Το ημερολόγιο έγραφε 10 Απριλίου 1970 όταν «έσκασε» η μεγαλύτερη μουσική βόμβα: ο Πολ ΜακΚάρτνεϊ με ανακοίνωσή του έκανε γνωστό ότι αποχωρεί από τους Beatles και ξαφνικά ο κόσμος έπαψε να είναι ο ίδιος. Οι υστερίες χαράς του κόσμου σε κάθε τους εμφάνιση, μετατράπηκαν σε κλάματα θλίψης, ο ΜακΚάρτνεϊ μπήκε στη μαύρη λίστα από πολλούς ως «προδότης» και η ζωή για τα τέσσερα «Σκαθάρια» συνεχίστηκε – για κάποιους περισσότερο για άλλους λιγότερο.

Από εκείνη την ημέρα έχουν περάσει κάτι λιγότερο από 55 χρόνια, ωστόσο οι Beatles ακόμα και σήμερα θεωρούνται ένα από τα κορυφαία (αν όχι το κορυφαίο) συγκρότημα που περπάτησε πάνω σε αυτόν τον πλανήτη. Η ιστορία των τεσσάρων παιδιών από το Λίβερπουλ, που ξεκίνησαν από σκοτεινά υπόγεια, κατέκτησαν όλο τον πλανήτη και επηρέασαν με τους ήχους τους εκατοντάδες νέα συγκροτήματα, συνεχίζει να συναρπάζει. Τόσο τους ανθρώπους όσο και την κινηματογραφική βιομηχανία.

Κάπως έτσι, έγινε γνωστό ότι η Apple TV ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει ένα ντοκιμαντέρ σχετικά με τα «Σκαθάρια». Για την ακρίβεια ένα ακόμα ντοκιμαντέρ, καθώς η πορεία τους έχει μεταφερθεί στη μικρή και τη μεγάλη οθόνη ουκ ολίγες φορές τις τελευταίες δεκαετίες – με πιο πρόσφατη αυτή του Πίτερ Τζάκσον και το μαραθώνιο-αφιέρωμα των 468 λεπτών.

Οι Beatles ήταν το πρώτο αγγλικό συγκρότημα που «κατέκτησε» τις ΗΠΑ.

Ο τίτλος του νέου φιλμ δεν είναι γνωστός, ωστόσο όπως αποκάλυψε πηγή στη The Sun θα αφορά την «εισβολή» των Beatles στις ΗΠΑ και πως το συγκρότημα κατάφερε να ανοίξει τον δρόμο και σε άλλους άγγλους μουσικούς.

«Η Beatlemania ήταν απίστευτη στην Αγγλία, αλλά τα πολλά λεφτά ‘έπεσαν’ στις ΗΠΑ» τόνισε στην εφημερίδα και συμπλήρωσε: «Ο κόσμος θα θυμηθεί την υστερία που επικράτησε όταν ήρθαν στις ΗΠΑ και ορδές νεαρών τους ακολουθούσαν σε κάθε τους βήμα».

Και δεν είναι υπερβολή: η πρώτη τηλεοπτική εμφάνιση των Beatles καθήλωσε περίπου 73 εκατομμύρια Αμερικανούς μπροστά στις μικρές τους οθόνες. Ενώ χάρη στα «Σκαθάρια» συγκροτήματα όπως οι Rolling Stones αρχικά και οι Spice Girls αργότερα, κατάφεραν να πραγματοποιήσουν τη δική τους μουσική «εισβολή» στις ΗΠΑ.

Μια είδηση που έρχεται να προστεθεί στις φήμες που ακούγονται το τελευταίο καιρό, ότι ο σκηνοθέτης Σαμ Μέντες ετοιμάζεται να φτιάξει μια βιογραφική ταινία για τους τέσσερις Beatles.