Σαλμάς: Απαράδεκτο αν με διαγράφουν για να στείλουν μήνυμα σε άλλους – Αιχμηρή η πρώτη δήλωση
Τυπική διαδικασία η διαγραφή του Σαλμά από τη ΝΔ, ο οποίος έμεινε λίγα λεπτά στην Επιτροπή Δεοντολογίας και αποχώρησε με αιχμηρή δήλωση. Δεν παραδίδει την έδρα του ο Σαλμάς.
Ειλημμένη απόφαση θεωρείται η διαγραφή του βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας, Μάριου Σαλμά από την ΚΟ της ΝΔ, μετά και την ολοκλήρωση των εξηγήσεων που έδωσε στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΝΔ. Ο κ. Σαλμάς βρέθηκε στις 12 το μεσημέρι στον δεύτερο όροφο του μεγάρου της Βουλής και συναντήθηκε με τον πρόεδρο και τα μέλη της Επιτροπής (Τραγάκη, Καλαφάτης, Δαβάκης, Μπούρα, Καραόγλου) προκειμένου να δώσει εξηγήσεις μετά την κλήση του σε αυτή με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού.
Σύμφωνα ωστόσο με τις πληροφορίες ο κ. Σαλμάς δεν έμεινε περισσότερο από 2 λεπτά στην αίθουσα καθώς, όπως ο ίδιος εξήγησε, του έδωσαν δυο άρθρα του καταστατικού, ζητώντας εξηγήσεις για αντισυναδελφική συμπεριφορά. Ο ίδιος ρώτησε εναντίον ποιου συναδέλφου και όταν δεν πήρε απάντηση αποχώρησε από την αίθουσα χωρίς να πει περισσότερα.
Αιχμηρή δήλωση για τους λόγους διαγραφής
Στη συνέχεια προχώρησε σε δηλώσεις όπου και αναρωτήθηκε τους λόγους για τους οποίους διαγράφεται από τον κ. Μητοστάκη, λέγοντας μεταξύ άλλων πως αν τον αποπέμψουν για να στείλουν μήνυμα σε άλλους, είναι κάτι απαράδεκτο.
Σημείωσε επίσης πως αν η διαγραφή του οφείλεται στο ότι ανέδειξα φωτογραφικό διαγωνισμό του υπουργείου Πολιτισμού που σκανδαλωδώς ανατέθηκε σε εταιρεία, τότε «ο έλεγχος των βουλευτών και η απεριόριστη ελευθερία λόγου είναι συνταγματικό δικαίωμα και δεν είναι λόγος διαγραφής».
«Αν με διαγράφει ο κύριος Μητσοτακης γιατί αντέδρασα για τις περιουσίες που χάνονται για τα κόκκινα δάνεια, επειδή αντιτάχθηκα στην γουοκ ατζέντα για τα ομόφυλα, επειδή του ζήτησα να ελέγξει τα καρτέλ στην ακρίβεια, τότε είναι τιμή μου. Αν όμως το κάνει για να στείλει μήνυμα σε άλλους, είναι απαράδεκτο. Αν χρησιμοποιείται ως πρόφαση το ότι ανέδειξα φωτογραφικό διαγωνισμό του υπουργείου Πολιτισμού που σκανδαλωδώς ανατέθηκε σε εταιρεία, τότε να δηλώσω και να θυμίσω ότι ο έλεγχος των βουλευτών και η απεριόριστη ελευθερία λόγου είναι συνταγματικό δικαίωμα και δεν είναι λόγος διαγραφής», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μάριος Σαλμάς.
Ενδεικτική των προθέσεων του κ. Σαλμά για τη στάση που θα κρατήσει στο εξής ήταν και η απάντησή του στην ερώτηση αν θα παραδώσει την έδρα; «Νομίζετε πως πρέπει να σταματήσω να αγωνίζομαι για τους πολλούς;»
Μετά τη διαγραφή Σαλμά η ΝΔ αριθμεί πλέον 156 βουλευτές.
- Λευκός Οίκος: Προειδοποιεί για «αστάθεια σ’ όλη τη χώρα» εάν δεν εγκριθεί ο νόμος για τα δημοσιονομικά
- Γάζα: Τουλάχιστον 10 νεκροί, ανάμεσά τους γυναίκες και παιδιά, σε νέες ισραηλινές επιδρομές
- Ουκρανία: Νέα στρατιωτική βοήθεια αξίας 273 εκατ. ευρώ ανακοινώνει η Βρετανία
- Γαλλία: Θα φιλοξενήσει διεθνή διάσκεψη τον Ιανουάριο για την πολιτική «μετάβαση» στη Συρία
- ΗΠΑ: «Παράθυρο ευκαιρίας» για τον Τραμπ να διαπραγματευθεί με το Ιράν, βλέπει ο Μπλίνκεν
- Ισραήλ: «Κόκκινος συναγερμός» για επίθεση με βαλλιστικό πύραυλο στο Τελ Αβίβ