Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Cigarettes After Sex: Η γοητεία του σκοταδιού και του αβάσταχτου ρομαντισμού
Φωτογραφία: Wikimedia Commons

Cigarettes After Sex: Η γοητεία του σκοταδιού και του αβάσταχτου ρομαντισμού

Το αμερικανικό συγκρότημα της dream pop Cigarettes After Sex ετοιμάζεται να προσφέρει δύο ηλεκτρισμένες και ερωτικές βραδιές στην Αθήνα.

«Ο Γκρεγκ Γκονζάλες εξερευνά την αγάπη σε όλες της τις μορφές». Με αυτά τα λόγια υποδέχθηκε η εφημερίδα Independent την κυκλοφορία του «Cray» το 2019 από τους  Cigarettes After Sex – το δεύτερο άλμπουμ της πορείας τους και αυτό που τους χάρισε μια και καλή τον τίτλο του πλέον ερωτικού συγκροτήματος των ΗΠΑ.

Ωστόσο ο Γκρεγκ Γκονζάλες -το μυαλό και η ψυχή πίσω από το συγκρότημα- είχε δείξει τα συγκεκριμένα στοιχεία από το ξεκίνημα της μουσικής του πορείας. Οι απαλές μελωδίες, η σκοτεινή ατμόσφαιρα και τα ερωτικά vibes ήταν στο DNA των Cigarettes After Sex από την αρχή. Προτού καν κυκλοφορήσουν το παρθενικό τους άλμπουμ – άλλωστε είχαν καταφέρει ήδη να κερδίσουν κοινό και κριτικούς πριν την παρθενική τους δουλειά.

Όλα ξεκίνησαν στο Ελ Πάσο του Τέξας το 2008. Το όνομα του συγκροτήματος το εμπνεύστηκε ο Γκονζάλες από μια φίλη… με προνόμοι που είχε «η οποία άναβε πάντα ένα τσιγάρο μετά το σεξ» όπως έχει πει σε μια συνέντευξή του. «Το όνομα που δεν γίνεται να ξεχάσεις ποτέ» έχει γράψει η Σάρα Κιντ. Έτσι απλά εμπνεύστηκε και τον ήχο της μπάντας.

«Όλα μάλλον έγιναν εντελώς τυχαία, ήταν ένα είδος πειράματος» θα πει για το πρώτο τους E.P. με τίτλο «Ι.» το 2012. Ένα E.P. θα τους κάνει γνωστούς σε όλο τον κόσμο, χάρη στο single «Nothing’s Gonna Hurt You Baby», το οποίο εν μια νυκτί θα γίνει ο ύμνος των ερωτευμένων. Την ίδια ώρα η συναυλιακή φήμη τους θα εκτοξευθεί χάρη στα βίντεο στο YouTube και οι Cigarettes After Sex θα αποκτήσουν ένα φανατικό fanbase.

Το νερό είχε μπει στο αυλάκι και το δισκογραφικό ντεμπούτο δεν άργησε να έρθει. Μια πενταετία αργότερα θα κυκλοφορήσει το πρώτο και ομώνυμο άλμπουμ, το 2019 θα βγει το «Cry», ενώ φέτος ήταν η σειρά του «X’s».

«Ένα άλμπουμ ιδανικό να το ακούς με ακουστικά σε μεταμεσονύχτιες στιγμές» σύμφωνα με τον Τομ Γουάιτ, ενώ η Χέδερ Φάρες έγραψε: «Μια από τις πιο προσωπικές δουλειές τους, ιδανική για να κρατήσει τους θαυμαστές τους…. ευτυχισμένα δυστυχισμένους!».

Και τώρα, αυτό το ερωτικό σκοτάδι, είναι έτοιμοι να το απλώσουν στον ουρανό της Αθήνας. Οι Cigarettes After Sex έρχονται στα μέρη μας για δύο συναυλίες στις 25 και 26 Οκτωβρίου στο ΟΑΚΑ στο πλαίσιο της παγκόσμιας περιοδείας τους, για να δημιουργήσουν μία ατμόσφαιρα γεμάτη ερωτισμό, συναίσθημα και ρομαντισμό.

Cigarettes After Sex
ΠΟΥ: Κλειστό Γήπεδο Μπάσκετ ΟΑΚΑ
Πότε: 25 και 26 Οκτωβρίου
Εισιτήρια: εδώ

Φωτιά στη Μέση Ανατολή

Περισσότερους από 220 στόχους της Χεζμπολάχ ισχυρίζονται ότι έπληξαν οι IDF το τελευταίο 24ωρο

Μεταξύ των στόχων που επλήγησαν ήταν υποδομές, εκτοξευτές ρουκετών που είχαν χρησιμοποιήσει σε πρόσφατες επιθέσεις εναντίον του Ισραήλ και αποθήκες όπλων

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2024