Τρίτη σερί νίκη για τη Ρεάλ που για την έκτη αγωνιστική της La Liga επικράτησε με 4-1 της Εσπανιόλ στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου».

Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με αυτογκόλ του Κουρτουά, αλλά αυτό ήταν και το λάθος τους καθώς η «Βασίλισσα» θύμωσε και απάντησε με τέσσερα γκολ για να πλησιάσει στον πόντο την Μπαρτσελόνα που αύριο παίζει στην έδρα της Βιγιαρεάλ.

Η Ρεάλ είχε τον έλεγχο στο πρώτο μέρος και έχασε τρεις πολύ καλές ευκαιρίες με τον Εμπαπέ ενώ μία είχε και ο Γκιουλέρ. Γκολ δεν μπήκε όμως, αλλά ήρθαν όλα μαζεμένα στο δεύτερο μέρος. Από βολέ του Γκαρσία ο Ζοφρέ στο 54′ έφυγε από τα αριστερά, έκανε κάτι σαν σέντρα-σουτ και ο Κουρτουά είδε την μπάλα να χτυπάει στα πόδια του και να μπαίνει γκολ για το 0-1. Κάπου εκεί ξύπνησε η Ρεάλ που χρειάστηκε γκάφα του τερματοφύλακα της Εσπανιόλ για να ισοφαρίσει.

Μετά από απόκρουση του Γκαρσία σε σουτ του Βαλβέρδε στο 58′, ο Μπέλινγκχαμ έκανε γύρισμα, ο Γκαρσία έχασε την μπάλα μέσα από τα χέρια του και ο Καρβαχάλ σε κενό τέρμα έκανε το 1-1. Στο 63′ και στο 65′ η Ρεάλ είχε δύο καλές στιγμές με Βινίσιους και Μπέλινγκχαμ ενώ στο 68′ ο Κουρτουά απέκρουσε εντυπωσιακά το σουτ του Ζοφρέ.

Τελικά στο 75ο λεπτό ο Βινίσιους έβγαλε μαγική σέντρα με το εξωτερικό από αριστερά και ο Ροδρίγο πλάσαρε εξ επαφής για το 2-1. Στο 78′ ο Εμπαπέ έκλεψε και έβγαλε κάθετα στον Ροδρίγο που πλάσαρε για το 3-1 ενώ στο 90′ ο Εμπαπέ διαμόρφωσε το τελικό 4-1 με πέναλτι που κέρδισε ο Έντρικ.

Οι συνθέσεις:

Ρεάλ Μαδρίτης: Κουρτουά, Καρβαχάλ (62’ Βάθκεθ), Μιλιτάο, Φραν Γκαρσία, Τσουαμενί, Μόντριτς, Μπέλινγκχαμ (83’ Ρίντιγκερ), Βαλβέρδε, Ροδρίγο (83’ Έντρικ), Γκιουλέρ (55’ Βινίσιους), Εμπαπέ

Εσπανιόλ: Χοάν Γκαρσία, Κούμπουλα, Ομάρ, Καμπρέρα, Ρομέρο, Τεχέρο (76’ Αγουάδο), Λοθάνο (66’ Γκραγκέρα), Κραλ, Ζοφρέ (76’ Καρδόνα), Πουάδο (80’ Μίγια), Σεντίρα (46’ Βελίς).