Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Μηχανικοί στην Πράξη: Η METLEN Energy & Metals αναζητά ξανά νέες και νέους μηχανικούς για έμμισθη πρακτική εργασία

Μηχανικοί στην Πράξη: Η METLEN Energy & Metals αναζητά ξανά νέες και νέους μηχανικούς για έμμισθη πρακτική εργασία

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κάνουν την αίτησή τους στο πρόγραμμα έμμισθης πρακτικής άσκησης έως και τις 6 Οκτωβρίου και να γίνουν μέλη μίας ομάδας με ισχυρό αποτύπωμα στην ελληνική κοινωνία.

Η πρακτική άσκηση αποτελεί κομβικό κομμάτι της ακαδημαϊκής εκπαίδευσης αλλά και μία σημαντική ευκαιρία για τους απόφοιτους των πανεπιστημιακών σχολών, μία εμπειρία που τους δίνει προβάδισμα, πριν την είσοδό τους στην αγορά εργασίας.

Μέσα από την πρακτική άσκηση, κάθε σπουδαστής έχει τη δυνατότητα να εφαρμόσει τις θεωρητικές γνώσεις που διδάχτηκε κατά τη διάρκεια των σπουδών του, να αποκτήσει βαθύτερη επαφή και μεγαλύτερη εξοικείωση με το αντικείμενό του, να γίνει πιο ανταγωνιστικός, να ξεκινήσει δυναμικά, με σιγουριά και αυτοπεποίθηση την επαγγελματική του σταδιοδρομία.

Σε αυτό το βήμα, λοιπόν, έρχεται να βοηθήσει η METLEN Energy & Metals τους νέους μηχανικούς, πραγματοποιώντας για 8η χρονιά το μονοετές πρόγραμμα έμμισθης πρακτικής άσκησης, «Μηχανικοί στην Πράξη». Το συγκεκριμένο πρόγραμμα δίνει την ευκαιρία στους νέους να αποκτήσουν εργασιακή εμπειρία, συμμετέχοντας σε συναρπαστικά project και δραστηριότητες μίας εταιρείας που είναι Employer of Choice ή αλλιώς «εργοδότης επιλογής».

Οι ενδιαφερόμενοι, δηλαδή οι απόφοιτοι μηχανικών της Ελλάδας ή και του εξωτερικού, που επιθυμούν να ξεκινήσουν την καριέρα τους, μπορούν να επισκεφθούν το σχετικό microsite στη σελίδα της METLEN, στο οποίο υπάρχει πλούσιο υλικό με πληροφορίες που αφορούν στο πρόγραμμα, τις προϋποθέσεις, τη διαδικασία επιλογής και να υποβάλουν την αίτησή τους έως και τις 6 Οκτωβρίου.

Το «Μηχανικοί στην Πράξη» προετοιμάζει κατάλληλα τους νέους για την είσοδό τους στην αγορά εργασίας

Το Πρόγραμμα Επαγγελματικής Κατάρτισης «Μηχανικοί στην Πράξη» ξεκίνησε τον Φεβρουάριο του 2014 ως μία από τις πρωτοβουλίες Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της METLEN Energy & Metals και έκτοτε αποτελεί σημείο αναφοράς για τους νέους και τις νέες μηχανικούς που ξεκινούν την εργασιακή τους σταδιοδρομία. Ουσιαστικά, είναι ένα πρότυπο και υψηλού επιπέδου «σχολείο» για τους μηχανικούς, το οποίο τροφοδοτεί την εταιρία με νέα ταλέντα.

Όπως σημειώνει ο κ. Ρέπουλης, Talent & Development Senior Director  της METLEN Energy & Metals «Κατά τη διάρκεια του προγράμματος, οι συμμετέχοντες εντάσσονται σε ομάδες και εργάζονται σε πραγματικές συνθήκες εργασίας, αναλαμβάνοντας συγκεκριμένα καθήκοντα. Αυτό τους προσφέρει την ευκαιρία να γνωρίσουν σε βάθος το αντικείμενο της επιλογής τους, να δουν τη συμβολή τους να περνά από τη θεωρεία στην πράξη και να υλοποιείται.Σκοπός του συγκεκριμένου προγράμματος είναι να βοηθήσει τους αποφοίτους να αναπτύξουν δεξιότητες και να εξελιχθούν μέσα σε μία από τις κορυφαίες ελληνικές επιχειρήσεις με ισχυρό αποτύπωμα στην Ελλάδα, να αποκτήσουν τα εφόδια για να επιλύουν σύνθετα προβλήματα και να υλοποιούν απαιτητικά έργα. Παράλληλα, φιλοδοξεί να συνεισφέρει σε μια σειρά από ζητούμενα για τη χώρα, όπως η ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, η καταπολέμηση της ανεργίας στους νέους και του φαινομένου brain drain».

Μέχρι σήμερα έχουν ολοκληρωθεί με επιτυχία επτά προγράμματα με 223 συμμετοχές μηχανικών, τα τρία πρώτα αφορούσαν στη Μεταλλουργία και τα άλλα τέσσερα όλο τον οργανισμό. Στα δύο τελευταία προγράμματα προϋπολογίστηκε εκπαίδευση 98 ωρών σε soft skills για κάθε μηχανικό, με τα ποσοστά ικανοποίησης από τη συνολική εμπειρία των συμμετεχόντων να ξεπερνούν το 90%. Μάλιστα, από το τελευταίο πρόγραμμα που πραγματοποιήθηκε, το 82% των συμμετεχόντων παρέμειναν και εργάζονται στον οργανισμό.

Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε πως από όσοι έχουν λάβει μέρος στο πρόγραμμα «Μηχανικοί στην Πράξη», δηλώνουν ενθουσιασμένοι από την εμπειρία τους. Όσοι δεν εντάχθηκαν στο δυναμικό της METLEN Energy & Metals καλύπτοντας οργανικές θέσεις, αναφέρουν πως κατάφεραν να βρουν απασχόληση σε λιγότερο από τρεις μήνες. Ωστόσο, όλοι επισημαίνουν πως μπόρεσαν να αποκτήσουν εμπειρία που συμπληρώνει τις ακαδημαϊκές τους γνώσεις, να βελτιώσουν τις επαγγελματικές τους δεξιότητες, να έρθουν σε επαφή με τεχνολογίες αιχμής και πλέον, να σχεδιάζουν με μεγαλύτερη αισιοδοξία και σιγουριά το μέλλον.

Όποιος ενδιαφέρεται, λοιπόν, να εξασφαλίσει μία θέση στο Πρόγραμμα Επαγγελματικής Κατάρτισης «Μηχανικοί στην Πράξη» και να αποκτήσει μέσα σε 12 μήνες την πολύτιμη εμπειρία και την καθοδήγηση που μπορεί να του προσφέρει μόνο μία μεγάλη εταιρεία με ισχυρό αποτύπωμα στη χώρα, αρκεί να επισκεφθούν το σχετικό microsite και να συμπληρώσουν την αίτησή τους μέχρι και τις 6 Οκτωβρίου.

Η METLEN Energy & Metals δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην επαγγελματική εμπειρία και κατάρτιση, στην πρακτική άσκηση και την απόκτηση δεξιοτήτων, εναρμονισμένη με τους Παγκόσμιους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης (Στόχοι 4 & 8) που έχει θέσει ο ΟΗΕ, με ορίζοντα το 2030 και συγκεκριμένα αναφορικά με τις προσπάθειες για Ποιοτική Εκπαίδευση, Αξιοπρεπή Εργασία & Οικονομική ανάπτυξη.

Φωτιά στη Μέση Ανατολή

«Βράζει» η Μέση Ανατολή: Εντολή Νετανιάχου να συνεχιστεί ο πόλεμος με τη Χεζμπολάχ - Πώς αντιδρά η Δύση

Έγιναν δεκάδες πλήγματα εναντίον θέσεων της Χεζμπολάχ στον Λίβανο, η οποία άνοιξε μέτωπο με το Ισραήλ την επόμενη της επίθεσης της 7ης Οκτωβρίου

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2024