Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
«Δεν μπορώ να πάω στην συναυλία χωρίς τον Θάνο» – Τα συγκινητικά λόγια του Ανδρέα Μικρούτσικου

«Δεν μπορώ να πάω στην συναυλία χωρίς τον Θάνο» – Τα συγκινητικά λόγια του Ανδρέα Μικρούτσικου

Ο αδελφός του Θάνου Μικρούτσικου μίλησε για τα συναισθήματά του σε σχέση με τη συναυλία- αφιέρωμα στο μεγάλο συνθέτη και «λύγισε».

Ο Ανδρέας Μικρούτσικος, αδελφός του Θάνου Μικρούτσικου, προσπάθησε να μιλήσει για τα συναισθήματά του, στον «αέρα» του Buongorno, σε σχέση με τη συναυλία- αφιέρωμα στο μεγάλο συνθέτη. Ωστόσο, η συγκίνησή του δεν τον άφησε να αφηγηθεί λεπτομερώς την ιστορία του, αλλά ούτε, κατά πως φαίνεται, να οδηγηθεί στον συναυλιακό χώρο.

Πλήθος κόσμου παρευρέθηκε χθες, Πέμπτη, στην συναυλία αφιέρωμα στον Θάνο Μικρούτσικο, τον συνθέτη που έχει συνδεθεί άρρηκτα με την ποίηση. Το Ηρώδειο πλημμύρισε από τα διαχρονικές μελωδίες του μεγάλου συνθέτη, με τους καλλιτέχνες Γιώργο Νταλάρα, Μίλτο Πασχαλίδη, Γιάννη Κότσιρα και Ρίτα Αντωνοπούλου να ερμηνεύουν τα εμβληματικά αυτά τραγούδια.

Ο αδερφός του μουσικού και παρουσιαστής στην εκπομπή, με δάκρυα στα μάτια, δήλωσε: «Ξεκίνησα να πάω στη συναυλία. Κρύφτηκα στη βροχή, γύρισα σπίτι. Δεν μπορώ να πάω στην συναυλία χωρίς τον Θάνο».

O Θάνος Μικρούτσικος

Ο σπουδαίος συνθέτης γεννήθηκε στην Πάτρα. Ο πατέρας του, Στέργιος, ήταν μαθηματικός που έχασε την δουλειά του λόγω των αριστερών του πεποιθήσεων. Η μητέρα του καταγόταν από παλαιά αστική οικογένεια της πόλης. Αδελφός του είναι ο επίσης συνθέτης και τηλεπαρουσιαστής, Ανδρέας Μικρούτσικος.

Από πολύ μικρός ήρθε σε επαφή με τη μουσική. Ασχολήθηκε με όλα σχεδόν τα είδη. Έγραψε όπερες, συμφωνική μουσική, μουσική δωματίου, μουσική για το θέατρο και τον κινηματογράφο, πειραματική μουσική και δημιούργησε μια σπουδαία παρακαταθήκη.

Το ημερολόγιο έγραφε 13 Απριλίου 1947, όταν ήρθε στον κόσμο ο Θάνος Μικρούτσικος, ενώ έφυγε από τη ζωή τον Δεκέμβριο του 2019.

Φωτιά στη Μέση Ανατολή

Περισσότερους από 220 στόχους της Χεζμπολάχ ισχυρίζονται ότι έπληξαν οι IDF το τελευταίο 24ωρο

Μεταξύ των στόχων που επλήγησαν ήταν υποδομές, εκτοξευτές ρουκετών που είχαν χρησιμοποιήσει σε πρόσφατες επιθέσεις εναντίον του Ισραήλ και αποθήκες όπλων

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2024