Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Επιβεβαίωση του in για δυο επιπλέον ΚΑΠ στους Δήμους

Επιβεβαίωση του in για δυο επιπλέον ΚΑΠ στους Δήμους

Δια στόματος Πρόεδρου της ΚΕΔΕ μέχρι το τέλος του 2024 θα αποδοθούν στους δήμους 250 εκατομμύρια ευρώ για την κάλυψη των λειτουργικών τους εξόδων.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Λάζαρος Κυρίζογλου στο σημερινό Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης ενημέρωσε το σώμα για τα αποτελέσματα της συνάντησης της εκτελεστικής επιτροπής της ΚΕΔΕ με τον Πρωθυπουργό.

Ο πρόεδρος Λάζαρος Κυρίζογλου, είπε ότι αναμένονται άμεσα προσλήψεις 1000 ανθρώπων για την Δημοτική Αστυνομία των Δήμων. Υπάρχουν όπως δήλωσε οι προσωρινοί πίνακες και αναμένεται να οριστικοποιηθούν.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ πρόσθεσε ότι από πλευράς κυβέρνησης δόθηκε η υπόσχεση προσλήψεων για τις ανταποδοτικές υπηρεσίες των Δήμων. Αναφορικά με τα οικονομικά των Δήμων, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ είπε ότι αναγνωρίστηκε από τους αρμόδιους υφυπουργός η πραγματική επιβάρυνση των οικονομικών των δήμων από το ενεργειακό κόστος, την αύξηση της μισθοδοσίας και τα τέλη ταφής. «Δόθηκε η υπόσχεση ότι θα υπάρξει συνεργασία Λιβάνιου και Πετραλιά για να μας δώσουν έξτρα αύξηση μια ΚΑΠ και μια παρά κάτι ΚΑΠ για το έτος 2024 ύψους περίπου 250 εκατ. Ευρώ» δήλωσε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, επιβεβαιώνοντας το αποκλειστικό ρεπορτάζ του in αμέσως μετά την συνάντηση με τον Πρωθυπουργό.

Κτιριακές παρεμβάσεις στα σχολεία

Για το πρόγραμμα αναβάθμισης των σχολικών εγκαταστάσεων και το πρόγραμμα των 250 εκατ. Ευρώ, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ είπε: «Το 2009 οι Δήμοι λαμβάναμε 45 εκατ. Ευρώ για τις επισκευές των σχολείων. Το 2024 το ποσό αυτό μειώθηκε στα 30 εκατ. Ευρώ. Άρα όπως γίνεται αντιληπτό το πρόγραμμα «Μαριέττα Γιαννάκου» που έχει ανακοινωθεί ύψους 250 εκατ. Ευρώ είναι πάρα πολύ καλό για τις αναγκαίες επισκευές των σχολείων, που όμως δεν συμπεριλαμβάνονται θέματα αντισεισμικότητας. Όπως είπε ο Πρωθυπουργός αναμένει την πρόταση για τις αντισεισμικές ενέργειες από το ΤΕΕ. Αναμφίβολα όλα αυτά είναι θετικά νέα».

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ επίσης, ενημέρωσε το σώμα ότι ζήτησε από την κυβέρνηση να αρθεί έστω μερικώς και σταδιακά ο «κόφτης» που μπαίνει με βάση τον νόμο 44 του νόμου 5000/22, για να αρχίσει γενναία να εφαρμόζεται το άρθρο 259 του Καλλικράτη για να αρχίσει η απόδοση στους δήμους ποσοστιαία αυτών που δικαιούνται. Εμείς μιλήσαμε για το λειτουργικό κόστος των δήμων που δεν βγαίνει ως έχει και πολλοί δήμοι δεν θα μπορούν να συντάξουν προϋπολογισμούς».

Φωτιά στη Μέση Ανατολή

«Δεν θα διστάσουμε να υποστηρίξουμε τη Χεζμπολάχ, είναι ισχυρότερη από ποτέ», διαμηνύει ο ηγέτης των Χούθι

«Δεν θα σταματήσουμε ποτέ να υποστηρίζουμε τη Γάζα και την Παλαιστίνη γενικότερα, ούτε επίσης τον Λίβανο και τη Χεζμπολάχ», δεσμεύτηκε ο Άμπντουλ Μάλικ αλ Χούθι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2024