Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Ψυγείο: Πώς θα επιλέξετε το καλύτερο

Ψυγείο: Πώς θα επιλέξετε το καλύτερο

Σύντομος και απλός οδηγός για να επιλέξετε το καλύτερο ψυγείο.

Το καλύτερο ψυγείο είναι αυτό που ταιριάζει περισσότερο σε εσάς και την οικογένειά σας. Υπάρχουν διάφοροι παράγοντες που πρέπει να εξετάσετε κατά την αγορά ενός νέου ψυγείου, συμπεριλαμβανομένης της διάστασης, της χωρητικότητας, των χαρακτηριστικών και του φινιρίσματος.

Σκεφτείτε τον χώρο και τη διάταξη της κουζίνας 

Ένα ψυγείο πρέπει να αξιοποιεί σωστά τον χώρο της κουζίνας. Πριν λοιπόν προχωρήσετε στη αγορά του μετρήστε τον χώρο όπου θα το τοποθετήσετε.

Θα πρέπει να λάβετε υπόψη τόσο το πλάτος και το ύψος του όσο και το βάθος του χώρου όπου θα εγκατασταθεί το νέο σας ψυγείο.

Μην ξεχάσετε να υπολογίσετε το μέγεθος του χώρου που απαιτείται για να ανοίγετε με ευκολία τις πόρτες και τα συρτάρια του ψυγείου, αλλά και την απόσταση του από τα ντουλάπα της κουζίνας.

Επιλέξτε το στυλ του ψυγείου σας

Οργανώστε και αποθηκεύστε τα αγαπημένα σας φρέσκα και κατεψυγμένα προϊόντα ακριβώς όπως σας αρέσουν.

Μάθετε περισσότερα για τα γαλλικά ψυγεία τύπου ντουλάπας, τα κομψά side-by-side ψυγεία, τα κλασικά ψυγεία με άνω ή κάτω κατάψυξη ή τα μονόπορτα ψυγεία.

Ψυγείο ντουλάπα

Τα ψυγεία ντουλάπα ή γαλλικά είναι εξαιρετικά ευρύχωρα ιδανικά για οικογένειες 5 ατόμων ή και περισσότερων, προσφέροντας άφθονο χώρο για την αποθήκευση τροφίμων.

Διαθέτουν προηγμένες λειτουργίες που μπορείτε να ρυθμίζετε το επίπεδο υγρασίας ανάλογα με τις ανάγκες των τροφίμων που αποθηκεύετε. Επίσης διαθέτουν ειδικά διαμορφωμένα συρτάρια με έλεγχο υγρασίας που σας επιτρέπουν να προσαρμόζετε την υγρασία για διαφορετικά είδη τροφίμων. Με τον τρόπο αυτό, τα φρούτα και τα λαχανικά διατηρούνται τραγανά και φρέσκα, ενώ αποτρέπεται η αφυδάτωσή τους.

Ψυγεία με άνω και κάτω κατάψυξη

Τα ψυγεία με άνω κατάψυξη έχουν τον καταψύκτη στο επάνω μέρος και ένα ψυγείο με μία μόνο πόρτα στο κάτω μέρος, καθιστώντας την πρόσβαση στον καταψύκτη ευκολότερη.

Τα συγκεκριμένα ψυγεία διαθέτουν στατική ψύξη που προσφέρει ομοιόμορφη ψύξη με υψηλά ποσοστά υγρασίας, με αποτέλεσμα να μην αλλοιώνονται τα νωπά τρόφιμα. Το μειονέκτημα της στατικής ψύξης είναι ότι μαζεύει εύκολα πάγο με αποτέλεσμα να χρειάζεται απόψυξη σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Τα ψυγεία με κάτω καταψύκτη έχουν ένα ψυγείο με μία μόνο πόρτα στο πάνω μέρος και ένα βαθύτερο συρτάρι καταψύκτη από κάτω. Ο χώρος του ψυγείου είναι πιο εύκολα προσβάσιμος σε αυτά τα μοντέλα.

Τόσο τα μοντέλα με επάνω όσο και τα μοντέλα με κάτω κατάψυξη τείνουν να είναι ελαφρύτερα σε χαρακτηριστικά και μικρότερα σε μέγεθος από τα μοντέλα με γαλλική πόρτα και τα side-by-side.

Μπορεί να σας ταιριάζουν αν θέλετε λεπτότερο πλάτος για μικρούς χώρους, με καλή χωρητικότητα για το μέγεθος.

Ψυγειοκαταψύκτες

Στους ψυγειοκαταψύκτες, ο χώρος της κατάψυξης βρίσκεται κάτω από αυτόν της ψύξης. Τα τρόφιμα που αποθηκεύονται στον χώρο της ψύξης, αποτελούν τη κατηγορία τροφίμων που θα αναζητήσετε με μεγαλύτερη συχνότητα εντός της μέρας και στα οποία μπορείτε να έχετε πρόσβαση εύκολα, εφόσον επιλέξετε ψυγείο της συγκεκριμένης κατηγορίας.

Ο χώρος της κατάψυξης είναι μεγαλύτερος σε σχέση με τον αντίστοιχο χώρο των δίπορτων ψυγείων και χωρίζεται με τη βοήθεια ραφιών, ταξινομώντας καλύτερα τα τρόφιμα.

Βέβαια θα πρέπει να σημειωθεί, ότι η αύξηση του χώρου της κατάψυξης περιορίζει τον χώρο της ψύξης σε σχέση με ένα δίπορτο ψυγείο ίδιας συνολικής χωρητικότητας.

Μονόπορτα ψυγεία

Το μονόπορτο ψυγείο είναι μια εξαιρετική επιλογή για τις ανάγκες ενός ή δύο ατόμων. Με μικρό μέγεθος, προσφέρει αποθηκευτικό χώρο για τα απαραίτητα τρόφιμα και προσφέρει λειτουργικότητα για την καθημερινή χρήση.

Ιδανικά για φοιτητές, αλλά και για το εξοχικό σας.

Θα βρείτε αυτό που σας ταιριάζει καλύτερα, σε εξαιρετικά συμφέρουσα τιμή, μέσα από την ατελείωτη ποικιλία του SHOPFLIX.GR σε ψυγεία ενώ θα το παραλάβετε στην πόρτα σας στην ώρα του, χάρη στην έγκαιρη και εγγυημένη παράδοση της πλατφόρμας όπου κι αν βρίσκεστε.

Φωτιά στη Μέση Ανατολή

Περισσότερους από 220 στόχους της Χεζμπολάχ ισχυρίζονται ότι έπληξαν οι IDF το τελευταίο 24ωρο

Μεταξύ των στόχων που επλήγησαν ήταν υποδομές, εκτοξευτές ρουκετών που είχαν χρησιμοποιήσει σε πρόσφατες επιθέσεις εναντίον του Ισραήλ και αποθήκες όπλων

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2024