Λίβανος: Είχε έρθει και στην Ελλάδα μια «μαϊμού» παρτίδα ασυρμάτων
Η εταιρεία ανέφερε πως τα προϊόντα της που προορίζονται για τις αγορές του εξωτερικού διατίθενται αποκλειστικά μέσω διανομέων με τους οποίους έχει κλείσει συμφωνίες.
- Σύσταση καθηγητή του Χάρβαρντ σε Κίεβο: Σταματήστε τις δολοφονίες, δεν σας συμφέρουν
- Χριστουγεννιάτικες διακοπές στο Σαιν-Τροπέ: Γιατί παίρνουν τις παραλίες τέτοιες ημέρες ο Τζορτζ Κλούνεϊ και η Αμάλ;
- Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: Ανυπομονώ να ξεκινήσω την αποστολή μου ως πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα
- Ο γιος της Πάμελα Άντερσον θέλει να καταρρίψει την άποψη της «ξανθιάς βόμβας» για τη μαμά του
Εδώ και περίπου 10 χρόνια η ιαπωνική κατασκευάστρια ICOM έχει σταματήσει να παράγει τα γουόκι τόκι που πιστεύεται πως ανατινάχθηκαν την Τετάρτη στον Λίβανο σκοτώνοντας 20 ανθρώπους και τραυματίζοντας άλλους 450, ανάμεσά τους μέλη της Χεζμπολάχ.
Η εταιρεία πρόσθεσε πως τα προϊόντα της που προορίζονται για τις αγορές του εξωτερικού διατίθενται αποκλειστικά μέσω διανομέων με τους οποίους έχει κλείσει συμφωνίες.
«Ο IC-V82 ήταν φορητός ασύρματος που παραγόταν και εξαγόταν, συμπεριλαμβανομένης της Μέσης Ανατολής, από το 2004 ως τον Οκτώβριο του 2014. Έπαψε να παράγεται πριν από περίπου 10 χρόνια, και έκτοτε η εταιρεία μας δεν τον διαθέτει στην αγορά», ανέφερε στην ανακοίνωσή της η ICOM
Όπως αποκάλυψε το MEGA, υπήρχε αντιπροσωπεία που τους πουλούσε και στην Ελλάδα. To 2014 διαπιστώθηκε πως είχε φτάσει στην Ελλάδα μία «μαϊμού» παρτίδα από τους ασυρμάτους. Οι ασύρματοι ήταν ίδιοι με αυτούς που αντιτάχτηκαν στο Λίβανο.
Η εταιρεία προσέφυγε στα δικαστήρια και κέρδισε την υπόθεση. Ωστόσο, δεν αποκαλύφθηκε ποτέ ποιος έκανε την εισαγωγή τους.
Ο μηχανολόγος, αεροναυπηγός και μηχανικός, Κώστας Λακαφώσης, μιλώντας στο MEGA για τους ασυρμάτους, είπε: «Τέτοια αντίστοιχα μηχανήματα κυκλοφορούν τα τελευταία χρόνια, κατασκευαστές κλέβουν την εξωτερική εμφάνιση και βάζουν μέσα χαμηλότερης ποιότητας ηλεκτρονικά. Αυτά τα «μαϊμού» που βρέθηκαν στην Ελλάδα πριν από 10 χρόνια έπαθαν ακριβώς αυτό το πράγμα. Ξεκίνησαν να τα χρησιμοποιούν και καίγονταν πολύ γρήγορα γιατί είχαν χαμηλότερης ποιότητας ηλεκτρονικά και είχαν περισσότερο χώρο».
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις