Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Δυτική Όχθη: Ισραηλινοί πετούν πτώματα Παλαιστινίων από ταράτσες

Δυτική Όχθη: Ισραηλινοί πετούν πτώματα Παλαιστινίων από ταράτσες

Ισραηλινοί στρατιώτες βεβηλώνουν τα πτώματα νεαρών Παλαιστινίων τους οποίους δολοφόνησαν οι ίδιοι, στην πόλη Καμπάτια, στα νότια της Τζενίν, στη Δυτική Όχθη

Η βαρβαρότητα έχει διαδεχτεί προ πολλού τον πολιτισμό σε κομμάτια γης όπως η Δυτική Όχθη και η Λωρίδα της Γάζας, όπου είτε διαπράττονται εγκλήματα πολέμου είτε παραβιάζεται κάθε σύνορο ανθρωπιάς.

«Άπειρη ανηθικότητα», σχολιάζει ο Osama Nazzal, παραθέτοντας πλάνα που δείχνουν Ισραηλινούς στρατιώτες να πετούν πτώματα από ταράτσες σπιτιών.

Βεβηλώνουν τα πτώματα νεαρών Παλαιστινίων τους οποίοι δολοφόνησαν οι ίδιοι, στην πόλη Καμπάτια

Πρόκειται για πτώματα νεαρών ανδρών που σκότωσαν οι ίδιοι, στην Τζενίν, παλαιστινιακή πόλη στη βόρεια Δυτική Όχθη. «Ισραηλινοί στρατιώτες βεβηλώνουν τα πτώματα νεαρών Παλαιστινίων τους οποίους δολοφόνησαν οι ίδιοι, στην πόλη Καμπάτια, στα νότια της Τζενίν, στη Δυτική Όχθη», αναφέρει ο Nazzal.

Τα βίντεο, που άρχισαν να κυκλοφορούν στο διαδίκτυο χθες (20/9), δείχνουν τρεις στρατιώτες στη στέγη ενός κτιρίου στην πόλη Καμπατίγια να σέρνουν, να σπρώχνουν, να πετούν και σε μία περίπτωση να κλωτσούν από την ταράτσα σορούς νεκρών ανδρών.

Επιπλέον, πλάνα του AFPTV από αυτήν την επιχείρηση που διεξήχθη χθες στην Καμπατίγια, στο βόρειο τμήμα της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης, δείχνουν έναν στρατιώτη να κλωτσάει ένα πτώμα μέχρι την άκρη της ταράτσας ενός κτιρίου προτού το ρίξει στο κενό, υπό το βλέμμα τουλάχιστον άλλων δύο στρατιωτών.

«Πονούσα, ήμουν πολύ λυπημένος»

Ο Ζακάρια Ζακάρνεχ, ο θείος ενός από τους άνδρες, δήλωσε πως είδε όσα εκτυλίχθηκαν. Ισραηλινοί στρατιώτες πήγαν στην ταράτσα αφότου οι Παλαιστίνιοι είχαν σκοτωθεί, περιέγραψε ο ίδιος στο Ρόιτερς.

«Προσπάθησαν να κατεβάσουν τα πτώματα με μια μπουλντόζα, όμως δεν τα κατάφεραν, επομένως τα πέταξαν από τον δεύτερο όροφο στο έδαφος», είπε.

«Πονούσα, ήμουν πολύ λυπημένος και οργισμένος που δεν μπορούσα να κάνω κάτι», εξήγησε ο Ζακάρνεχ.

Το πρακτορείο ειδήσεων Reuters κατάφερε να επιβεβαιώσει την περιοχή που καταγράφηκε το βίντεο ως την Καμπατίγια και να επιβεβαιώσει επίσης την ημερομηνία με τη βοήθεια αυτοπτών μαρτύρων και πλάνων που κατέγραψαν τοπικά παλαιστινιακά ΜΜΕ που δείχνουν τις ίδιες σκηνές.

Από την πλευρά του, ο ισραηλινός στρατός ανέφερε σήμερα πως στρατιώτες του σκότωσαν χθες επτά… «μαχητές», κατά τη διάρκεια μαχών και μιας αεροπορικής επιδρομής στην Καμπατίγια.

Ένας εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου χαρακτήρισε σήμερα «βαθιά ανησυχητικές» τις εικόνες που καταγράφηκαν στη Δυτική Όχθη κατά τη διάρκεια μιας ισραηλινής στρατιωτικής επιδρομής και δείχνουν έναν στρατιώτη να σπρώχνει κλωτσώντας έναν άνδρα προφανώς νεκρό από μια ταράτσα.

«Αν επιβεβαιωθεί η γνησιότητα αυτών των πλάνων, θα πρόκειται ξεκάθαρα για μια αποκρουστική συμπεριφορά και μια κατάφωρη παραβίαση εκ μέρους των επαγγελματιών στρατιωτικών», δήλωσε ο Τζον Κίρμπι, εκπρόσωπος Τύπου του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ.

Ο ισραηλινός στρατός έχει εντείνει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη μετά την ευρεία κλίμακας επίθεσή του στη Λωρίδα της Γάζας.

Ο Osama Nazzal είναι Παλαιστίνιος σκιτσογράφος και εικαστικός. Έγινε σκιτσογράφος χάρη στην έμπνευση που βρήκε στο έργο των Naji al Ali και Baha Boukhari. Δημοσίευσε την πρώτη του γελοιογραφία το 2004 στη νέα εφημερίδα Al Mubadars.

Η Nazzal είναι μέλος της Παλαιστινιακής Εταιρείας Εικαστικών Τεχνών και της πλατφόρμας Cartoon Movement. Το 2014 έλαβε το Βραβείο κατά της Διαφθοράς από τον Παλαιστίνιο Πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς.

Φωτιά στη Μέση Ανατολή

«Δεν θα διστάσουμε να υποστηρίξουμε τη Χεζμπολάχ, είναι ισχυρότερη από ποτέ», διαμηνύει ο ηγέτης των Χούθι

«Δεν θα σταματήσουμε ποτέ να υποστηρίζουμε τη Γάζα και την Παλαιστίνη γενικότερα, ούτε επίσης τον Λίβανο και τη Χεζμπολάχ», δεσμεύτηκε ο Άμπντουλ Μάλικ αλ Χούθι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2024