέντορας της: «Σκεφτείτε όλα τα όμορφα ηλιοβασιλέματα που έχετε δει ποτέ στη ζωή σας. Και μετά πηγαίνετε να το φωτογραφίσετε και όταν κοιτάτε τη φωτογραφία λέτε: «Αχ, αυτή η φωτογραφία δεν αποδίδει αυτό το ηλιοβασίλεμα». Εσύ είσαι το ηλιοβασίλεμα. Είσαι πανέμορφη. Και το γεγονός ότι η φωτογραφία δεν σε δικαιώνει, δεν μειώνει τίποτα από όλα αυτά».

«Φαίνομαι τόσο γριά»

Το βίντεο έχει συγκεντρώσει περισσότερες από 22 εκατομμύρια προβολές, εκατοντάδες χιλιάδες likes και χιλιάδες σχόλια από ανθρώπους που ευχαριστούν την Ellis για αυτή την άποψη. Έτσι, αν θεωρείς ότι δεν έχεις φωτογένεια, σίγουρα δεν είσαι η μόνη.

«Πειραματιστείτε με αυτές που σας κάνουν να νιώθετε πιο άνετα με την εμφάνισή σας – αλλά να ξέρετε ότι ακόμη και αυτές δεν θα αποτυπώσουν τέλεια το ηλιοβασίλεμα που είστε εσείς»

Η Elisa Martínez – ψυχοθεραπεύτρια στο Aromas της Καλιφόρνια, – δήλωσε ότι είναι αρκετά συνηθισμένο για τους ανθρώπους να μην τους αρέσει ο τρόπος που φαίνονται στις φωτογραφίες, «ειδικά με την άνοδο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και την έμφαση που δίνεται στο να παρουσιάζουμε τον “καλύτερο εαυτό” μας στον κόσμο».

«Συνήθη παράπονα που ακούω είναι “φαίνομαι τόσο γριά!” ή “είμαι πολύ χοντρή” – αντιλήψεις που έχουν τις ρίζες τους σε μεγάλο βαθμό στον ηλικιακό ρατσισμό και τα χοντροφοβικά πρότυπα ομορφιάς, μεταξύ άλλων», δήλωσε στη HuffPost.

«Ορισμένα παράπονα εστιάζουν σε συγκεκριμένα χαρακτηριστικά σώματος – σκεφτείτε στραβή μύτη, δερματικές δυσχρωμίες κ.λπ. – τα οποία, στην πραγματικότητα, συνήθως δεν γίνονται αντιληπτά από τους ξένους».

Η λύση

Η μείωση του χρόνου που περνάτε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μπορεί να σας βοηθήσει να αισθάνεστε λιγότερο επικριτικοί για το πώς φαίνεστε στις φωτογραφίες. Και μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση της αυτοεκτίμησης αλλά και να βελτιωθεί η σχέση που έχετε με την εικόνα του σώματος σας, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα.

«Το να είσαι επιλεκτικός σχετικά με την ποσότητα και το είδος των κοινωνικών μέσων που χρησιμοποιείς μπορεί να κάνει μεγάλη διαφορά στο πώς αισθάνεσαι για τον εαυτό σου», δήλωσε η Martínez.

Και να θυμάστε ότι πολλές από τις εικόνες που συναντάτε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι επεξεργασμένες, μερικές φορές σε μεγάλο βαθμό. Αν έχετε δει ποτέ αυτές τις εικόνες διασημοτήτων πριν και μετά το Photoshop, ξέρετε ότι υπάρχει μια «μερικές φορές δραματική διαφορά μεταξύ των εικόνων που υπάρχουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και της πραγματικής ζωής», δήλωσε η Martínez.

Λάβετε επίσης υπόψη σας τον τρόπο με τον οποίο μικρές αλλαγές στη γωνία λήψης, στο φωτισμό και στις πόζες μπορούν να κάνουν τη διαφορά στο πώς φαίνεστε στις φωτογραφίες.

«Πειραματιστείτε με αυτές που σας κάνουν να νιώθετε πιο άνετα με την εμφάνισή σας – αλλά να ξέρετε ότι ακόμη και αυτές δεν θα αποτυπώσουν τέλεια το ηλιοβασίλεμα που είστε εσείς», δήλωσε η Martínez.

Και σκεφτείτε, επίσης, τον σημαντικό ρόλο που παίζουν τα μη ρεαλιστικά πρότυπα ομορφιάς στον τρόπο που βλέπουμε τον εαυτό μας στις φωτογραφίες και όχι μόνο.

*Με πληροφορίες από: Huffpost |  Kelsey Borresen

Φωτιά στη Μέση Ανατολή

Χιλιάδες άνθρωποι φεύγουν από τον Λίβανο και αναζητούν καταφύγιο στη Συρία

«Η μοίρα μας είναι να ζήσουμε όλη τη ζωή μας στο έλεος του πολέμου και ο πόλεμος δεν έχει έλεος» - Φλέγεται ο Λίβανος, χιλιάδες εγκαταλείπουν τα σπίτια τους και παίρνουν τον δρόμο της προσφυγιάς

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2024