Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Μηχανές espresso: Πώς θα διαλέξετε την καλύτερη

Μηχανές espresso: Πώς θα διαλέξετε την καλύτερη

Για να απολαμβάνετε τον καφέ σας.

Λάτε, καπουτσίνο, εσπρέσο. Για τους περισσότερους ο πρώτος καφές της ημέρας είναι μια ιεροτελεστία, παρά ένα απλό ρόφημα.

Ανεξάρτητα από τον τρόπο που τον καταναλώνουμε, ο καφές μπορεί να μας δώσει ενέργεια, να μας ζεστάνει, να μας δροσίσει, να μας κρατήσει ξύπνιους, ακόμα και να αποτελέσει αφορμή για μια συνάντηση με τα αγαπημένα μας πρόσωπα.

Φανταστείτε λοιπόν την πολυτέλεια να φτιάχνετε τον δικό σας καφέ στο σπίτι ή το γραφείο σας. Είτε θέλετε να απολαύσετε έναν καφέ φίλτρου με το πάτημα ενός κουμπιού είτε αναζητάτε μια εμπειρία που μοιάζει περισσότερο με barista, υπάρχει μια καφετιέρα για εσάς.

Για τους λάτρεις του γαλλικού

Για να φτιάξετε τον τέλειο καφέ φίλτρου, δεν χρειάζεστε να είστε ειδικός!! Αν χρησιμοποιείτε χάρτινα φίλτρα για να φτιάξετε γαλλικό καφέ, οι ειδικοί συνιστούν, πριν τα βάλετε στην καφετιέρα, να τα βρέχετε με λίγο ζεστό νερό.

Είναι ένα μικρό και γρήγορο τρικ που θα δώσει πλουσιότερο άρωμα και γεύση στον καφέ σας.

Οι μοντέρνες καφετιέρες γαλλικού καφέ διαθέτουν πλούσια χαρακτηριστικά, όπως έλεγχο έντασης του καφέ, λειτουργία προστασίας σταξίματος και ένδειξη στάθμης του νερού, αυτόματο σύστημα διακοπής λειτουργίας για εξοικονόμηση ενέργειας και μέγιστη ασφάλεια, οθόνη LCD και δυνατότητα προγραμματισμού, ένδειξη ώρας, διατήρηση θερμοκρασίας και αρώματος, αυτόματο τύλιγμα του καλωδίου κ.ά.

Η καφετιέρα φίλτρου με αλεσμένο καφέ με κανάτα-θερμό από ανθεκτικό γυαλί ή ανοξείδωτο ατσάλι, διατηρεί τον καφέ σου φρέσκο και ζεστό, στην ιδανική θερμοκρασία για πολλή ώρα με ασύγκριτο άρωμα, τοποθετώντας τον αλεσμένο καφέ στο φίλτρο της καφετιέρας.

Γίνε baristas

Αν είστε λάτρης του εσπρέσο τότε μπορείτε εύκολα να το απολαμβάνετε μόνοι σας στο σπίτι σας.

Υπάρχουν διάφορες κατηγορίες μηχανών, με τις βασικότερες να είναι οι μηχανές καφέ με κάψουλες και οι μηχανές χωρίς κάψουλες. Οι δεύτερες χωρίζονται επίσης σε υποκατηγορίες, όπως οι αυτόματες και οι ημι-αυτόματες.

Μια καφετιέρα εσπρέσο με κάψουλες λειτουργεί ουσιαστικά πατώντας ένα κουμπί. Το μόνο που χρειάζεται είναι να τοποθετήσετε σωστά την κάψουλα και να περιμένετε τη μηχανή να κάνει τη δουλειά της.

Βασική προϋπόθεση, βέβαια, είναι να πάρετε τις κατάλληλες κάψουλες καφέ, καθώς δε δέχονται όλες οι μηχανές όλα τα είδη καψουλών.

Σε αυτή την περίπτωση έχετε τη δυνατότητα να επιλέξετε ανάμεσα σε μια τεράστια ποικιλία από κάψουλες από διαφορετικά χαρμάνια, ένταση και φυσικά επίγευση.

Ακόμα και αν θέλετε να φτιάξετε τον δικό σας Freddo Cappuccino μπορείτε να το κάνετε πολύ εύκολα.

Οι αυτόματες μηχανές espresso λειτουργούν επίσης με μια ενσωματωμένη ηλεκτρική αντλία νερού, η οποία δημιουργεί την απαιτούμενη πίεση για την παρασκευή του αγαπημένου σου καφέ.

Ο έλεγχος της εκχύλισης του καφέ γίνεται χειροκίνητα, όπου μπορείτε να ξεκινήσετε και να διακόψετε τη ροή του καφέ ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.

Συνήθως, αυτές οι μηχανές λειτουργούν με δύο προγράμματα, ένα για μονή δόση espresso και ένα για διπλή δόση. Επιπλέον, οι αυτόματες μηχανές παρέχουν τη δυνατότητα προγραμματισμού του χρόνου εκχύλισης για μονό και διπλό espresso.

Οι αυτόματες μηχανές espresso λειτουργούν επίσης με μια ενσωματωμένη ηλεκτρική αντλία νερού, η οποία δημιουργεί την απαιτούμενη πίεση για την παρασκευή του αγαπημένου σας καφέ.

Ο έλεγχος της εκχύλισης του καφέ γίνεται χειροκίνητα, όπου μπορείτε να ξεκινήσετε και να διακόψετε τη ροή του καφέ ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.

Συνήθως, αυτές οι μηχανές λειτουργούν με δύο προγράμματα, ένα για μονή δόση espresso και ένα για διπλή δόση. Επιπλέον, οι αυτόματες μηχανές παρέχουν τη δυνατότητα προγραμματισμού του χρόνου εκχύλισης για μονό και διπλό espresso.

Αν και εσείς θέλετε να απολαμβάνετε τον καφέ στον σπίτι σας, επιλέξτε την καφετιέρα που επιθυμείτε από το SHOPFLIX.gr. Θα τις βρείτε όλες σε απεριόριστη ποικιλία και ασυναγώνιστες τιμές.

Κάντε τις αγορές σας και η νέα σας καφετιέρα θα φτάσει γρήγορα και άμεσα στην πόρτα σας σε όποιο σημείο της Ελλάδας και αν βρίσκεστε.

Φωτιά στη Μέση Ανατολή

«Δεν θα διστάσουμε να υποστηρίξουμε τη Χεζμπολάχ, είναι ισχυρότερη από ποτέ», διαμηνύει ο ηγέτης των Χούθι

«Δεν θα σταματήσουμε ποτέ να υποστηρίζουμε τη Γάζα και την Παλαιστίνη γενικότερα, ούτε επίσης τον Λίβανο και τη Χεζμπολάχ», δεσμεύτηκε ο Άμπντουλ Μάλικ αλ Χούθι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2024