Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o

Απίστευτες αποκρούσεις με το «καλημέρα» στο Τσάμπιονς Λιγκ

Ο Ράγια έκανε την απόκρουση της πρώτης αγωνιστικής στο Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά δεν ήταν ο μοναδικός τερματοφύλακας που ξεχώρισε

Η πρεμιέρα του Τσάμπιονς Λιγκ  2024-25 ήταν γεμάτη εντυπωσιακές στιγμές, και οι τερματοφύλακες έπαιξαν καθοριστικό ρόλο με σπουδαίες αποκρούσεις που κράτησαν τις ομάδες τους «ζωντανές» στους αγώνες.

Μια από τις πιο χαρακτηριστικές αποκρούσεις ήρθε από τον Νταβίντ Ράγια στον αγώνα της Άρσεναλ με την Αταλάντα. Έπιασε πέναλτι του Ρετέγκι και η ομάδα του Λονδίνου έμεινε όρθια στο Μπέργκαμο.

Δεν ήταν η μοναδική. Ο Αλισον Μπέκερ της Λίβερπουλ σταμάτησε τη Μίλαν, o Λούκας Χραντέσκι μπλόκαρε κάθε σουτ της Φέγενορντ, ενώ ο Τερ Στέγκεν προσπάθησε όσο μπορούσε να κρατήσει στο παιχνίδι την Μπαρτσελόνα στο Μονακό.

Κορυφαίος γκολκίπερ

Ο Νταβίντ Ράγια, τερματοφύλακας της Άρσεναλ, είναι ένας από τους πιο αξιόπιστους και ταλαντούχους γκολκίπερ της Premier League, με ιδιαίτερη ικανότητα στις εντυπωσιακές αποκρούσεις. Γεννημένος στην Ισπανία το 1995, ο Ράγια ξεκίνησε την καριέρα του στις ακαδημίες της Μπλάκμπερν και έκανε το επαγγελματικό του ντεμπούτο με την πρώτη ομάδα το 2015.

Με την απόδοση του στη Μπρέντφορντ, ο Ράγια γρήγορα καθιερώθηκε ως ένας από τους κορυφαίους τερματοφύλακες της Championship, βοηθώντας την ομάδα να ανέβει στην Premier League το 2021.

Το καλοκαίρι του 2023, ο Ράγια παραχωρήθηκε στην Άρσεναλ με δανεισμό, με την επιλογή αγοράς στο τέλος της σεζόν. Οι «κανονιέρηδες» τον απέκτησαν για να προσθέσουν βάθος στη θέση του τερματοφύλακα. Γρήγορα καθιερώθηκε ως βασική επιλογή, χάρη στην εξαιρετική του ικανότητα να οργανώνει την άμυνα και την ικανότητά του να παίζει την μπάλα με τα πόδια, ένα χαρακτηριστικό που είναι ιδιαίτερα σημαντικό για το στυλ παιχνιδιού της Άρσεναλ υπό τον Μικέλ Αρτέτα.

Ο Ράγια έχει κερδίσει φήμη για την ψυχραιμία και τις άμεσες αντιδράσεις του κάτω από τα δοκάρια και ειδικά στις αποκρούσεις πέναλτι.

Ηδη μετράει 4 στα τελευταία οκτώ που του έχουν εκτελέσει σε ματς της Αρσεναλ.

Φωτιά στη Μέση Ανατολή

«Δεν θα διστάσουμε να υποστηρίξουμε τη Χεζμπολάχ, είναι ισχυρότερη από ποτέ», διαμηνύει ο ηγέτης των Χούθι

«Δεν θα σταματήσουμε ποτέ να υποστηρίζουμε τη Γάζα και την Παλαιστίνη γενικότερα, ούτε επίσης τον Λίβανο και τη Χεζμπολάχ», δεσμεύτηκε ο Άμπντουλ Μάλικ αλ Χούθι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2024