Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2024
weather-icon 21o
Αλέξης Τσίπρας: Θα του απονεμηθεί το βραβείο Ειρήνης «Νίκος Νικηφορίδης»

Αλέξης Τσίπρας: Θα του απονεμηθεί το βραβείο Ειρήνης «Νίκος Νικηφορίδης»

Ο Αλέξης Τσίπρας, η τουρκοκύπρια ποιήτρια Νεσέ Γιασίν και ο ελληνοκύπριος ακτιβιστής της ειρήνης Γιώργος Λιασής, θα βραβευτούν με το βραβείο Ειρήνης «Νίκος Νικηφορίδης».

Το ετήσιο Βραβείο Ειρήνης «Νίκος Νικηφορίδης» θα λάβει ο πρώην πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Μαζί με τον Αλέξη Τσίπρα θα βραβευτεί μια τουρκοκύπρια ποιήτρια, η Νεσέ Γιασίν, καθηγήτρια στο δημόσιο Πανεπιστήμιο Κύπρου και ο ελληνοκύπριος ακτιβιστής της ειρήνης Γιώργος Λιασής.

 Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου, στο Αμφιθέατρο «Μιλτιάδης Έβερτ» της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων

Η βράβευση πρόκειται να πραγματοποιηθεί την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου, ενώ η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του «Παρατηρητήριο Διεθνών Οργανισμών και Παγκοσμιοποίησης» (ΠΑ.Δ.Ο.Π). Την τελετή θα φιλοξενήσει το Αμφιθέατρο «Μιλτιάδης Έβερτ» της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων.

Αναλυτικά πρόκειται να βραβευτούν:

Από την Ελλάδα, ο πρώην πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Από το εξωτερικό, το δικοινοτικό κίνημα συνύπαρξης σε ενωμένη Κύπρο. Το βραβείο απονέμεται στους: Γιώργο Λιασή, πρόεδρο της Ένωσης Κυπρίων Προσφύγων Ελλάδος, και Neshe Yashin, Τουρκοκύπρια ποιήτρια, καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Την παρουσίαση θα κάνει η δημοσιογράφος Γιάννα Παπαδάκου.Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την βοήθεια της δημοτικής παράταξης «Ανοιχτή Πόλη».

Πρόεδρος του «Παρατηρητηρίου Διεθνών Οργανισμών και Παγκοσμιοποίησης» (ΠΑ.Δ.Ο.Π) είναι ο Πάνος Τριγάζης και Γενική Γραμματέας η Μαρία Αρβανίτη-Σωτηροπούλου.

Ο Νίκος Νικηφορίδης υπήρξε μέλος της ΕΠΟΝ και της Επιτροπής Ειρήνης και εκτελέστηκε το 1951 στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ της εποχής, ο Νικηφορίδης εκτελέστηκε φωνάζοντας: «Ζήτω η ειρήνη και η πανανθρώπινη λευτεριά».

Only in

Αδυνατούν να αγοράσουν ακίνητο οι νέοι – Τα δύο αγκάθια [πίνακες]

Οι νέοι στην Ελλάδα αδυνατώντας να αγοράσουν ακίνητο εγκαταλείπουν το πατρικό τους σπίτι μετά τα 30 χρόνια, ενώ στην Ε.Ε. το εγκαταλείπουν –κατά μέσο– όρο μετά τα 26

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2024