Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Γάτα: Τα 5 πράγματα που θέλει να μας πει όταν κουνάει την ουρά της

Γάτα: Τα 5 πράγματα που θέλει να μας πει όταν κουνάει την ουρά της

Μπορεί να αποκαλύψει πολλά για τις διαθέσεις της γάτας - Πρέπει μόνο να αποκωδικοποιήσετε τις κινήσεις, ώστε να καταλάβετε εάν θέλει χάδια ή απλά... να σας επιτεθεί

Γάτες, άλλοι τις λατρεύουν και άλλοι τις μισούν.

Καθοριστικός λόγος για το ποιο «στρατόπεδο» θα διαλέξει κανείς, δεν μπορεί να είναι άλλος από την αλλόκοτη συμπεριφορά τους, που σε πολλούς αρέσει καθώς θεωρούν ότι έχουν προσωπικότητα, ενώ για άλλους πάλι είναι ένα αποκρουστικό χαρακτηριστικό καθώς τις βρίσκουν απρόβλεπτες και αντικοινωνικές.

Όπως και στην περίπτωση των ανθρώπων όμως, το σώμα πολλές φορές λέει περισσότερα από όσο τα λόγια. Ακόμη και οι όχι και τόσο εκφραστικές γατούλες, λοιπόν, έχουν κι αυτές τον δικό τους μοναδικό τρόπο για να εκφρασυτούν. Το πρόβλημα είναι απλώς ότι εμείς δεν τις καταλαβαίνουμε.

Το «κλειδί» για να καταλάβουμε τι κρύβει ο ψυχισμός της γάτας είναι η ουρά, είναι η γλώσσα του σώματος τους και μπορεί να αποκαλύψει πολλά για τις διαθέσεις της, το μόνο που μένει είναι να αποκωδικοποιήσετε τις κινήσεις, ώστε να καταλάβετε εάν θέλει να σας… επιτεθεί, να την «αγαπήσετε» ή αν απλά είναι λίγο αγχωμένη.

Όταν η ουρά της γάτας «ταλαντεύεται»

Το χαρακτηριστικό κούνημα της κορυφής της ουράς, ή και ολόκληρης της ουράς μερικές φορές, μπορεί να σημαίνει πέντε πράγματα. Πάμε να δούμε ποιες είναι οι πέντε διαθέσεις της γάτας που εκδηλώνονται με το κούνημα της ουράς της.

#1 Άγχος

Ορισμένες γάτες μπορούν να αγχωθούν αρκετά και αυτό αποτυπώνεται στο κούνημα της ουράς τους. Αν δεν υπάρχει κάποια προφανής αιτία που ανησυχεί τη γάτα σας, καλό είναι να αναζητήσετε τι κρύβεται πίσω από αυτήν την συμπεριφορά, ενδεχομένως τους ήχους και τις διάφορες μικρές αλλαγές στο περιβάλλον σας. Προσπαθήστε λοιπόν να τη χαλαρώσετε και έτσι θα σταματήσει.

#2 Θυμός

Τις περισσότερες φορές, το κούνημα της ουράς της γάτας αντικατοπτρίζει συναισθήματα θυμού ή κακή διάθεσης. Μία ουρά που κουνιέται σπασμωδικά ενδέχεται να υποδηλώνει πως η γάτα σας είναι θυμωμένη με κάτι. Ίσως το παρακάνατε με τα χάδια ή τα πειράγματά σας δεν είναι το ίδιο αστεία για εκείνη. Αν παραβλέψετε την ενόχλησή της, μπορεί να σας επιτεθεί.

#3 Ευχαρίστηση

Από την άλλη, βέβαια, υπάρχει και η θετική πλευρά. Πολύ απλά μπορεί να σημαίνει πως η μαλλιαρή φιλενάδα σας είναι χαρούμενη και ικανοποιημένη από τα χάδια, το φαγητό ή τα παιχνίδια που της κάνετε. Το πιο συνηθισμένη αίσθημα πίσω από αυτή την κίνηση είναι η ικανοποίηση που νιώθει κάθε φορά που περνάτε ποιοτικό χρόνο μαζί της. Επίσης, μπορεί να την παρατηρήσετε κάθε φορά που απολαμβάνει την αγαπημένη της λιχουδιά.

#4 Ανυπομονησία

Όλοι ξέρουν πως οι γάτες δεν θέλουν να περιμένουν και πολύ – άλλωστε φημίζονται για την ανυπομονησία τους. Μάλιστα, μπορούν να περάσουν από το στάδιο της απόλυτης ηρεμίας και της χαλάρωσης σε αυτό της ανυπομονησίας μέσα σε μερικά δευτερόλεπτα. Ίσως σας παίρνει ασυνήθιστα πολλή ώρα να την ταΐσετε ή μπορεί να μην παίζετε μαζί της το αγαπημένο της παιχνίδι. Έχετε το νου σας, γιατί η ανυπομονησία είναι ένα στάδιο πριν τον εκνευρισμό.

#5 Όνειρα

Αν δείτε ότι η ουρά, τα μάτια και οι πατούσες της γάτας σας κουνιούνται ενώ κοιμάται, δεν σημαίνει ότι είναι… δαιμονισμένη. Σε αυτή την κατάσταση, η γατούλα σας μπορεί να ονειρεύεται ότι πιάνει επιτέλους εκείνο το ποντίκι που την έχει παιδέψει τόσο πολύ!

Όπως κι αν έχει, μην ξεχνάτε πως η γατούλα σας δεν διαθέτει την ικανότητα της ανθρώπινης ομιλίας. Γι’ αυτό, θα πρέπει να καταβάλετε ουσιαστική προσπάθεια για να καταλάβετε τι σημαίνουν οι κινήσεις που κάνει η γάτα σας, αν θέλετε να βελτιώσετε τη σχέση σας και την καθημερινότητά σας.

Φωτιά στη Μέση Ανατολή

Περισσότερους από 220 στόχους της Χεζμπολάχ ισχυρίζονται ότι έπληξαν οι IDF το τελευταίο 24ωρο

Μεταξύ των στόχων που επλήγησαν ήταν υποδομές, εκτοξευτές ρουκετών που είχαν χρησιμοποιήσει σε πρόσφατες επιθέσεις εναντίον του Ισραήλ και αποθήκες όπλων

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2024