Τι είναι αυτά τα μωβ μήλα που όλοι ψάχνουν και κανείς δεν βρίσκει;
Πρωτοέκαναν την εμφάνισή τους στα social media, έγιναν viral, αλλά τώρα κανείς δεν μπορεί να τα βρει.
- Δημοσκόπηση: Πάνω από τους μισούς Ουκρανούς θέλουν τερματισμό του πολέμου ακόμα και με εδαφικές παραχωρήσεις
- Εκπαιδευτικός έκανε 20 φορές σεξ με 14χρονο μαθητή της - Καταδικάστηκε σε 30 χρόνια
- Ηνωμένο Βασίλειο: Ο δολοφόνος και βιαστής της Louisa Dunne συνελήφθη 57 χρόνια μετά
- Δημήτρης Σούρας: Τι έλεγε για τους ανθρώπους και τον θάνατο ο γνωστός ψυχίατρος
Ζούμε στην εποχή των social media και την ικανότητά τους να δημιουργούν trends, είτε αυτά αφορούν την εμφάνισή μας είτε τη διατροφή μας. Και ο κανόνας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι ένας: όσο πιο περίεργο τόσο το καλύτερο. Ή πιο viral. Και κάπως έτσι στις ΗΠΑ ξεκίνησε μια αναζήτηση να βρεθούν τα μωβ μήλα που έκαναν την εμφάνισή τους στο Instagram.
Ας τα πάρουμε όλα από την αρχή: πριν μερικούς μήνες ο λογαριασμός στο Instagram Unnaturalist AI έκανε μια ανάρτηση, όπου έδειχνε μια στοίβα από μωβ μήλα και έγραφε στη λεζάντα: «Τα μωβ μήλα προέρχεται από το Σασκάτσουαν του Καναδά και ευδοκιμούν στο ψυχρό κλίμα της περιοχής. Η γεύση του θυμίζει κανέλα και μπανάνα, ενώ μερικές φορές αναφέρονται ως ‘καναδικά σταφύλια’».
Μάλιστα, στη συνέχεια έδειχνε και κάποια γλυκά που μπορεί κάποιος να φτιάξει με τη συγκεκριμένη ποικιλία, όπως τη μωβ μηλόπιτα.
View this post on Instagram
Ενώ θα έπρεπε οι περισσότεροι να ψιλιαστούν από το «A.I.» που υπήρχε στο όνομα του προφίλ, η εικόνα με τα μωβ μήλα προκάλεσε ενθουσιασμό, «Θέλω να δοκιμάσω», «φαίνονται τέλεια», «μοιάζουν πεντανόστιμα» ήταν μερικά από τα σχόλια κάτω από την ανάρτηση. Ενώ σύντομα η ανάρτηση βρήκε τον δρόμο της προς το Facebook και το X. Και κάπως έτσι ξεκίνησε η αναζήτηση του μωβ μήλου στο Σασκάτσουαν του Καναδά.
Spoiler alert: δεν υπάρχουν μωβ μήλα – τουλάχιστον ακόμα. «Έχουμε πολλά μήλα εδώ στο Σασκάτσουαν δήλωσε η Ρέιτσελ Χοφμάιστερ, κηπουρός στην περιοχή και συμπλήρωσε: «Αλλά κανένα δεν είναι μωβ. Όλα έχουν κόκκινη φλούδα και λευκή σάρκα». Όλα απλά ήταν μια ωραία εικόνα που έφτιαξε το Α.Ι.
Μάλιστα η είδηση έγινε θέμα στα μεγαλύτερα μίντια των ΗΠΑ και του Καναδά, με ρεπόρτερ να πηγαίνουν στο Σασκάτσουαν και να μιλούν με κατοίκους και αγρότες.
Μπορεί αρκετοί να απογοητεύτηκαν, ωστόσο σύμφωνα με τους ειδικούς, πρόκειται για ακόμα ένα «καμπανάκι» του πόσο εύκολα μπορούν να διαδοθούν ψευδείς ειδήσεις στην εποχή της Τεχνητής Νοημοσύνης.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις