Γιώργος Καραμίχος: «Με τίποτα δεν ανέχομαι μισογυνισμό, ομοφοβισμό»
«Όλα αυτά που έχουν να κάνουν με ρατσισμό δεν μπορώ να τα συζητήσω καν» ανέφερε ο ηθοποιός Γιώργος Καραμίχος μιλώντας στην εκπομπή «Στούντιο 4».
Ο ηθοποιός Γιώργος Καραμίχος βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή της ΕΡΤ1 «Στούντιο 4» και μίλησε μεταξύ άλλων για το κατά πόσο έχει αλλάξει ο χώρος του θεάματος μετά το κίνημα metoo, για την σχέση του με τον πατέρα του και την μητέρα του, τους οποίους εκτιμά βαθύτατα αλλά και τις κακοποιητικές συμπεριφορές στον καλλιτεχνικό χώρο.
Η οικογένεια
«Με τους γονείς μου συνδέομαι στο κομμάτι της Τέχνης. Ο πατέρας μου είναι ένας καταπληκτικός μουσικός, ο τρόπος που επικοινωνεί όταν παίζει τη φλογέρα, είναι αυτοδίδακτος, τραγουδάει. Η μαμά μου τραγουδάει δίπλα του κουνώντας το μαντήλι της, είναι μαγικό», ανέφερε όσον αφορά την τέχνη που τον συνδέει με τους γονείς του.
Στη συνέχεια αναφέρθηκε και στον τρόπο που επικοινωνεί μαζί τους, λέγοντας: «Ο λόγος που επικοινωνούμε με τους γονείς μου είναι ότι έχω κάνει πίσω και δεν έχω καμία προσδοκία. Νομίζω ότι τώρα απλώς υπάρχει μία αποδοχή, από εμένα σε εκείνους. Δεν μπορώ να κάνω κάτι για τη δική τους αποδοχή προς εμένα. Αυτό που μπορώ να κάνω είναι να τους προστατέψω, να τους δείξω εικόνες μου που ξέρω ότι τις αποδέχονται. Δεν μπορώ να τους τρομάξω. Κάποια πράγματα δεν μπορείς να τα μοιραστείς, κάποια δεν τους αφορούν, δεν διαφημίζουμε τις αμαρτίες μας, αλίμονο».
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Yorgos Karamihos (@yorgoskaramihos)
Η κακοποίηση στον καλλιτεχνικό χώρο
Ο Γιώργος Καραμίχος, ο οποίος δήλωσε ότι πλέον δεν ανέχεται αγενείς συμπεριφορές είτε στην δουλειά του είτε εκτός, λέγοντας πώς πλέον τις αντιμετωπίζει ευθέως, μίλησε για τον μισογυνισμό, τις προσβολές τις οποίες πολλοί ντύνουν με τον μανδύα του χιούμορ και τον σεξισμό.
Πιο συγκεκριμένα είπε: «Με τίποτα δεν ανέχομαι μισογυνισμό, ομοφοβισμό και όλα αυτά που έχουν να κάνουν με ρατσισμό δεν μπορώ να τα συζητήσω καν. Μετά το metoo, αρχίζουν και φοβούνται λίγο οι άνθρωποι αλλά βλέπεις ότι αυτό όλο ελλοχεύει, είναι τόσο περίεργο, έχει γίνει ένα με το πετσί μας. Όχι μόνο από άνδρες προς γυναίκες αλλά και από γυναίκες προς άνδρα».
«Έχει γίνει πια συνήθεια και δεν καταλαβαίνουν ότι δεν είναι χιούμορ πια να βρίζεις έναν άνθρωπο. Δεν είναι χιούμορ πια, δεν περνάμε καλά. Επίσης, δεν έχει καθόλου χιούμορ να φωνάζεις στη δουλειά» είπε ακόμη ο ίδιος.
- Μπαρτσελόνα: Ο Γιαμάλ χάνει και το παιχνίδι με τη Θέλτα
- Στο στόχαστρο της Amazon και της SpaceX τα εργασιακά δικαιώματα, με τις ευλογίες του Τραμπ
- Υποκειμενική φτώχεια: Γιατί οι 7 στους 10 αισθανόμαστε φτωχοί; – Τι απαντάνε ειδικοί
- Coachella 2025: Lady Gaga, Green Day, Post Malone και Travis Scott είναι οι φετινοί headliners
- Και το ΠΑΣΟΚ εγένετο αξιωματική αντιπολίτευση
- Ρευστοποίηση του πολιτικού σκηνικού: Τα κόμματα και οι ευθύνες τους