Οι πολυβιταμίνες μπορούν να μας βοηθήσουν να τα βγάλουμε πέρα όταν οι ρυθμοί της καθημερινότητας γίνονται εξαιρετικά γρήγοροι και το πρόγραμμά μας απαιτητικό. Ανάλογα με τον τύπο που θα επιλέξουμε, ενισχύουν τα επίπεδα της ενέργειάς μας, μας βοηθούν να παραμένουμε συγκεντρωμένοι και αποδοτικοί ενώ μπορούν ακόμα και να ενισχύσουν την φυσική άμυνα του οργανισμού ενάντια σε ιώσεις και κρυολόγημα.

Θα βρείτε αυτές που χρειάζεστε, σε εξαιρετικά συμφέρουσα τιμή, μέσα από την ατελείωτη ποικιλία του SHOPFLIX.GR σε βιταμίνες ενώ θα τις παραλάβετε στην πόρτα σας στην ώρα τους, χάρη στην έγκαιρη και εγγυημένη παράδοση της πλατφόρμας όπου κι αν βρίσκεστε.

Μάλιστα θα τις παραλάβετε σε μία μόνο παράδοση χάρη στην καινοτόμα υπηρεσία SHOPFLIX ME TH MIA αλλά και με δωρεάν μεταφορικά.

Ωστόσο, συχνά πολλά είναι τα ερωτήματα που προκύπτουν σχετικά με την λήψη αλλά και την απορρόφησή τους. Οι απαντήσεις στις πιο συχνές ερωτήσεις αναφορικά με τις βιταμίνες και τις πολυβιταμίνες, περιλαμβάνουν:

-Έχει σημασία πότε παίρνω τις βιταμίνες;

Μπορούμε να πάρουμε τις περισσότερες βιταμίνες οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας, όμως ορισμένα θρεπτικά συστατικά τείνουν να απορροφώνται καλύτερα εάν τα λάβετε μαζί με ένα γεύμα πλούσιο σε λιπαρά.

-Πότε απορροφώνται καλύτερα;

Οι πολυβιταμίνες συνήθως απορροφώνται καλά με το φαγητό, επομένως μπορείτε να τις πάρετε μαζί με το πρωινό, το μεσημεριανό ή και το βραδινό σας. Όποτε και εάν θελήσετε να τις πάρετε, απλώς θυμηθείτε να έχετε φάει επαρκώς για να αποφύγετε τυχόν ενοχλήσεις στο στομάχι.

-Πόσες βιταμίνες θεωρείται ότι πρέπει να παίρνω για την εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού;

Για την εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού συνολικά απαιτούνται συνολικά 13 βιταμίνες, εκ των οποίων 9 υδατοδιαλυτές και 4 λιποδιαλυτές.

-Τι είναι οι λιποδιαλυτές βιταμίνες;

Οι λιποδιαλυτές βιταμίνες είναι οι βιταμίνες A,D,E και Κ που είναι γενικά καλύτερο να λαμβάνονται με γεύματα που περιέχουν λιπαρά.

-Τι είναι οι υδατοδιαλυτές βιταμίνες;

Όπως υποδηλώνει και η ονομασία τους, αυτός ο τύπος βιταμινών διαλύεται στο νερό και ως εκ τούτου δεν χρειάζονται φαγητό για να απορροφηθούν.

-Μπορώ να παίρνω “χωρίς πρόγραμμα” υδατοδιαλυτές βιταμίνες;

Οι υδατοδιαλυτές βιταμίνες πρέπει να καταναλώνονται τακτικά, καθώς δεν αποθηκεύονται εύκολα στους ιστούς (όπως κάνουν οι λιποδιαλυτές) και η περίσσεια υδατοδιαλυτών βιταμινών αποβάλλεται μέσω της ούρησης.

-Τι πρέπει να ξέρω για την βιταμίνη C;

H βιταμίνη C δρα ως ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό, που μπορεί να ενισχύσει το ανοσοποιητικό αλλά και να συμβάλλει στην σύνθεση του κολλογόνου και των νευροδιαβιβαστών.

Μπορείτε να λαμβάνετε συμπληρώματα βιταμίνης C οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας, με ή χωρίς φαγητό. Θυμηθείτε να αποθηκεύετε τα συμπληρώματα βιταμίνης C σε σκοτεινό, δροσερό μέρος καθώς είναι ευαίσθητη στην θερμότητα και το φως.

-Τι ισχύει για τις βιταμίνες Β;

Μπορείτε να βρείτε τις βιταμίνες Β είτε μεμονωμένα είτε ως συμπληρώματα του συμπλέγματος Β, που περιέχουν και οκτώ βιταμίνες Β. Μιας και είναι υδατοδιαλυτές μπορείτε να τις πάρετε με ή χωρίς φαγητό, οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας.

Ωστόσο, συνιστάται συχνά η λήψη τους το πρωί καθώς διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στον μεταβολισμό θρεπτικών συστατικών αλλά και στην παραγωγή ενέργειας.

-Τι πρέπει να ξέρω για την βιταμίνη Α;

Η ανεπάρκεια της βιταμίνης Α είναι συχνή στις αναπτυσσόμενες χώρες ενώ ορισμένες ομάδες ανθρώπων μπορεί να διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο εξαιτίας αυξημένων αναγκών του οργανισμού σε βιταμίνη Α ή αδυναμίας επαρκούς απορρόφησης.

Μπορεί να τις χρειάζονται έγκυες γυναίκες, εκείνες που θηλάζουν αλλά και τα άτομα με κυιστική ίνωση.

Μην ξεχνάτε πως τα συμπληρώματα διατροφής δεν υποκαθιστούν μια καλή και ισορροπημένη διατροφή και είναι καλό να τα λαμβάνετε σε συνεννόηση με τον γιατρό σας.