Τα κατοικίδια σηματοδοτούν για τους περισσότερους ξεχωριστή συντροφιά και απεριόριστη αγάπη. Μας φροντίζουν δίχως να το συνειδητοποιούν, για αυτό και εμείς τους το ανταποδίδουμε μεριμνώντας καθημερινά για την υγεία και την ευημερία τους. Κομβικός παράγοντας σε αυτό είναι η διατροφή τους, για αυτό και πρέπει να επιλέγουμε προσεκτικά την τροφή που καταναλώνουν καθημερινά.

Μπορείτε να βρείτε την κατάλληλη τροφή για το κατοικίδιό σας, σε εξαιρετικά συμφέρουσα τιμή, μέσα από την ατελείωτη ποικιλία του SHOPFLIX.GR σε προϊόντα για το κατοικίδιο ενώ θα την παραλάβετε στην πόρτα σας, στην ώρα της χάρη στην έγκαιρη και εγγυημένη παράδοση της πλατφόρμας, όπου κι αν βρίσκεστε.

Τι πρέπει να περιέχει η ξηρά τροφή του σκύλου;

Τα πρώτα πέντε συστατικά που συναντάμε στην ξηρά τροφή του σκύλου είναι τα πιο σημαντικά, καθώς αποτελούν την βάση της. Μία τροφή θεωρείται υψηλής διατροφικής αξίας όταν περιέχει:

  • Ξεκάθαρη πηγή πρωτεΐνης, όπως κοτόπουλο (και όχι απλό κρέας).
  • Φρέσκο κρέας.
  • Θρεπτικά συστατικά που διαβάζονται εύκολα.
  • Ελάχιστο ή καθόλου καλαμπόκι, σόγια ή σιτάρι.
  • Λιγοστά πρόσθετα.

Γιατί να επιλέξω grain free τροφή;

Οι λόγοι που καλό είναι να επιλέξετε μια grain free τροφή για τον σκύλο σας περιλαμβάνουν:

  • Ο σκύλος πρόκειται για σαρκοφάγο ζώο, που σημαίνει ότι έχει μεγαλύτερη ανάγκη για κατανάλωση τροφών πλούσιων σε πρωτεΐνες και όχι σε σιτηρά.
  • Ως εκ τούτου, το πεπτικό του σύστημα έχει διαμορφωθεί για την διάσπαση ζωικών πρωτεϊνών και όχι σιτηρών.

Η grain free τροφή είναι ιδανική επιλογή και στην περίπτωση που ο σκύλος σας εμφανίζει αλλεργία στα σιτηρά. Κοινά συμπτώματα περιλαμβάνουν η φαγούρα και ο ερεθισμός στο δέρμα του ή οι πεπτικές διαταραχές.

Οι μικρόσωμοι σκύλοι και γάτες, καθώς και τα κατοικίδια πιο νεαρής ηλικίας χρειάζονται τροφή με αυξημένα λιπαρά για να υποστηρίξει την ανάπτυξή τους, λόγω του ταχύτερου μεταβολισμού που διαθέτουν.

Αντίθετα τα πιο μεγαλόσωμα κατοικίδια χρειάζονται τροφή με αυξημένη περιεκτικότητα σε χονδροϊτίνη και γλυοκοζαμίνη, που προστατεύουν τις αρθρώσεις.

Τι πρέπει να περιέχει η τροφή της γάτας;

Εάν η γάτα σας είναι στειρωμένη ή παχύσαρκη τότε προτείνονται τροφές με χαμηλά λιπαρά για καλύτερο έλεγχο του βάρους και περισσότερες φυτικές ίνες, που προάγουν το αίσθημα κορεσμού συντομότερα.

Όπως και ο σκύλος, έτσι και η γάτα είναι σαρκοφάγο ζώο επομένως οι τροφές με ζωικές πρωτεΐνες καλό είναι να προτιμώνται.

Οι ξηρές τροφές γάτας συνήθως ταξινομούνται με βάση την ηλικία της. Ανάλογα με την φόρμουλα που θα επιλέξετε, κάποιες τροφές παρέχουν έξτρα ενέργεια για τα γάτα που βρίσκονται στην ανάπτυξη ενός άλλες παρέχουν πολύτιμα θρεπτικά συστατικά που απαιτούνται στην πιο ώριμη ηλικία της γάτας.

Οι αφυδατωμένες και υδρολυμένες πρωτεΐνες στην τροφή είναι κομβικής σημασίας για την ενίσχυση του μυϊκού συστήματος του ζώου και για την ευκολότερη απορρόφηση της τροφής από τον οργανισμό.