Παγιδευμένος βομβητής: Προσομοίωση δείχνει το μέγεθος της έκρηξης που μπορεί να προκαλέσει
Ένας παγιδευμένος βομβητής που εκρήγνυται στο σώμα μπορεί να προκαλέσει σοβαρά τραύματα μέχρι και θάνατο
Πυροτεχνουργός ανέλυσε στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN τι είδους ζημιά μπορεί να προκαλέσει στον άνθρωπο μία συσκευή επικοινωνίας που είναι παγιδευμένη με εκρηκτικά.
Πάνω από 40 άνθρωποι σκοτώθηκαν και εκατοντάδες τραυματίστηκαν από τις εκρήξεις σε βομβητές και walkie talkie την περασμένη εβδομάδα στον Λίβανο, ενέργεια πίσω από την οποία θεωρείται δεδομένο ότι βρίσκεται το Ισραήλ.
Ο τραυματισμός μπορεί να είναι θανάσιμος με ακατάσχετη αιμορραγία
Οι συνέπειες των εκρήξεων βομβητών και walkie talkie πάνω στο ανθρώπινο σώμα είναι ολέθριες, όπως επεξήγησε μέσα από μία προσομοίωση πυροτεχνουργός.
Ο τραυματισμός μπορεί να είναι θανάσιμος με ακατάσχετη αιμορραγία, ενώ η έκρηξη μπορεί να προκαλέσει και τύφλωση, δήλωσε στο CNN ο Αμερικανός πυροτεχνουργός Ράιαν Μόρις.
Όπως φαίνεται και στο ρεπορτάζ του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου η έκρηξη σε walkie talkie, που είναι συσκευή μεγαλύτερη σε μέγεθος από έναν βομβητή, είναι ακόμα πιο ισχυρή, με τα θραύσματα να διασκορπίζονται σε μεγαλύτερη ακτίνα, προκαλώντας έτσι περισσότερους τραυματισμούς.
Θα ήταν καταστροφικό ειδικά αν είχες το χέρι σου κοντά στο κεφάλι, υπογράμμισε ο ειδικός.
Ακρωτηριασμοί
Από τις εκρήξεις παγιδευμένων βομβητών και ασυρμάτων τραυματίστηκαν περίπου 3.000 άνθρωποι στον Λίβανο.
Πολλοί από αυτούς ακρωτηριάστηκαν και τυφλώθηκαν.
Η εταιρεία από την οποία η Χεζμπολάχ προμηθεύθηκε τους παγιδευμένους βομβητές φέρεται να είναι μία εταιρεία φάντασμα στην Ουγγαρία πίσω από την οποία κρύβεται η Μοσάντ.
Το Ισραήλ συνεχίζει με σφοδρούς βομβαρδισμούς να σφυροκοπά τον Λίβανο.
Μόνο σήμερα Δευτέρα, οι νεκροί ανέρχονται σε περίπου 280 με δεκάδες γυναικόπαιδα ανάμεσά τους.
- Πόλεμος μέχρις εσχάτων: Ο Μπρούκλιν καταγγέλει τους Μπέκαμ για «χειραγώγηση, ταπείνωση, απληστία» – «Δεν είναι οικογένεια, είναι πολυεθνική»
- Αφγανιστάν: Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την πολύνεκρη έκρηξη στην Καμπούλ
- Τζόουνς: «Ανυπομονώ να παίξω μπροστά στον κόσμο μας»
- Ανέβασε στα social media την καταδίωξή του από αστυνομικούς – Διέλυσε σε ανταλλακτικά τη μηχανή για να μην εντοπιστεί
- Πιερρακάκης για τους δασμούς Τραμπ: «Κλειδί ο διάλογος» – Θεμελιώδεις αρχές κυριαρχία και εδαφική ακεραιότητα
- O βασιλιάς του Μαρόκου αποδέχθηκε την πρόταση Τραμπ για ένταξή του ως ιδρυτικό μέλος στο Συμβούλιο Ειρήνης
- Australian Open 2026: Όλοι οι χορηγοί του Slam και η πραγματική αξία των συμφωνιών
- Ανί Ερνό: Όταν μια παράνομη έκτρωση κόντεψε να τη σκοτώσει, έκανε το δικαίωμα στην άμβλωση σημαία της
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 19.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/lucas-marconnet-Kls_Hq8p-xI-unsplash-315x220.jpg)





















![Καραμπόλα περισσότερων από 100 αυτοκινήτων στο Μίσιγκαν – Οδηγοί παραμένουν εγκλωβισμένοι στα οχήματα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/michigan-visibility-315x220.jpg)


















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442