Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Όλα τα «φώτα» στο Έιτιχαντ

Όλα τα «φώτα» στο Έιτιχαντ

Η Σίτι φιλοξενεί την Άρσεναλ το απόγευμα της Κυριακής και η κορυφή παίρνει «φωτιά» στην Πρέμιερ Λιγκ

Η Μάντσεστερ Σίτι οδηγεί την κούρσα στο ξεκίνημα της φετινής Πρέμιερ Λιγκ, έχοντας πετύχει τέσσερις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια και είναι αναμφίβολα και φέτος το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου.

Ο μεγάλος αντίπαλος της ομάδας του Γκουαρντιόλα στην «μάχη» για την κατάκτηση του τίτλου είναι η κατά πρώτο λόγο η Άρσεναλ και μια ματιά στο πρόγραμμα της Πρέμιερ Λιγκ είναι αρκετή για να διαπιστώσει κάποιος τι παιχνίδι θα δει όλη η Ευρώπη το απόγευμα της Κυριακής.

Η Μάντσεστερ Σίτι θα υποδεχθεί την Άρσεναλ και η κόντρα των δύο στο Έιτιχαντ μαγνητίζει τα βλέμματα. Βέβαια είναι πολύ νωρίς ακόμα για να ισχυριστεί κάποιος ότι το αποτέλεσμα του συγκεκριμένου αγώνα θα κρίνει πολλά στην «μάχη» του τίτλου, αλλά είναι βέβαιο πως και οι δύο ομάδες θέλουν τη νίκη.

Χρήζει εδώ ιδιαίτερης μνείας ένα ακόμα στοιχείο που εξιτάρει στο μεγάλο ματς της Κυριακής και αυτό δεν είναι άλλο από την μονομαχία των δύο προπονητών.

Από την μία πλευρά ο προπονητής της Μάντσεστερ Σίτι, Πεπ Γκουαρντιόλα και απ’ την άλλη ο τεχνικός των Λονδρέζων, Μίκελ Αρτέτα.

Θυμίζουμε ότι ο δεύτερος ήταν στο τεχνικό επιτελείο της Σίτι σαν βοηθός του Πεπ και αν μη τι άλλο έχει αποδείξει ότι ήταν εξαιρετικός «μαθητής».

Οι δύο προπονητές έχουν κοντραριστεί εννιά φορές στο παρελθόν (πάντα στους πάγκους Σίτι και Άρσεναλ) και τα αποτελέσματα φανερώνουν πως είναι πολύ δύσκολο ο «μαθητής» να ξεπεράσει τον «δάσκαλο».

Σ’ αυτά τα εννιά παιχνίδια, ο Γκουαρντιόλα μετράει εφτά νίκες, ο Αρτέτα μόλις μία ενώ ένα ματς έχει λήξει ισόπαλο.

Η μεγαλύτερη νίκη των πρωταθλητών επί των Λονδρέζων είναι 5-0 την σεζόν 2021-2022 ενώ η μοναδική νίκη των πρωτευουσιάνων είναι με 1-0 την αγωνιστική περίοδο 2023-2024.  Εκείνη την χρονιά μάλιστα η Άρσεναλ είχε πάρει ισοπαλία στο Έιτιχαντ (0-0), δηλαδή δεν είχε χάσει από την Σίτι στην Πρέμιερ Λιγκ.

Την Κυριακή το απόγευμα οι δύο Ισπανοί θα κοντραριστούν για δέκατη φορά και απομένει να φανεί αν οι «κανονιέρηδες» θα εκμεταλλευτούν τα προβλήματα που φαίνεται ν’ αντιμετωπίζει η Σίτι.

Το κλίμα είναι βαρύ στους «μπλε» μετά τα όσα είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας περί κινδύνου αποκλεισμού της ομάδας απ’ όλες τις διοργανώσεις, σε περίπτωση που η Σίτι κριθεί ένοχη για παράβαση κανονισμών της Πρέμιερ Λιγκ.

Αυτό είναι ένα μεγάλο θέμα για την ομάδα του Μάντσεστερ κι όσο για αν προσπαθεί ο Γκουαρντιόλα να κρατήσει τους παίκτες έξω απ’ αυτή την κουβέντα, είναι προφανές πως οι ποδοσφαιριστές της Σίτι δεν μπορούν να μείνουν ανεπηρέαστοι.

Φάνηκε άλλωστε και στο παιχνίδι με την Μπρέντφορντ την περασμένη αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ, εκεί που οι «μπλε» επικράτησαν δύσκολα με 2-1 χωρίς να ικανοποιήσουν με την απόδοσή τους, ενώ και στο χθεσινό ματς με την Ίντερ (0-0), οι πρωταθλητές Αγγλίας έμειναν μακριά από τον καλό τους εαυτό.

Αν σ’ αυτά που προαναφέραμε προσθέσει κάποιος και τον τραυματισμό του Κέβιν Ντε Μπρόινε στην αναμέτρηση με τους «νερατζούρι», τότε ίσως να μπορεί να κάνει κάποιος λόγο για μια εξαιρετική ευκαιρία της Άρσεναλ να πάρει τη νίκη στο Έιτιχαντ.

Βέβαια θα πρέπει εδώ να σημειωθεί πως και οι «κανονιέρηδες» θα παραταχθούν στο μεγάλο παιχνίδι χωρίς τον Όντεργκααρντ κι αυτή είναι μια σημαντική απουσία για την ομάδα του Λονδίνου.

Φωτιά στη Μέση Ανατολή

Πώς η Χεζμπολάχ αντιμετωπίζει τα θανάσιμα πλήγματα του Ισραήλ

Ο Λίβανος συνεχίζει να δέχεται επίθεση από το Ισραήλ - Το σχέδιο της Χεζμπολάχ για να αμυνθεί σε περίπτωση που κλιμακωθούν οι επιθέσεις του Τελ Αβίβ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2024