Πολλά δράματα, αποκλεισμούς κορυφαίων ομάδων, ντέρμπι, clasico και αγώνες επιπέδου τελικού θα είχαμε στα πλέι οφ και τη φάση των 16 αν το Champions League ολοκληρωνόταν σήμερα.
Σύμφωνα με τη βαθμολογία, όπως έχει διαμορφωθεί μετά την πρώτη αγωνιστική, θα αποκλείονταν από τη διοργάνωση λόγω διαφοράς τερμάτων μεταξύ άλλων οι Μίλαν, Στουτγάρδη Φέγενορντ και Αϊντχόφεν.
Τα δεδομένα στο League Phase του Champions League μετά την πρώτη αγωνιστική
Απευθείας στους 16 θα προκρίνονταν οι Μπάγερν, Σέλτικ, Λεβερκούζεν, Αστον Βίλα, Ντόρτμουντ, Σπάρτα Πράγας, Λίβερπουλ και Γιουβέντους, ενώ στα πλέι οφ θα οδηγούνταν κολοσσοί όπως οι Ρεάλ, Μπάρτσα, Μάντσεστερ Σίτι , Παρί, Ιντερ και Αρσεναλ.
Βάσει του νέου format, τα ζευγάρια τόσο στα πλέι οφ όσο και στις υπόλοιπες φάσεις αναδεικνύονται από τις θέσεις των ομάδων στον βαθμολογικό πίνακα.
Παρατηρούμε λοιπόν πως με την ισχύουσα βαθμολογία στα μπαράζ ήταν πιθανό να αναδειχτούν τα εξής ζευγάρια: Μπαρτσελόνα-Ρεάλ, Μάντσεστερ Σίτι-Αρσεναλ ή Παρί, Ιντερ-Ατλέτικο Μαδρίτης.
Οσον αφορά τη φάση των 16 η Μπάγερν μπορεί να ζευγάρωνε με μία εκ των Μάντσεστερ Σίτι, Αρσεναλ ή Παρί, η Λίβερπουλ με την Μπαρτσελόνα ή τη Ρεάλ, και η Λεβερκούζεν με την Ατλέτικο ή την Ιντερ.
Η προσομοίωση της αξιολόγησης Elo, μετά την πρώτη αγωνιστική, στέλνει απευθείας στους 16 τις Ντόρτμουντ, Μάντσεστερ Σίτι, Μπάγερν, Ρεάλ, Λεβερκούζεν, Λίβερπουλ, Ιντερ και Ατλέτικο Μαδρίτης, ενώ μεταξύ των ομάδων που θα πάνε στα πλέι οφ περιλαμβάνονται οι Μπαρτσελόνα, Αρσεναλ, Παρί, Γιουβέντους, και Μίλαν.
Η ήττα της Μπάρτσα από τη Μονακό μείωσε κατά 8% τις πιθανότητες της για πλασάρισμα στις 24 πρώτες ομάδες, ενώ αντίθετα αυξήθηκαν κατά 18% οι αντίστοιχες των Μονεγάσκων.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Ο Κωνσταντέλιας, ο οποίος προέρχονταν από ίωση, μπήκε αλλαγή και άλλαξε η εικόνα του ΠΑΟΚ που νίκησε τους Ισπανούς με γκολ του Ζίφκοβιτς. Καταπληκτικός και ο Γιακουμάκης με ασίστ και εύστοχο πέναλτι
Ο Ολυμπιακός πέρασε και από την Πόλη επικρατώντας της Εφές με 74-68 και πέτυχε την τέταρτη συνεχόμενη νίκη του με κομβικό τον Τόμας Γουόκαπ στην αναμέτρηση…