Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Το πρώτο σου σπίτι: Συμβουλές ανά δωμάτιο για να κάνεις πραγματικότητα το φοιτητικό σπίτι των ονείρων σου

Το πρώτο σου σπίτι: Συμβουλές ανά δωμάτιο για να κάνεις πραγματικότητα το φοιτητικό σπίτι των ονείρων σου

63 καταστήματα JYSK και 55 καταστήματα Public σε οδηγούν στο φοιτητικό σπίτι των ονείρων σου!

Η στιγμή που αφήνεις το γονεϊκό σπίτι για να περάσεις την πόρτα του πρώτου, δικού σου σπιτιού, είναι μία πρωτόγνωρη εμπειρία που σε «πλημμυρίζει» συναισθήματα. Για αρκετούς φοιτητές, αυτή η αλλαγή σηματοδοτεί και την έναρξη μίας νέας ζωής: Τη μετάβαση από τα ανέμελα μαθητικά χρόνια στον κόσμο των ενηλίκων, από τον τόπο κατοικίας στον τόπο φοίτησης. Όχι, δεν μπαίνεις απλώς στο πανεπιστήμιο, αλλά ξεκινάς από την αρχή. Χτίζεις τη δική σου καθημερινότητα, μαθαίνεις να οργανώνεις τον χρόνο και τις υποχρεώσεις σου, εξοικειώνεσαι με το να ζεις μόνος, να διαχειρίζεσαι λογαριασμούς, budget, ακόμη και να μαγειρεύεις.

Και για να ξεκινήσει αυτό το νέο κεφάλαιο με τους καλύτερους οιωνούς, χρειάζεται να ζεις σε έναν χώρο που σε εκφράζει, ενώ παράλληλα αναβαθμίζει την καθημερινότητά σου. Βλέπεις, το σπίτι σου είναι το «καταφύγιο» που θα ξεκουράζεσαι, θα μελετάς, θα καλείς φίλους και θα δημιουργείς αναμνήσεις που θα αναπολείς με νοσταλγία στο μέλλον. Συνεπώς, ένα cozy και λειτουργικό περιβάλλον μπορεί να κάνει τη διαφορά, ώστε να απολαμβάνεις περισσότερο κάθε στιγμή της φοιτητικής σου ζωής, από τις ώρες χαλάρωσης μέχρι τις δύσκολες ώρες της μελέτης.

Πώς θα διαμορφώσεις ένα τέτοιο περιβάλλον; Επιλέγοντας να εξοπλίσεις το φοιτητικό σου σπίτι με επιλογές από τη JYSK και ακολουθώντας τις χρήσιμες συμβουλές επίπλωσης και διακόσμησης που έχουμε συγκεντρώσει στη λίστα που ακολουθεί.

#1 Ένα φιλόξενο καθιστικό που χωράει την παρέα σου

Το φοιτητικό σου σπίτι είναι μία cosy γκαρσονιέρα που δεν ξεπερνά τα 40 τ.μ., όμως θέλεις να την κάνεις παλατάκι. Παρά το μικρό μέγεθός του σπιτιού, το οποίο είναι ιδανικό για ένα άτομο και πρώτο σπίτι, υπάρχουν τρόποι για να γίνει πιο πρακτικό και να χωράει άνετα όλη την παρέα σου. Τι θα χρειαστεί να κάνεις; Να επενδύσεις σε πολυλειτουργικά έπιπλα, όπως σε έναν καναπέ-κρεβάτι, ένα πουφ με αποθηκευτικό χώρο, έναν πάγκο ταμπουρέ, ένα χρήσιμο τραπεζάκι που χρησιμοποιείται και ως κομοδίνο, ένα βοηθητικό τρόλεϊ που σου δίνει άμεση πρόσβαση σε συγκεκριμένα πράγματα.

Εξίσου σημαντική, βέβαια, είναι και η διακόσμηση του χώρου, οπότε επίλεξε κηροπήγια, φυτά, ριχτάρια και μαξιλαράκια που θα δώσουν μια αίσθηση ζεστασιάς και θα κάνουν πιο οικείο το περιβάλλον, όχι μόνο για εσένα, αλλά και για τους φίλους σου. Όπως και να έχει, τα πολυλειτουργικά έπιπλα είναι αναγκαία και… σωτήρια για μονόχωρα διαμερίσματα, καθώς βοηθούν στην καλύτερη οργάνωση, στη δημιουργία επιπλέον αποθηκευτικού χώρου (για πετσέτες, κλινοσκεπάσματα, ριχτάρια, κλπ.), ενώ βελτιώνουν τη διαρρύθμιση ενός δωματίου.

#2 Ένα άνετο home office που σε διευκολύνει στο διάβασμα

Ένα home office θα σε διευκολύνει τις ημέρες που αυξάνονται οι απαιτήσεις στη σχολή, όπως λίγο πριν την παράδοση μίας ομαδικής εργασίας ή κατά τη διάρκεια της εξεταστική περιόδου. Ένα τακτοποιημένο γραφείο είναι «το Α και το Ω» για μία αποδοτική μελέτη με ή χωρίς παρέα. Τι χρειάζεσαι για ένα διαμορφώσεις ένα γραφείο που θα κάνει το διάβασμα να μοιάζει παιχνιδάκι; Σίγουρα, μερικές έξυπνες λύσεις αποθήκευσης, όπως ένα ένθετο ντουλάπι ή μερικά μικρά επιτοίχια ράφια, τα οποία δεν πιάνουν χώρο και εξυπηρετούν στη διακόσμηση του χώρου. Όσο λιγότερα πράγματα υπάρχουν στο γραφείο, τόσο το καλύτερο.

Η ασύμμετρη βιβλιοθήκη TRAPPEDAL της JYSK που διατίθεται σε δύο μεγέθη, έχει μια δυναμική αισθητική που προσδίδει ενδιαφέρον σε κάθε δωμάτιο, ενώ διαθέτει αρκετό χώρο για να ταξινομήσεις βιβλία, να αποθηκεύσεις είδη χόμπι και χειροτεχνίας, αναμνηστικά και μικροαντικείμενα.

Όσον αφορά στο έπιπλο γραφείου, προτίμησε ένα κομψό σχέδιο με ρυθμιζόμενο ύψος, το οποίο συμπληρώνει τη βιβλιοθήκη και σου επιτρέπει να τοποθετήσεις τα αντικείμενα σε ευθείες γραμμές.

Αν το γραφείο βρίσκεται σε ορατό σημείο στο σπίτι, συνδύασέ το με μία μοντέρνα εργονομική καρέκλα που θα ταιριάζει με τον υπόλοιπο χώρο και θα αναδεικνύει τη διακόσμησή του. Αρκεί, φυσικά, να σου προσφέρει άνεση και στήριξη, τόσο στην πλάτη, όσο και στον αυχένα. Συνεπώς, πριν καταλήξεις στην καρέκλα γραφείου που θα σε συντροφεύει τα επόμενα χρόνια, φρόντισε να λάβεις υπόψιν πόσο χρόνο θα περνάς καθισμένος εκεί.

Στη συλλογή της JYSK θα βρεις πολλά κομψά και αναπαυτικά σχέδια. Επίσης, μην ξεχάσεις να τοποθετήσεις και ένα προστατευτικό δαπέδου, κάτω από την καρέκλα, ώστε να μην χαλάσει το πάτωμα ή το χαλί από τα ροδάκια της.

#3 Μία τακτοποιημένη κρεβατοκάμαρα που εμπνέει χαλάρωση  

Τα υπνοδωμάτιο είναι ο πιο προσωπικός χώρος στο σπίτι, ένα καταφύγιο στο οποίο θες να χαλαρώνεις και να ξεκουράζεσαι έπειτα από μία απαιτητική ημέρα. Ωστόσο, συχνά ένα υπνοδωμάτιο καταλήγει να γίνεται… αποθήκη για είδη περιποίησης, αξεσουάρ, μικροαντικείμενα και έγγραφα που δεν ξέρεις που να τα βάλεις. Για να είναι, λοιπόν, όλα τακτοποιημένα και να επικρατεί στο δωμάτιο μία ατμόσφαιρα ηρεμίας, τοποθέτησε κάτω από το κρεβάτι χαμηλά κουτιά αποθήκευσης, χωρίς να το παρακάνεις γεμίζοντας όλο τον χώρο. Το κρεβάτι πρέπει να «αναπνέει», διότι μπορεί να συσσωρεύσει υγρασία σε βάθος χρόνου.

Μάλιστα, το ίδιο ισχύει και για τη ντουλάπα, την οποία μπορείς να τακτοποιήσεις χρησιμοποιώντας πρωτότυπες λύσεις αποθήκευσης που σου προσφέρει η JYSK. Ειδικά αν η ντουλάπα έχει μικρή χωρητικότητα, μπορείς να οργανώσεις και να χωρέσεις αποτελεσματικά τα ρούχα και τα αξεσουάρ σου, δημιουργώντας έξτρα αποθηκευτικούς χώρους και διαχωριστικά στο εσωτερικό της. Τα κουτιά, τα καλάθια ή ένα ένθετο με συρτάρια για τα μπλουζάκια, τις πιτζάμες και τα εσώρουχα, θα σε βοηθήσουν να βάλεις και να διατηρήσεις σε τάξη την γκαρνταρόμπα σου.

Extra tip: Επειδή δεν θέλεις να επιστρέφεις στο σπίτι από τη σχολή και να σε υποδέχονται πεταμένα ζευγάρια παπουτσιών στην είσοδο, ένα ντουλάπι οργάνωσης είναι ό,τι χρειάζεσαι για να βρίσκεις εύκολα τα παπούτσια σου, χωρίς να τα στοιβάζεις το ένα πάνω στο άλλο. Έτσι, θα τα προστατεύεις από τη σκόνη και δεν θα έρχονται σε επαφή με ρούχα που «αγκαλιάζουν» το σώμα σου.

Αφού ετοιμάσεις ένα mood board με τα έπιπλα και τα διακοσμητικά που θα σε ακολουθήσουν στο νέο σου σπίτι, η επόμενη στάση σου είναι η JYSK. Κάνοντας αγορές από 100 ευρώ και άνω, όχι μόνο θα έχεις αποκτήσει ό,τι χρειάζεσαι για το σπίτι σου, αλλά θα έχεις εξασφαλίσει και ένα κουπόνι 10 ευρώ για τα καταστήματα Public, τα ακόμα μεγαλύτερα “Public + home” και το public.gr. Φυσικά, μπορείς να κάνεις και το αντίστροφο, δηλαδή να ξεκινήσεις τις αγορές σου από τις οικιακές συσκευές και τα gadget του σπιτιού, να πραγματοποιήσεις αγορές άνω των 100 ευρώ από τα Public και έπειτα, να πάρεις και ένα κουπόνι των 10 ευρώ από τη JYSK.

Σε κάθε περίπτωση, με 63 καταστήματα JYSK, 55 καταστήματα Public και “Public + home” σε όλη την Ελλάδα, δεν υπάρχει πιο έξυπνος τρόπος για να κάνεις εύκολα και οικονομικά όλες τις αναγκαίες αγορές που θα σε οδηγήσουν στο φοιτητικό σπίτι των ονείρων σου.

*Η ενέργεια ισχύει μέχρι την 1η Οκτωβρίου ή μέχρι την εξάντληση των κουπονιών και η εξαργύρωση των κουπονιών γίνεται μέχρι τις 25 Οκτωβρίου. Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις.

Φωτιά στη Μέση Ανατολή

Περισσότερους από 220 στόχους της Χεζμπολάχ ισχυρίζονται ότι έπληξαν οι IDF το τελευταίο 24ωρο

Μεταξύ των στόχων που επλήγησαν ήταν υποδομές, εκτοξευτές ρουκετών που είχαν χρησιμοποιήσει σε πρόσφατες επιθέσεις εναντίον του Ισραήλ και αποθήκες όπλων

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2024