Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Το μεγαλύτερο «δώρο» του Αλόνσο στην Λεβερκούζεν

Το μεγαλύτερο «δώρο» του Αλόνσο στην Λεβερκούζεν

Ο προπονητής της Μπάγερ θέλει να οδηγήσει την ομάδα του στην επόμενη... πίστα

Η κατάκτηση του γερμανικού πρωταθλήματος την περασμένη αγωνιστική περίοδο ήταν το «θαύμα» που έκανε ο Τσάμπι Αλόνσο σαν προπονητής της Λεβερκούζεν.

Η Μπάγερ έπιασε στον… ύπνο όλη την Μπουντεσλίγκα και κατάφερε στο φινάλε να πάρει τον τίτλο και μάλιστα χωρίς να ηττηθεί.

Το μεγαλύτερο όμως επίτευγμα του Ισπανού τεχνικού φαίνεται πως είναι η ταυτότητα που έχει περάσει στην γερμανική ομάδα, η «καρδιά» του πρωταθλητή που πλέον χτυπάει δυνατά στην πρωταθλήτρια Γερμανίας.

Και δεν υπάρχει πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα από τον τρόπο με τον οποίο χτυπάει αυτή η «καρδιά», από την σημερινή αναμέτρηση των πρωταθλητών Γερμανίας με την Βόλφσμπουργκ.

Η Μπάγερ βρέθηκε σε δύσκολη θέση καθώς οι «λύκοι» (με τους οποίους έπαιξε και ο Κουλιεράκης) προκάλεσαν πολλά προβλήματα στους γηπεδούχους αλλά στις καθυστερήσεις του αγώνα η Λεβερκούζεν βρήκε τον τρόπο για να πάρει τη νίκη με 4-3.

Η Μπάγερν έχει ξεκινήσει εντυπωσιακά την σεζόν και η ομάδα του Μονάχου θέλει να επιστρέψει στην κορυφή του γερμανικού ποδοσφαίρου, αλλά η Λεβερκούζεν δείχνει αποφασισμένη να διατηρήσει τα πρωτεία της.

Και δεν χωρά φυσικά αμφιβολία πως ο προπονητής της έχει παίξει πολύ σημαντικό ρόλο στην δημιουργία μιας ομάδας που αρνείται να χάσει.

Η Μπάγερ είναι αυτό που λέμε με λίγες λέξεις «ομάδα του προπονητή» και δικαιολογημένα ο Ισπανός τεχνικός γνώρισε την αποθέωση και μετά το τέλος της σημερινής αναμέτρησης.

Είναι προφανές ότι η φετινή «μάχη» για την κατάκτηση της Μπουντεσλίγκα θα έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς εκτός της Μπάγερν και της Λεβερκούζεν υπάρχει και η Ντόρτμουντ.

Ίσως σε δεύτερο πλάνο, αλλά όπως και να χει μιλάμε για την Μπορούσια που πρέπει πάντα να την υπολογίζεις.

Για να επιστρέψουμε όμως στην Λεβερκούζεν και την «ταυτότητα» που της έχει δώσει ο Αλόνσο, θα πρέπει να εστιάσουμε και στην παρουσία της γερμανικής ομάδας στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Εκεί που η πρεμιέρα της Μπάγερ ήταν εντυπωσιακή με τη νίκη 4-0 επί της Φέγενορντ στο Ντε Κάιπ, με την γερμανική ομάδα να δείχνει ότι μπορεί ν’ ανταποκριθεί σε δύο κούρσες.

Ο Τσάμπι Αλόνσο οδήγησε, όπως προαναφέραμε, την Λεβερκούζεν στην κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος, αλλά το μεγαλύτερο «δώρο» του Ισπανού στην Μπάγερ είναι ότι «ξύπνησε» την φιλοσοφία της μεγάλης ομάδας που είχε η Λεβερκούζεν πριν από 22 χρόνια.

Έχει δημιουργήσει μια νέα γενιά νικητών και αυτό είναι ασφαλώς το μεγαλύτερο κέρδος για την γερμανική ομάδα. Αυτό είναι κάτι που το πέτυχε πέρυσι ο Αλόνσο και φέτος θέλει να πάει στην επόμενη… πίστα μ’ ένα back to back που θα ενισχύσει ακόμα περισσότερο το γόητρο του γερμανικού συλλόγου.

Φωτιά στη Μέση Ανατολή

«Δεν θα διστάσουμε να υποστηρίξουμε τη Χεζμπολάχ, είναι ισχυρότερη από ποτέ», διαμηνύει ο ηγέτης των Χούθι

«Δεν θα σταματήσουμε ποτέ να υποστηρίζουμε τη Γάζα και την Παλαιστίνη γενικότερα, ούτε επίσης τον Λίβανο και τη Χεζμπολάχ», δεσμεύτηκε ο Άμπντουλ Μάλικ αλ Χούθι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2024