Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Τζο Νέσμπο: Tο μυθιστόρημα «The Night House» θα μεταφερθεί στη μεγάλη οθόνη

Τζο Νέσμπο: Tο μυθιστόρημα «The Night House» θα μεταφερθεί στη μεγάλη οθόνη

Ο Τζο Νέσμπο θα συνεργαστεί με τον Γιέσπερ Γκάνσλαντ και το αστυνομικό μυθιστόρημα θα πάρει «σάρκα και οστά».

Αν ανήκετε στο φαν κλαμπ του Τζο Νέσμπο, σας έχουμε πολύ ευχάριστα νέα. Ο μετρ της αστυνομικής λογοτεχνίας, Τζο Νέσμπο, θα μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη, το μυθιστόρημα «The Night House» που διαδραματίζεται σε μια μικρή πόλη της Αμερικής στα μέσα της δεκαετίας του ’80. Ο Φρέντρικ Βίκστρομ Νικάστρο υπογράφει την παραγωγή μέσω της Hope Studios, υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Γιέσπερ Γκάνσλαντ, ο οποίος επίσης θα κάνει την προσαρμογή του μυθιστορήματος μαζί με τον συγγραφέα.

«Η προοπτική της συγγραφής ενός σεναρίου μαζί με έναν τόσο αριστοτεχνικό συγγραφέα που έχει πουλήσει περισσότερα από 60 εκατομμύρια αντίτυπα θα μπορούσε εύκολα να φανεί λίγο αποθαρρυντική. Όμως, ο Τζο Νέσμπο είναι απίστευτα γενναιόδωρος και ταπεινός από την πρώτη κιόλας συνομιλία μας. Και προς μεγάλη μου χαρά, τυχαίνει επίσης να μοιραζόμαστε τον ίδιο στόχο, που είναι να μετατρέψουμε αυτό το σενάριο σε μια πραγματικά ανατρεπτική ταινία ψυχολογικού τρόμου, διαφορετική από ο,τιδήποτε άλλο έχετε δει!», ανέφερε ο σεναριογράφος και σκηνοθέτης.

Σύμφωνα με τη σύνοψη, «μετά τον θάνατο των γονιών του ο δεκατετράχρονος Ρίτσαρντ πηγαίνει να μείνει με τους θείους του στην απομακρυσμένη πόλη Μπάλανταϊν. Γρήγορα αποκτά τη φήμη του περιθωριακού και όταν ένας συμμαθητής του, ο Τομ, εξαφανίζεται, όλοι υποπτεύονται το καινούργιο θυμωμένο αγόρι. Κανείς δεν τον πιστεύει όταν λέει ότι ο τηλεφωνικός θάλαμος στην άκρη του δάσους τον ρούφηξε σαν να ήταν σε ταινία τρόμου. Κανείς, εκτός από την Karen, μια εξίσου μοναχική συμμαθήτρια που ενθαρρύνει τον Richard να ακολουθήσει τα στοιχεία που η αστυνομία αρνείται να διερευνήσει. Σύντομα συνειδητοποιούν ότι οι κακές δυνάμεις και η μαύρη μαγεία, τους πλησιάζουν».

Σύμφωνα με το Deadline, το μυθιστόρημα «The Night House» κυκλοφόρησε στις ΗΠΑ το 2023 και πρόκειται να μεταφραστεί σε 40 γλώσσες.

Λίγα λόγια για τον Τζο Νέσμπο

Ο Τζο Νέσμπο γεννήθηκε στις 29 Μαρτίου 1960 στο Όσλο. Σπούδασε οικονομικά και εργάστηκε ως χρηματιστής και δημοσιογράφος. Το 1997 κυκλοφόρησε το πρώτο του μυθιστόρημα με τίτλο «The Bat» (Η νυχτερίδα), το οποίο ήταν και το πρώτο της σειράς με πρωταγωνιστή τον ντετέκτιβ Χάρι Χόλε. Ακολούθησαν τα μυθιστορήματα με ήρωα τον Χάρι Χόλε: «Οι κατσαρίδες» (1998), «Ο κοκκινολαίμης» (2000), «Νέμεσις» (2002), «Το αστέρι του διαβόλου» (2003), «Ο λυτρωτής» (2005), «Ο χιονάνθρωπος» (2007), «Η λεοπάρδαλη» (2009), «Ο φαντομάς» (2011), «Αστυνομία» (2013), «Η δίψα» (2017), «Μαχαίρι» (2019), «Ματωμένη σελήνη» (2022).

Ο συγγραφέας έχει γράψει επίσης τα μυθιστορήματα «Κυνηγοί κεφαλών» (2008), ένα συναρπαστικό θρίλερ, το οποίο μεταφέρθηκε κι αυτό στον κινηματογράφο, «Ο γιος» (2014), ένα αστυνομικό μυθιστόρημα με πανέξυπνη πλοκή που διασκευάστηκε για τη μεγάλη οθόνη, «Αίμα στο χιόνι» (2014), «Περισσότερο αίμα» (2015), «Το βασίλειο» (2020), ένα εκτυφλωτικό θρίλερ για τις ψευδαισθήσεις μιας οικογένειας και μιας κλειστής κοινωνίας.

Το 2021 κυκλοφόρησαν οι συλλογές ιστοριών «Ο Άρχοντας της Ζήλιας», που περιλαμβάνει επτά ιστορίες οι οποίες πραγματεύονται τα πιο δυνατά ανθρώπινα συναισθήματα και ισορροπούν στο μεταίχμιο φαντασίας και πραγματικότητας, και «Το νησί των αρουραίων», με ιστορίες που εκτυλίσσονται στο παρόν αλλά και σε ένα δυστοπικό μέλλον. Επίσης έχει γράψει παιδικά βιβλία με πρωταγωνιστή τον «Δόκτορα Πορδαλό» (2007, 2008, 2010, 2012), σενάρια για ταινίες και τηλεοπτικές σειρές.

Βραβεύσεις

Ο Νέσμπο έχει τιμηθεί με τα πιο έγκυρα βραβεία, όπως τα Riverton Prize (1997), Glass Key (1998), Booksellers’ Prize (2000, 2007), καθώς και με τις υψηλότερες διακρίσεις στη χώρα του. Το μυθιστόρημά του Νέμεσις ήταν υποψήφιο για το βραβείο Edgar Allan Poe (2010).

Ο συγγραφέας συμμετείχε επίσης στο The Hogarth Shakespeare Project, σύμφωνα με το οποίο τα πιο αγαπημένα έργα του μεγαλύτερου δραματουργού όλων των εποχών ξαναγράφτηκαν από σπουδαίους συγγραφείς όλου του κόσμου. Ο ίδιος ανέλαβε τον αιματοβαμμένο Μάκβεθ μετατρέποντάς τον σε ψυχολογικό θρίλερ. Τέλος, τον Φεβρουάριο του 2024, κυκλοφόρησε ένα βιβλίο τρόμου, «Το νυχτόσπιτο».

Φωτιά στη Μέση Ανατολή

Περισσότερους από 220 στόχους της Χεζμπολάχ ισχυρίζονται ότι έπληξαν οι IDF το τελευταίο 24ωρο

Μεταξύ των στόχων που επλήγησαν ήταν υποδομές, εκτοξευτές ρουκετών που είχαν χρησιμοποιήσει σε πρόσφατες επιθέσεις εναντίον του Ισραήλ και αποθήκες όπλων

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2024