Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Προσφυγή της Google στην ΕΕ για τις πρακτικές της Microsoft στο cloud

Προσφυγή της Google στην ΕΕ για τις πρακτικές της Microsoft στο cloud

Η Microsoft κατηγορείται ότι επιβάλλει πρόσθετες χρεώσεις και περιορισμούς στους πελάτες που θέλουν να χρησιμοποιούν Windows Server σε ανταγωνιστικές υπηρεσίες νέφους.

Η Google υπέβαλε καταγγελία στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή υποστηρίζοντας ότι η Microsoft εφαρμόζει αθέμιτες πρακτικές για να προσελκύει πελάτες στην υπηρεσία νέφους Azure και να τους αποτρέπει από το να μεταφερθούν σε ανταγωνιστικές πλατφόρμες.

Η Google, της οποίας οι μεγαλύτεροι ανταγωνιστές στην αγορά cloud είναι το Microsoft Azure και το Amazon Web Services, ισχυρίζεται ότι η Microsoft εκμεταλλεύεται την κυριαρχία του λειτουργικού συστήματος Windows Server για να καταστείλει τον ανταγωνισμό.

Όπως δήλωσε ο αντιπρόεδρος του Google Cloud Έιμιτ Ζέιβερι, η Microsoft χρεώνει καπέλο 400% στους πελάτες της που τρέχουν το Windows Server σε ανταγωνιστικές υπηρεσίες νέφους.

Επιπλέον, οι χρήστες ανταγωνιστικών υπηρεσιών λαμβάνουν περιορισμένες και καθυστερημένες ενημερώσεις για το λειτουργικό σύστημα, δήλωσε ο Ζέιβερι.

Η Google επικαλέστηκε έκθεση του βιομηχανικού συνδέσμου CISPE που διαπίστωνε ότι οι δημόσιοι φορείς και οι επιχειρήσεις στην Ευρώπη πληρώνουν κάθε χρόνο στη Microsoft έως και 1 δισ. ευρώ για ποινές αδειοδότησης.

Σύμφωνα με την Google, το Windows Server και διάφορα άλλα προϊόντα της Microsoft έχουν μερίδιο αγοράς 70% στις ευρωπαϊκές επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με την καταγγελία, η Microsoft ακολουθεί στο Azure την ίδια τακτική που εφάρμοσε για την υπηρεσία συνεργασίας Teams, εμποδίζοντας τους χρήστες από το να μεταφερθούν σε ανταγωνιστικές υπηρεσίες.

Παλαιότερα η Microsoft επέτρεπε τη χρήση του λογισμικού της σε οποιονδήποτε υπολογιστή, όπως τα laptop, επέβαλε όμως περιορισμούς το 2019 μετά την είσοδό της στην αγορά cloud.

Toν Ιούλιο του 2023, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είχε ξεκινήσει έρευνα κατά της Microsoft για κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης να ευνοηθεί το Teams.

Η εταιρεία αναγκάστηκε έτσι να αφαιρέσει το Teams από τη σουίτα εφαρμογών γραφείου 365 αρχικά στη Ευρώπη και στην συνέχεια στον υπόλοιπο κόσμο.

Φωτιά στη Μέση Ανατολή

Περισσότερους από 220 στόχους της Χεζμπολάχ ισχυρίζονται ότι έπληξαν οι IDF το τελευταίο 24ωρο

Μεταξύ των στόχων που επλήγησαν ήταν υποδομές, εκτοξευτές ρουκετών που είχαν χρησιμοποιήσει σε πρόσφατες επιθέσεις εναντίον του Ισραήλ και αποθήκες όπλων

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2024