Σε κάθε χάπι που ανακουφίζει τον πόνο ή βοηθά να καταπολεμήσουμε μία ασθένεια, κρύβεται μία βαθιά, σιωπηλή ιστορία γνώσης, εμπειρίας, αφοσίωσης και φροντίδας. Η φαρμακευτική βιομηχανία δεν είναι μόνο ένας κλάδος παραγωγής φαρμάκων, αλλά μία «γέφυρα» που ενώνει την επιστήμη με την ανθρωπιά, την έρευνα με την ελπίδα. Διότι, κάθε μικρή κάψουλα εμπερικλείει τη σκληρή, επίμονη δουλειά των ειδικών οι οποίοι με υπευθυνότητα και ευαισθησία, αφιερώνονται στην ακούραστη έρευνα για την ανάπτυξη καινοτόμων θεραπειών που θα έχουν μακροπρόθεσμα ένα θετικό αντίκτυπο στην κοινωνία.

Ναι, η φαρμακοβιομηχανία αποτελεί πυλώνα υγείας και ευημερίας, προσφέροντας θεραπείες που αναβαθμίζουν τον τρόπο με τον οποίο «θωρακίζουμε» την υγεία μας. Η πρόοδος της επιστήμης σε συνδυασμό με την αλματώδη εξέλιξη της τεχνολογίας, έχουν επιταχύνει σημαντικά την ανάπτυξη νέων, αποτελεσματικότερων φαρμάκων, συμβάλλοντας στη βελτίωση της ποιότητας ζωής και στην αύξηση του προσδόκιμου επιβίωσης. Παράλληλα, βέβαια, η φαρμακευτική βιομηχανία αντιμετωπίζει συνεχείς προκλήσεις. Η ανάγκη για ταχύτερες λύσεις, η πίεση για αδιάκοπη καινοτομία, η διαχείριση υγειονομικών κρίσεων, όπως η περίοδος της πανδημίας, δοκιμάζουν τις αντοχές και την αποφασιστικότητα όσων υπηρετούν τον συγκεκριμένο τομέα.

Κι όμως, σε αυτό το απαιτητικό και συνεχώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον, υπάρχουν εταιρείες που όχι μόνο απαντούν στις προκλήσεις, αλλά «χτίζουν» ένα καλύτερο, πιο αισιόδοξο μέλλον για όλους μας. Μία τέτοια εταιρεία είναι και η UNI-PHARMA, η οποία φέτος γιορτάζει 60 χρόνια αξίας για τον άνθρωπο και ευθύνης προς την κοινωνία, ερευνώντας, αναπτύσσοντας, παράγοντας και διανέμοντας φαρμακευτικά προϊόντα, συμπληρώματα διατροφής και ιατροτεχνολογικά προϊόντα υψηλής ποιότητας.

Ένας «πρωταγωνιστής» της φαρμακευτικής αγοράς με γνώμονα την ασφάλεια, την καινοτομία και την ποιότητα

Η ιστορία της UNI-PHARMA, η οποία ανήκει στον Όμιλο Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη (ΟΦΕΤ), ξεκινά λίγο μετά τα μέσα του 20ου αιώνα με πρωταγωνιστή τον φαρμακοποιό Κλέωνα Τσέτη. Όραμά του ιδρυτή ήταν να ενισχύσει την παρουσία των ελληνικών επιχειρήσεων στην φαρμακευτική βιομηχανία, μέσα από την ανάπτυξη και την παραγωγή καινοτόμων προϊόντων, ένα όραμα που άρχισε να υλοποιεί με την κυκλοφορία της φαινοβαρβιτάλης ως πόσιμο διάλυμα, δηλαδή του LUMIDROPS.

Έκτοτε, έχουν περάσει πολλά χρόνια, καινοτομίες όπως το SALOSPIR και το APOTEL που καθόρισαν την παγκόσμια φαρμακοβιομηχανία, όμως, το αρχικό όραμα και η οι διαχρονικές αξίες του Κλέωνα Τσέρτη παραμένουν άσβεστα, περνούν από γενιά σε γενιά μέσα στην UNI-PHARMA. Ακριβώς για αυτό, το δυναμικό της εταιρείας υπηρετεί την υγεία και τον άνθρωπο με πάθος, δημιουργικότητα και ηθική, συμβαδίζοντας με μία φαρμακευτική αγορά που συνεχώς αλλάζει, παρέχοντας ποιοτικά, καινοτόμα, ασφαλή και αποτελεσματικά προϊόντα σε όποιον τα έχει ανάγκη. Πώς επιτυγχάνει κάτι τέτοιο και παραμένει στην κορυφή των πωλήσεων (σε τεμάχια) στην εγχώρια φαρμακευτική αγορά;

Η απάντηση κρύβεται στον πυρήνα της φιλοσοφίας της ίδιας της εταιρείας, η οποία πρεσβεύει πως, «δεν μπορεί κανείς να διασφαλίσει την υγεία, αν πρώτα δεν διασφαλίσει την ποιότητα των προϊόντων». Η υψηλή ποιότητα και η ασφάλεια των φαρμάκων, λοιπόν, δεν είναι απλώς προτεραιότητα, αλλά ευθύνη κάθε μέλους της UNI-PHARMA προς την κοινωνία. Η διασφάλιση της ποιότητας αποτελεί συλλογική ευθύνη του ανθρώπινου δυναμικού της εταιρείας και επιτυγχάνεται μέσω της διαρκούς προσπάθειας των εργαζομένων από όλα τα τμήματα.

Παράλληλα, η εταιρεία αναβαθμίζει συνεχώς τις μονάδες παραγωγής της με προηγμένες τεχνολογίες, επενδύει σε ανθρώπους καταρτισμένους με υψηλά προσόντα, σε συστήματα οργάνωσης που εξασφαλίζουν την υπευθυνότητα και τη συμμετοχή, σε συνεργάτες και ακαδημαϊκά ιδρύματα που συμμερίζονται τις ίδιες αξίες με εκείνη.

Πιο αναλυτικά, η UNI-PHARMA ακολουθεί τις πιο αποδοτικές και αποτελεσματικές διαδικασίες ποιοτικού ελέγχου, συμμορφώνεται πλήρως με τις κανονιστικές απαιτήσεις και τις διεθνώς αναγνωρισμένες ορθές πρακτικές. Όλα τα στάδια παραγωγής των προϊόντων υλοποιούνται με βάση το σύστημα διαχείρισης ποιότητας, πιστοποιημένο κατά ISO9001:2008 και GMP, το οποίο προβλέπει τυποποιημένες και επικυρωμένες διαδικασίες παραγωγής, εντατικούς ελέγχους σε κάθε στάδιο της παραγωγής, καταγραφή, ανάλυση και διαχείριση παραπόνων ή και αποκλίσεων από τις απαιτούμενες προδιαγραφές ποιότητας.

Επίσης, οι εγκαταστάσεις της εταιρείας αποτελούν κομμάτι της μεγαλύτερης επένδυσης που έγινε τα τελευταία χρόνια στην ελληνική φαρμακοβιομηχανία και αποτελούν πρότυπο βιοκλιματικής εφαρμογής, αφού εκμεταλλεύονται τις κλιματικές συνθήκες για τη λειτουργία τους, επιδιώκοντας τη μείωση κάθε ενεργοβόρας διαδικασίας. Είναι εξοπλισμένες με τα πιο σύγχρονα συστήματα παραγωγής, συσκευασίας και ποιοτικού ελέγχου, ενώ όλες οι διαδικασίες παρακολουθούνται και ελέγχονται από νέα, καινοτόμα ηλεκτρονικά συστήματα (BMS).

Συμπληρώνοντας 60 χρόνια καινοτομίας, ευθύνης και φροντίδας προς τον άνθρωπο και την κοινωνία, η UNI-PHARMA φιλοδοξεί να παραμείνει η πρώτη επιλογή γιατρών και φαρμακοποιών, παράγοντας καινοτόμα προϊόντα, μπαίνοντας καθημερινά στα σπίτια χιλιάδων οικογενειών, συμβάλλοντας στην υγεία και την ποιότητα ζωής τους. Θα συνεχίσει να στέκεται πλάι στους εργαζομένους της με περηφάνια και ανθρωπιά, να ενισχύει τη δύναμή της με νέους, ικανούς επιστήμονες, να στηρίζει την οικονομική ανάπτυξη της Ελλάδας, κάνοντας ανοίγματα σε νέες αγορές, αποτελώντας ένα πρότυπο της επιχειρηματικής ιστορίας αυτού του τόπου μας.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το Facebook, το YouTube και το LinkedIn της UNI-PHARMA.