Οι λέξεις «θρίλερ» και Λεβερκούζεν πάνε μαζί όσον αφορά το ποδόσφαιρο και οι «ασπιρίνες» φρόντισαν να μας το αποδείξουν για ακόμα μία φορά, επικρατώντας της Βόλφσμπουργκ εντός έδρας με το χορταστικό 4-3, σκοράροντας στο φινάλε του ματς με τον Βίκτορ Μπονιφάσε.

Σε ένα παιχνίδι που το προβάδισμα άλλαξε χέρια τέσσερις φορές η ομάδα του Τσάμπι Αλόνσο λύγισε τους «λύκους» και ανέβηκε στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας περιμένοντας την Ντόρτμουντ.

Ως αλλαγή αγωνίστηκε ο Κωνσταντίνος Κουλιεράκης που πέρασε στον αγωνιστικό χώρο στο 42′ στη θέση του Μπακού.

To πρώτο ημίχρονο ήταν απλά εκπληκτικό αφού σημειώθηκαν πέντε τέρματα! Τον… χορό των γκολ άνοιξε ο Μουκιέλε που με το αυτογκόλ του στο 5′ έδωσε το προβάδισμα στη Βόλφσμπουργκ. Η απάντηση ήρθε άμεσα για τη Λεβερκούζεν που ισοφάρισε σε 1-1 με τον Βιρτζ στο 14ο λεπτό.

Μάλιστα η ομάδα του Τσάμπι Αλόνσο πέρασε και για πρώτη φορά μπροστά με τον Τα στο 32′. Πέντε λεπτά αργότερα όμως οι «λύκοι» ισοφάρισαν σε 2-2 με δράστη τον Μπορνάου. Η Βόλφσμπουργκ πάντως ήταν εκείνη που πήγε στα αποδυτήρια με το προβάδισμα (3-2) χάρη στο τέρμα του Σβάνμπεργκ στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε όμως το πρώτο, με γκολ. Αυτή τη φορά ήταν η σειρά για τις «ασπιρίνες» που με τον Χινκαπιέ στο 48′ έφερε εκ νέου την αναμέτρηση στα ίσα. Ως γνωστόν όμως η Λεβερκούζεν δεν τα παρατά ποτέ σε ένα παιχνίδι και ο Μπονιφάσε στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων διαμόρφωσε το τελικό 4-3.

Οι συνθέσεις:

ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ: Χραντέτσκι, Τα, Γριμάλντο, Μουκιέλε (46’ Φριμπόνγκ), Ταπσόμπα, Μπελοσιάν (46’ Χινκαπιέ), Τζάκα, Αλέις Γκαρσία (79’ Παλάσιος), Βιρτζ, Σικ (68’ Μπονιφάσε), Αντλί (56’ Τεριέ)

ΒΟΛΦΣΜΠΟΥΡΓΚ: Γκράμπαρα, Τσέζιγκερ, Μπορνάου, Φίσερ, Άρνολντ, Σβάνμπεργκ (72’ Οζτσάν), Μπακού (42’ Κουλιεράκης), Καμίνσκι, Βίμερ (72’ Βρανξ), Τομάς (72’ Γκέρχαρντ), Αμούρα