Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Λίβανος: Νέα πλήγματα «κατά στόχων της Χεζμπολάχ» από τον ισραηλινό στρατό

Λίβανος: Νέα πλήγματα «κατά στόχων της Χεζμπολάχ» από τον ισραηλινό στρατό

Καθώς οι ισραηλινές δυνάμεις διεξάγουν αεροπορικές επιδρομές στον Λίβανο, σειρήνες που προειδοποιούν για εισερχόμενα πυρά ρουκετών ηχούν σε πολλές πόλεις στο βόρειο Ισραήλ.

Πυκνώνουν τα σύννεφα γενικευμένου πολέμου στη Μέση Ανατολή, με το Ισραήλ να κλιμακώνει τις φονικές επιχειρήσεις. Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε νέα πλήγματα σήμερα στον Λίβανο.

«Οι IDF ανακοινώνουν ότι πραγματοποιούν κύμα αεροπορικών επιδρομών εναντίον στόχων της Χεζμπολάχ στο Λίβανο. Δεν δίνονται περαιτέρω λεπτομέρειες» τονίζουν οι Times of Israel.

Σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό τουλάχιστον 16 μαχητές της Χεζμπολάχ σκοτώθηκαν στο χτύπημα της Παρασκευής στη Βηρυτό

«Οι IDF (στρατιωτικές δυνάμεις) πλήττουν επί του παρόντος στόχους που ανήκουν στην τρομοκρατική οργάνωση Χεζμπολάχ στο Λίβανο», ανέφερε ο στρατός, προσθέτοντας ότι τουλάχιστον 16 μαχητές της Χεζμπολάχ σκοτώθηκαν στο χτύπημα της Παρασκευής στη Βηρυτό.

Ρουκέτες στο βόρειο Ισραήλ

Καθώς οι IDF διεξάγουν αεροπορικές επιδρομές στον Λίβανο, οι σειρήνες που προειδοποιούν για εισερχόμενα πυρά ρουκετών ήχησαν σε πολλές πόλεις στο βόρειο Ισραήλ.

Σύμφωνα με τις IDF, περίπου 25 ρουκέτες εκτοξεύθηκαν από τον Λίβανο προς το βόρειο Ισραήλ. Η αστυνομία αναφέρει ότι έλαβε αναφορές για συγκρούσεις ρουκετών που προκάλεσαν ζημιές και πυροδότησαν πυρκαγιές.

Δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματισμούς από την επίθεση, μεταδίδουν οι Times of Israel.

Βίντεο που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φαίνεται να δείχνει αναχαιτίσεις πυραύλων.

Το Ισραήλ «σέρνει την περιοχή σε πόλεμο»

Ο υπουργός Δημοσίων Έργων και Μεταφορών του Λιβάνου Ali Hamieh δήλωσε ότι ο βομβαρδισμός ενός κτιρίου κατοικιών στη νότια συνοικία της Βηρυτού συνιστά «έγκλημα πολέμου» και υποστήριξε ότι το Ισραήλ «σέρνει την περιοχή σε πόλεμο».

Μιλώντας στο Al Jazeera, ο Hamieh δήλωσε ότι η ισραηλινή επιδρομή αντίκειται στο διεθνές δίκαιο. Πρόσθεσε ότι 23 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων παιδιά και γυναίκες, εξακολουθούν να αγνοούνται κάτω από τα ερείπια.

Νωρίτερα ο υπουργός Υγείας του Λιβάνου, ανακοίνωσε ότι ο απολογισμός της χθεσινής επιδρομής του Ισραήλ στη Βηρυτό, ανέρχεται σε 31 νεκρούς, ανάμεσά τους τρία παιδιά και επτά γυναίκες.

Φωτιά στη Μέση Ανατολή

Περισσότερους από 220 στόχους της Χεζμπολάχ ισχυρίζονται ότι έπληξαν οι IDF το τελευταίο 24ωρο

Μεταξύ των στόχων που επλήγησαν ήταν υποδομές, εκτοξευτές ρουκετών που είχαν χρησιμοποιήσει σε πρόσφατες επιθέσεις εναντίον του Ισραήλ και αποθήκες όπλων

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2024