Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o

«Ο Παύλος ζει, τσακίστε τους Ναζί» – Το σύνθημα κατά του φασισμού που αντήχησε στο φεστιβάλ της ΚΝΕ

«Ο Παύλος ζει, τσακίστε τους Ναζί» - Οι φωνές των αντιφασιστών ενώθηκαν από το Κερατσίνι μέχρι το πάρκο Τρίτση

Πλήθος κόσμου έδωσε το «παρών» την πρώτη μέρα του Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή στο πάρκο Τρίτση, την Τετάρτη, με τους «Κοινούς Θνητούς» στην Κεντρική Σκηνή να δίνουν ένα ηχηρό αντιφασιστικό μήνυμα.

Οι φωνές του κόσμου στο πάρκο Τρίτση συναντήθηκαν με εκείνες των ανθρώπων που είχαν κατέβει μέχρι το Κερατσίνι και την αντιφασιστική πορεία στη μνήμη του Παύλου Φύσσα.

«Ο Παύλος ζει, τσακίστε τους Ναζί» ακούστηκε την Τετάρτη στο φεστιβάλ ΚΝΕ, το ίδιο σύνθημα που αντηχούσε την ίδια στιγμή στους δρόμους του Κερατσινίου.

Έντεκα χρόνια μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από την εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής το σύνθημα παραμένει πιο επίκαιρο από ποτέ.

Με πλακάτ που έγραφαν «ούτε βήμα πίσω» πραγματοποιήθηκε η πορεία μνήμης του αντιφασίστα που έπεσε νεκρός τα μεσάνυχτα της 18ης Σεπτεμβρίου του 2013 από το τάγμα εφόδου και τα χέρια του Γιώργου Ρουπακιά.

Με αφετηρία το σημείο της δολοφονίας, όπου ο Παύλος Φύσσας άφησε την τελευταία του πνοή ξεκίνησε όπως κάθε χρόνο, η μαζική πορεία προς το μπλόκο της Κοκκινιάς, με τη μητέρα του, τον πατέρα του, την αδερφή του και άλλους συγγενείς να ηγούνται αυτής.

Το σύνθημα κατάφερε να φτάσει την ίδια στιγμή στην άλλη άκρη της Αθήνας, όταν οι «Κοινοί Θνητοί ανέβηκαν στην σκηνή. «Ο Παύλος ζει» φώναξε το συγκρότημα, με τον κόσμο να συμπληρώνει «τσακίστε τους Ναζί».

Φωτιά στη Μέση Ανατολή

Χιλιάδες άνθρωποι φεύγουν από τον Λίβανο και αναζητούν καταφύγιο στη Συρία

«Η μοίρα μας είναι να ζήσουμε όλη τη ζωή μας στο έλεος του πολέμου και ο πόλεμος δεν έχει έλεος» - Φλέγεται ο Λίβανος, χιλιάδες εγκαταλείπουν τα σπίτια τους και παίρνουν τον δρόμο της προσφυγιάς

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2024