Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Smartwatch: Πώς θα σε βοηθήσει να βάλεις το τρέξιμο στην ζωή σου

Smartwatch: Πώς θα σε βοηθήσει να βάλεις το τρέξιμο στην ζωή σου

Όλοι οι τρόποι που το smartwatch μπορεί να σε βοηθήσει να ξεκινήσεις να "γράφεις χιλιόμετρα".

Τα smartwatches έχουν φέρει επανάσταση στον τρόπο με τον οποίο προσεγγίζουμε τη φυσική κατάσταση, προσφέροντας μια πληθώρα λειτουργιών που μπορούν να βελτιώσουν κάθε προπόνηση. Είτε είσαι αρχάριος στο τρέξιμο είτε απλώς θέλεις να βελτιώσεις την απόδοσή σου, η ενσωμάτωση ενός smartwatch στο πρόγραμμα σας μπορεί να προσφέρει πολύτιμες πληροφορίες και κίνητρα.

Πώς βοηθά το smartwatch στο τρέξιμο;

Μερικά από τα πιο σημαντικά οφέλη που θα σου χαρίσει το smartwatch στα τρεξίματά σου, περιλαμβάνουν:

Παρακολούθηση απόδοσης σε πραγματικό χρόνο

Ένα από τα κύρια πλεονεκτήματα ενός smartwatch είναι η παρακολούθηση της απόδοσης σε πραγματικό χρόνο. Με μετρήσεις όπως ο ρυθμός, η απόσταση, ο καρδιακός ρυθμός και οι θερμίδες που καίγονται να εμφανίζονται απευθείας στον καρπό σου, μπορείς να παρακολουθείς την πρόοδο σου όσο τρέχεις.

Αυτή η άμεση ανατροφοδότηση θα σου επιτρέπει να προσαρμόζεις τον ρυθμό σου αλλά και την προσπάθειά σου, διασφαλίζοντας ότι παραμένεις σε καλό δρόμο για την επίτευξη των στόχων σου.

Πλοήγηση GPS

Τα περισσότερα smartwatches είναι εξοπλισμένα με σύστημα πλοήγησης GPS, το οποίο είναι πραγματικά πολύτιμο για τους δρομείς. Η παρακολούθηση GPS διασφαλίζει ότι έχεις ακριβή δεδομένα για τη διαδρομή, την απόσταση και την ταχύτητά σου.

Σου δίνει επίσης την δυνατότητα να εξερευνήσεις νέα μονοπάτια ενώ μπορείς να ελέγξεις και τις διαδρομές σου για να δεις που μπορείς να βελτιωθείς.

Παρακολούθηση καρδιακών παλμών

Η παρακολούθηση του καρδιακού ρυθμού είναι ζωτικής σημασίας για τη βελτιστοποίηση της προπόνησής σου. Τα smartwatches παρέχουν συνεχή παρακολούθηση του καρδιακού παλμού και σε βοηθούν να παραμείνεις στην κατάλληλη ζώνη καρδιακών παλμών για διαφορετικούς τύπους προπονήσεων, όπως καύση λίπους, οικοδόμηση αντοχής ή προπόνηση ταχύτητας.

Επιπλέον αυτή η λειτουργία θα σε βοηθήσει να αποφύγεις την υπερβολική προπόνηση και ως εκ τούτου θα μειωθεί και ο κίνδυνος τραυματισμού.

Προπόνηση στα μέτρα σου

Πολλά smartwatches προσφέρουν προσαρμόσιμα πλάνα προπόνησης αλλά και προγράμματα προσαρμοσμένα στο επίπεδο φυσικής κατάστασης και στους στόχους σου.

Apple Watch Series 8

Αυτές οι προπονήσεις μπορούν να προσαρμοστούν με βάση την πρόοδό σου για να βελτιώνεσαι σταθερά και με ασφάλεια.

Περισσότερη μουσική, περισσότερα κίνητρα

Το να ακούς μουσική ενώ τρέχεις μπορεί να ενισχύσει σημαντικά τόσο το κίνητρο όσο και την απόλαυση που αντλείς από την προπόνησή σου. Πολλά smartwatches σου επιτρέπουν να αποθηκεύσεις και να αναπαράγεις απευθείας από το ρολόι την αγαπημένη σου playlist, ώστε να μην χρειάζεται να έχεις πάνω σου το τηλέφωνό σου.

Μπορείς επίσης να συγχρονίσεις τις αγαπημένες σου λίστες αναπαραγωγής και podcast και να κάνεις κάθε διαδρομή πιο ευχάριστη.

Πετυχαίνεις κάθε στόχο, ακόμα και στο Μαραθώνιο

Από τις προπονήσεις προετοιμασίας μέχρι και την ημέρα του αγώνα, τα smartwatches πρόκειται για ένα σημαντικό σύμμαχο για να πετύχεις κάθε σου στόχο, ακόμα και εάν πρόκειται για την πρώτη σου συμμετοχή στο Μαραθώνιο. Τα περισσότερα συγκεντρώνουν τα δεδομένα σου από κάθε προπόνηση ενώ διαθέτουν και πρόσθετες μετρήσεις, που θα σε βοηθήσουν να ενισχύσεις την απόδοσή σου και να αποδώσεις τα μέγιστα.

Εκτός από την ταχύτητα και την απόσταση, ανάλογα με το μοντέλο που θα επιλέξεις καταγράφεται ο ρυθμός σου (βήματα ανά λεπτό), το μήκος διασκελισμού, το μέγιστο VO2, ο καρδιακός ρυθμός αλλά και η κάθετη ταλάντωση (κάθετη κίνηση κατά τη διάρκεια του τρεξίματος).

Θα βρεις αυτό, που σου ταιριάζει καλύτερα, σε εξαιρετικά συμφέρουσα τιμή, μέσα από την ατελείωτη ποικιλία του SHOPFLIX.GR σε smartwatches ενώ θα το παραλάβεις εύκολα, στην πόρτα σου στην ώρα του χάρη στην έγκαιρη και εγγυημένη παράδοση της πλατφόρμας όπου κι αν βρίσκεσαι.

Φωτιά στη Μέση Ανατολή

Περισσότερους από 220 στόχους της Χεζμπολάχ ισχυρίζονται ότι έπληξαν οι IDF το τελευταίο 24ωρο

Μεταξύ των στόχων που επλήγησαν ήταν υποδομές, εκτοξευτές ρουκετών που είχαν χρησιμοποιήσει σε πρόσφατες επιθέσεις εναντίον του Ισραήλ και αποθήκες όπλων

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2024